Πιθανό Geekbench του Α12 δείχνει το επόμενης γενιάς iPhone X με 4 GB RAM

0
894

Η δημοφιλής benchmarking εφαρμογή Geekbench κάποιες φορές περιλαμβάνει διαρροές δεδομένων για ακυκλοφόρητα προϊόντα της Apple και έτσι και σήμερα έχουμε κάτι παρόμοιο όπως όλα δείχνουν για τα 2018 iPhones.

Όπως αναφέρει το Consomac (via Venture Beat), τουλάχιστον ένα 2018 iPhone μοντέλο θα δει μικρές βελτιώσεις στην ταχύτητα του σε σύγκριση με το τωρινό iPhone X. Με την κωδική ονομασία “iPhone 11,2” και με μια D321AP μητρική πλακέτα, αυτό ίσως να είναι το φημολογούμενο “iPhone 9”.

Τα αποτελέσματα του Geekbench δείχνουν πως η συσκευή έγινε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα με έναν ARM επεξεργαστή παρόμοιο με το A11 Bionic Chip που συναντούμε στα 2017 iPhones. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η αύξηση στην RAM από τα 2815MB (3GB) στα 3748MB (4GB), ενώ η L1 Instruction Cache και Data Cache αυξήθηκαν από τα 32KB στα 128KB.

Συγκρίνοντας την συσκευή αυτή με το iPhone X στον τομέα της ταχύτητας παρατηρούμε μια μικρή αύξηση της τάξης του 10% στον μονό πυρήνα και αύξηση 5% στους πολλαπλούς.

Βέβαια σε ότι αφορά την ταχύτητα δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα μιας και οι συσκευές της Apple δυναμικά αλλάζουν τις αποδόσεις των πυρήνων για την βελτίωση της μπαταρίας της συσκευής.

Όσο αφορά την κωδική ονομασία τώρα “iPhone 11,2” ίσως να έχουμε να κάνουμε με το οικονομικότερο μοντέλο από τα 3 iPhones που περιμένουμε για φέτος και που σύμφωνα με τις φήμες θα είναι ένα 6.1 ιντσών LCD οθόνης μοντέλο. Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βελτιωμένη έκδοση του A11 Bionic Chip αντί για τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή A12 που θα τον έχουν τα άλλα 2 μοντέλα.