DiRT3_Battersea_Event_1

To Dirt 2 που κυκλοφόρησε πίσω το 2009 είχε εισαγάγει μερικά φανταστικά χαρακτηριστικά με ένα μοναδικό και εκτενές career mode που έπεισε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Εν έτη 2015 και χάρη στην Feral Interactive και οι Mac gamers μπορούν να απολαύσουν την συνέχεια αυτού του τίτλου.

Και τονίζουμε το απολαύσουν μιας και το Dirt 3 πέρα από το γεγονός πως στηρίζει την επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του πάει και ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας νέα και πλούσια χαρακτηριστικά που κάνουν ουσιαστικά το πολύ καλό ακόμη καλύτερο.

Οι νέες αυτές προσθήκες και οι δυνατότητες παραμετροποίησης κάνουν το Dirt 3 ένα τίτλο που θα τον αγαπήσουν τόσο οι βετεράνοι των racing gamings όσο και αυτοί που για πρώτοι φορά θα ασχοληθούν με ένα τέτοιο τίτλο.

DiRT3_Battersea_Community_2

Ειλικρινά off-road αγώνες στα καλύτερα τους!! H Codemasters λοιπόν αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως σε ότι έχει να κάνει με racing games ανεβάζει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά.

Το career mode μας ενθουσίασε. Ξεκινάτε από την θέση ενός επαγγελματία οδηγού και έχετε την επιλογή μια σειρά sponsors και ομάδων που θα καθορίσουν το μοντέλο του αυτοκινήτου που θα οδηγήσετε σε κάθε πίστα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι ξεκλείδωτα από την αρχή και αυτό είναι ένα στοιχείο που κάποιους ίσως τους ξενίσει και τους φανεί ασυνήθιστο. Το παιχνίδι όμως δεν χάνει από αυτό μιας και δεν οδηγείτε για να ξεκλειδώσετε καλύτερα αυτοκίνητα ή πίστες. Στο παιχνίδι τα διαφορετικά αυτοκίνητα σημαίνουν διαφορετικούς πόντους εμπειρίας για εσάς που μεταφράζονται σε περισσότερους sponsors και σε μεγαλύτερα γκάμα αυτοκινήτων.

DiRT3_Battersea_Event_7

Η σωστή και καλή σας οδήγηση θα ξεκλειδώσει περισσότερα events και θα συνεχίσει την εξέλιξη το παιχνιδιού και έτσι σε κάθε αγώνα πρέπει να δώσετε το καλύτερο του ευτού σας. Κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και κάθε αγώνα θα έχετε και την βοήθεια δύο συνεργατών σας που θα σας δώσουν οδηγίες για το είδος της κάθε πίστας και για την παραμετροποίηση του αυτοκινήτου σας.

Το gameplay πραγματικά είναι φανταστικό μιας και η απόκριση του πληκτρολογίου με το αυτοκίνητο είναι ομαλή. Κάθε ένα από τα 62 συνολικά αυτοκίνητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι μοναδικά σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια ενώ οι πίστες έχουν μια φανταστική πραγματικά σχεδίαση.

DiRT3_shot_02_3K

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και το AI των άλλων οδηγών στην μεσαία ρύθμιση θα σας κάνει να σκέφτεστε πάρα πολύ την οποιαδήποτε επιλογή σας πίσω από το τιμόνι. Τα events έχουν μια τεράστια ποικιλομορφία και διαφορετικές απαιτήσεις και έτσι προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην διάρκεια ζωής του τίτλου.

Τα multiple game modes προσφέρουν και αυτά με την σειρά τους μια μοναδική εμπειρία στο Dirt 3 και πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας με κάποιον άλλο παίχτη μιας και η αδρεναλίνη του αγώνα θα ανέβει κατακόρυφα.

DiRT3_Preview_9

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και τα μοναδικά εφέ καιρού που δεν λείπουν και που θα σας κάνουν σε κάποιες πίστες την ζωή σας δύσκολή. Συμπερασματικά η χρήση της EGO μηχανής γραφικών κάνει θαύματα για ακόμη έναν τίτλο και έτσι το DIRT 3 είναι χάρμα οφθαλμών είτε οδηγάτε στα χιόνια, είτε υπό καταρρακτώδη βροχή ή ακόμη και κατά την δύση του ηλίου.

Με σιγουριά λοιπόν και έχοντας ήδη παίξει τον εν λόγω τίτλο μπορούμε να πούμε πως η Codemasters για ακόμη μια φορά κυκλοφόρησε έναν από τους καλύτερους racing τίτλους για φέτος. Το παιχνίδι παρουσιάζεται πιο ώριμο από τον ήδη πολύ καλό προκάτοχο του DIRT 2 και οι προσθήκες ακόμη και στα μενού είναι πολύ ευπρόσδεκτες και σημαντικές. Το παιχνίδι επίσης και είναι σημαντικό να το αναφέρουμε αυτό τρέχει ομαλά στα περισσότερα Mac και για αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων η Feral Interactive που έχει κάνει μια άψογη μεταφορά του τίτλου.

DiRT3_Rally_1

Ένα φανταστικό λοιπόν παιχνίδι που θα σας προσφέρει ώρες διασκέδασης και έντασης.

Δείτε παρακάτω το trailer και το gameplay του παιχνιδιού που σας ετοιμάσαμε:

To DIRT 3 θα το βρείτε διαθέσιμο τόσο στο Mac App Store στην τιμή των 29,99 € εδώ όσο και μέσω της πλατφόρμας της Steam.

Απαιτήσεις Συστήματος:

Screen Shot 2015-04-07 at 01.52.47

Σχολιασμός στο φόρουμ