Η αποχώρηση του Jony Ive από την Apple προάγει την Evans Hankey ως ηγέτιδα της ομάδας βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple μια ομάδα που έχει σχεδιάσει τα πάντα για την εταιρεία από το iMac στο iPhone. H Hankey λοιπόν αποκτάει μια πολύ σημαντική και νευραλγική θέση στην εταιρεία με τον νέο της τίτλο να είναι αντιπρόεδρος του Βιομηχανικού Σχεδιασμού.

Ο ρόλος του Jony Ive στην Apple ήταν τόσο μεγάλος που ουσιαστικά δύο άτομα θα τον αντικαταστήσουν. Έτσι λοιπόν έχουμε και τον Alan Dye από την θέση του αντιπροέδρου στον Σχεδιασμό Διεπαφών που θα ηγηθεί της σχεδιαστικής ομάδας στο λογισμικό.

Μετά το διάστημα 2 χρόνων που ο Ive ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον σχεδιασμό του Apple Park, o ίδιος είχε επιστρέψει το 2017 στο τιμόνι τόσο της ομάδας του βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας όσο και στην αντίστοιχη του σχεδιασμού της διεπαφής του λογισμικού της.

Ο Dye ήταν υπεύθυνος για την σχεδιαστική ομάδα του λογισμικού τότε που ο Ive ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική του Apple Park και έτσι γνωρίζει καλά την θέση αυτή. Στην ευθύνη του πλέον θα είναι ο σχεδιασμός των iOS, macOS, iPadOS και άλλων λογισμικό.

Η Hankey τώρα είναι στην σχεδιαστική ομάδα της Apple για χρόνια. Έχει περισσότερα από 300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο όνομα της. Θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Apple που θα ηγηθεί την διάσημη ομάδα Βιομηχανικού Σχεδιασμού που μας έχε δώσει μια σειρά από προϊόντα σταθμούς στην ιστορία της τεχνολογίας.

Τόσο η Hankey όσο και ο Dye μέχρι στιγμής έχουν κρατήσει ένα πολύ χαμηλό προφίλ με την Apple όμως να αναφέρει πως και οι δύο είχαν κομβικούς ρόλους στον σχεδιασμό των προϊόντων της εταιρείας για πολλά χρόνια.

Ο Ive δούλευε και έδινε αναφορά απευθείας στον Tim Cook αλλά ο Dye και η Hankey θα έχουν ως προϊστάμενο τους τον Jeff Williams πλέον ο οποίος θα έχει με την σειρά του έναν πιο ενεργό ρόλο στο κομμάτι του σχεδιασμού.