Η Netflix ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή μιας νέας anime σειράς με την ονομασία Gods & Heroes που θα έχει ως βάση της την Ελληνική Μυθολογίας.

Η εταιρεία έχει παραγγείλει 8 επεισόδια αρχικά όπου και έχουμε την ιστορία ενός νέου άντρα, που είναι εξόριστος από τους δικούς του, και ο οποίος μαθαίνεις πως είναι ο νόθος γιος του Δία. Αυτός θα αναλάβει να σώσει τον Παράδεισο και την Γη αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να επιβιώσει από μια εκδικητική θεά που τον θέλει νεκρό πάση θυσία.

Το στούντιο Powerhouse Animation του επιτυχημένου βαμπιρικού «Castlevania», που βασίστηκε στο πασίγνωστο video game της ιαπωνικής εταιρείας Konami, είναι πίσω από την παραγωγή και δημιουργοί του Gods & Heroes είναι οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδη. Τα αδέρφια Παρλαπανίδη είχαν υπογράψει το 2011 το σενάριο του «Immortals» («Αθάνατοι») σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ («Το Κελί») με τους Χένρι Καβίλ (πριν γίνει «Άνθρωπος από Ατσάλι»), Φρίντα Πίντο, Λουκ Έβανς, ενώ πέρσι ήταν υπεύθυνοι για το «Τετράδιο Θανάτου» («Death Note») που προβλήθηκε στο Netflix.

“Στο Gods & Heroes θέλουμε να πούμε μία πρωτότυπη ιστορία που τοποθετείται στον αγαπημένο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Είμαστε ευγνώμονες για το απίθανο καστ και τη δημιουργική ομάδα του Netflix και της Powerhouse Animation, που ξεπερνούν τα τετριμμένα και αναπτύσσουν το είδος του κινουμένου σχεδίου”

Πίσω από τις φωνές των χαρακτήρων συναντούμε μεγάλα ταλέντα όπως αυτά των Jason O’Mara, Mamie Gummer, Derek Phillips, Chris Diamantopoulos, Jessica Henwick, Melina Kanakaredes, Claudia Christian και Elias Toufexis.