Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Disney ετοιμάζει τη δική της υπηρεσία streaming όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα της, όπως φυσικά και των εταιρειών που έχει εξαγοράσει τα τελευταία χρόνια. Σήμερα μαθαίνουμε την επίσημη ονομασία της υπηρεσίας, Disney+, και έχουμε μια ένδειξη για την ημερομηνία που θα λανσαριστεί.

Αναμενόμενα, η Disney θα στηριχτεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που έχει ήδη στην τεράστια συλλογή της, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία περιεχομένου που στηρίζεται στο σύμπαν του Star Wars αλλά και σε franchise της Marvel και Pixar. Σε ότι αφορά το Star Wars, γνωρίζουμε ήδη ότι η παραγωγή του “The Mandalorian” έχει ήδη ξεκινήσει με τον Jon Favreau να έχει τα ηνία, ενώ μαθαίνουμε και για μια δεύτερη σειρά που χρονικά τοποθετείται πριν τα γεγονότα του Rogue One. Κεντρικός ήρωας της νέας τηλεοπτικής σειράς θα είναι ο Cassian Android από την ταινία Rogue One, με τον Diego Luna να επιστρέψει στο ρόλο.

Σε ότι αφορά το σύμπαν της Marvel, επισημοποιήθηκε μια νέα σειρά στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο Loki, και με τον Tom Hiddleston να επιστρέφει στο ρόλο που τον έκανε ευρέως γνωστό. Σύμφωνα με τις φήμες, δύο αντίστοιχα projects θα φέρουν τον Winter Soldier και τον Falcon σε ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά όπως επίσης τους Vision και Scarlet Witch, με τους ηθοποιούς που γνωρίσαμε από τις ταινίες της Marvel να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Όπως δήλωσε ο CEO της Disney, Bob Iger, στς των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η συνδρομητική υπηρεσία Disney+ θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2019 και θα περιλαμβάνει υλικό από τις Disney, Pixar, Marvel, National Geographic και φυσικά το Star Wars. Οι συνδρομητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν σειρές και ταινίες, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με το περιεχόμενο των εταιρειών στις οποίες απλά κατέχει ένα ποσοστό.

Για παράδειγμα, η Disney έχει στην ιδιοκτησία της το 30% του Hulu και θα αυξήσει το ποσοστό της στο 60% μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Fox. Θυμίζουμε, επίσης, ότι στην Disney ανήκει και το δίκτυο ESPN και νωρίτερα μέσα στη χρονιά δημιουργήθηκε η συνδρομητική υπηρεσία ESPN+ με κόστος $5/μήνα, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο συνδρομητές μέχρι σήμερα.

Η πρώτη παρουσίαση του Disney+ θα γίνει σε κλειστό κύκλο τον Απρίλιο, επομένως, θα προκύψουν σίγουρα κάποιες ειδήσεις και από εκεί. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε άμεσα ενημέρωση από την Disney σχετικά με το λανσάρισμα του Disney+ μπορείτε να δηλώσετε το email σας στην επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία είναι διαθέσιμη και στα Ελληνικά και δείχνει πως όταν λανσαριστεί τελικά αυτή η υπηρεσία μπορεί να γίνει διαθέσιμη και στην Ελλάδα!!