Το Stadia Connect μας παρουσίασε τις νεότερες πληροφορίες για την νέα gaming συνδρομητική υπηρεσία της Google. Ξεκινάμε λοιπόν με το συνδρομητικό πακέτο που θα έρχεται προς $9.99 το μήνα και με την ονομασία Stadia Pro. Ο χρήστης του πακέτου αυτού θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης του με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα gaming που φτάνει μια 4Κ ανάλυση, HDR, 5.1 surround ήχο στα 60fps.

Η Google αναφέρει πως από το 2020 και έπειτα θα δημιουργηθούν και πιο απλά πακέτα εγγραφής με την ονομασία Stadia Base και που θα δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να αγοράζει τίτλους χωρίς να είναι μέλος του συνδρομητικού μοντέλου της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία αυτή αποκτάει και μια retail μορφή με την ονομασία Stadia Founder’s Edition που θα περιλαμβάνει ένα Chromecast Ultra, ένα Stadia χειριστήριο σε ένα Limited edition χρώματα, Night Blue, το Destiny 2: The Collection και μια τρίμηνη συνδρομή στο Stadia Pro + Buddy Pass που δίνει πρόσβαση στην υπηρεσία σε έναν φίλο σας, καθώς και ένα αποκλειστικό username στην υπηρεσία. Το πακέτο αυτό θα κοστίζει $129.

H νέα αυτή υπηρεσία θα είναι πλήρως συμβατή και με Mac υπολογιστές καθώς και με iPhone και iPad. Η κατάσταση του παιχνιδιού σας θα αποθηκεύεται στο cloud και έτσι μπορείτε να συνεχίσετε την εμπειρία σας από οπουδήποτε μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η Google θα παρέχει τους πόρους στους χρήστες ώστε οι gamers να μπορούν να παίξουν AAA παιχνίδια στο laptop, στην τηλεόραση, το κινητό τους και το tablet τους. Ο φόρτος θα διανέμεται σε χιλιάδες data centers της ίδιας σε όλον τον κόσμο που έχουν τροφοδοτηθεί με custom GPU’s της AMD ώστε οι gamers να εξυπηρετούνται από τον κοντινότερο. Οι data centers θα εξοπλιστούν με custom x86 επεξεργαστές στα 2.7GHz, 16GB μνήμης RAM με 484GB/s transfer speed και θα έχουν σχεδόν 11Teraflops ισχύ έκαστος.

Η Google ανακοίνωσε πώς η ελάχιστη σύνδεση που απαιτείται για gaming σε 720p και 60fps ανάλυση είναι τα 10Mbps. Από τα 10Mbps μέχρι τα 30Mbps επιτρέπεται να παίζετε σε 1080p ανάλυση με HDR και 60fps, ενώ για 4K αναλύσεις συνιστάται να έχετε σύνδεση των 35 Mbps.

Μερικά από τα παιχνίδια που έρχονται σε αυτή την νέα υπηρεσία είναι (Οι δύο πρώτες αποκλειστικότητες είναι τα Baldur’s Gate 3 και Gyft):

Η νέα αυτή συνδρομητική gaming υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη αρχικά σε 14 χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς και ΗΠΑ) τον Νοέβριο ενώ περισσότερες χώρες θα προστεθούν από το 2020 και έπειτα.