19.4 C
Athens
Sunday, April 14, 2024
More

  Clubhouse Οδηγός: Τι είναι και αξίζει να ασχοληθώ μαζί του;

  Νέα site κοινωνικής δικτύωσης που να έχουν και ειδικά απήχηση δεν κάνουν συχνά την εμφάνιση τους. Έτσι το Clubhouse αυτή την στιγμή έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη αίσθηση αφενός γιατί είναι κάτι νέο και παρά το γεγονός πως είναι διαθέσιμο μόνο για iPhone συσκευές αυτή την στιγμή. Μπορεί όμως αυτό το κοινωνικό δίκτυο που αφορά μόνο την ομιλία να έχει βρει κάτι το ιδιαίτερο και να διατηρήσει την ορμή που έχει αποκτήσει;

  Όντας πλέον και εμείς σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο δεν είμαστε σίγουροι για το τι απάντηση να δώσουμε. Το σίγουρο είναι πως και η Ελληνική κοινότητα δηλώνει παρών εκεί σιγά σιγά και επίσης δύσκολα κάποιος βγαίνει από αυτό…..

  Clubhouse

  Δεν έχετε πρόσκληση; Μπορείτε να κάνετε εγγραφή για έναν online λογαριασμό και να είστε έτοιμοι. Θα γλιτώσετε χρόνο όταν έρθει αυτή η πρόσκληση τελικά.

  Τι είναι το Clubhouse;

  To Clubhouse λανσαρίστηκε από τους Paul Davison και Rohan Seth της Alpha Exploration Co. τον Απρίλιο του 2020. Αυτή την στιγμή η αξία τους έχει φτάσει να ανέρχεται στο $1 δις σύμφωνα με το The Information.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία πως διασημότητες από όλους τους χώρους που μπήκαν στο Clubhouse του έδωσαν αυτή την γρήγορη επιτυχία. Ο Elon Musk της Tesla μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για αυτό καθώς και ο Mark Zuckerberg της Facebook. Oprah Winfrey, Kevin Hart και άλλοι πολλοί έδειξαν το ενδιαφέρον τους. Δεν είναι μόνο διασημότητες που χρησιμοποιούν αυτή την εφαρμογή αλλά και ηγέτες από τον τεχνολογικό χώρο και όχι μόνο.

  Καλωσορίσατε

  Τα νέα μέλη του Clubhouse λαμβάνουν 3 προσκλήσεις όταν κάνουν είσοδο για πρώτη φορά. Περισσότερες προκλήσεις τους έρχονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι προσκλήσεις μπορούν εν συνεχεία να δοθούν σε οποιοδήποτε χρήστη iPhone. Η Clubhouse έχει αναφέρει βέβαια πως έχει πλάνα να κάνει συμβατή την εφαρμογή και για Android συσκευές.

  Μόλις κάνετε είσοδο καλό είναι να βρείτε char room, ενδιαφέροντα και ανθρώπους που θα θέλατε να ακολουθήσετε. Μπορείτε να μπείτε σε δωμάτια που ήδη έχει ξεκινήσει ένα session και μια ομιλία ή να δημιουργήσετε ένα δικό σας δωμάτιο. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε χρήστες και να μεγαλώσετε το δίκτυο σας. Για αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε tap στο εικονίδιο της αναζήτησης. Από εκεί θα επιλέξετε θέματα που σας ενδιαφέρουν και μετά ανθρώπους για να ακολουθήσετε. Εν συνεχεία μπορείτε να δείτε επερχόμενα ομαδικά chats και να προσθέσετε κάποια στο δικό σας πρόγραμμα. Ειδοποιήσεις θα στέλνονται έτσι ώστε να μην χάνετε κάποιο.

  Μπορείτε να βρείτε και εμάς στο Clubhouse ως @iDimitris.

  Κάντε είσοδο στα Welcome Clubhouse rooms

  Κάθε μέρα το Clubhouse ανοίγει δωμάτια αποκλειστικά για νέους χρήστης. Αυτά είναι ένας καλός προορισμός για να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία και να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση για τα chat rooms.

  Είσοδος σε ένα δωμάτιο

  Όταν κάνετε είσοδο σε ένα δωμάτιο για πρώτη φορά θα έχει μια μοναδική εμπειρία ειδικά αν έχει ξεκινήσει κάποιος να μιλάει. Οι περισσότεροι από εμάς για πρώτη φορά έχουν μια εμπειρία με ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στην φωνή και μόνο. Όταν μπήκαμε στο πρώτο δωμάτιο όπου είχε ξεκινήσει το session άμεσα ανησυχήσαμε πως θα ακουγόταν η φωνή μας και ψάχναμε και για το mute κουμπί – ΔΕΝ λειτουργεί όμως έτσι.

  Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν στα δωμάτια είναι αυτοί που τα δημιούργησαν και σε αυτούς που έχει έρθει μια πρόσκληση moderator. Με άλλα λόγια το Clubhouse δίνει μια σκηνή και ένα ακροατήριο από κάτω. Αν θελήσετε να πείτε κάτι θα πρέπει να κάνετε tap στο εικονίδιο που αφορά το σήκωμα του χεριού. Αν γίνει αποδεκτό το αίτημα σας τότε θα δείτε έναν πράσινο αστερίσκο κάτω από το όνομα σας. Μόνο τότε θα σας ακούσουν να μιλάτε.

  Δημιουργήστε ένα δωμάτιο

  Μπορείτε να δημιουργήσετε 3 τύπους δωματίων: Ανοιχτό, Κοινωνικό και Κλειστό. Τα ανοιχτά δωμάτια μπορούν να τα αναζητήσουν όλα τα μέλη μιας και είναι διαθέσιμα προς όλους. Τα Κοινωνικά δωμάτια είναι ανοιχτά για αυτούς που ακολουθείτε. Τέλος τα Κλειστά δωμάτια είναι αποκλειστικά για εκείνους που θα μπουν μετά από πρόσκληση σας.

  Τα δωμάτια μπορούν να ανοιχτούν άμεσα ή να προγραμματιστούν. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα link που θα το κοινοποιήσετε.

  Σκέψεις

  Αν και είμαστε μέσα στην εφαρμογή μόλις μερικές μέρες πάρα αυτά δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι. Έχει έναν πανεύκολο τρόπο για να ακολουθήσεις κάποιων και η διεπαφή της εφαρμογής είναι απίστευτα απλή και εύκολη.

  Σε μια περίοδο πανδημίας που οι περισσότεροι είμαστε κλεισμένοι μέσα σίγουρα αυτό το κοινωνικό δίκτυο θα κρατηθεί και θα μεγαλώσει σημαντικά.

  Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει όταν η πανδημία φύγει και ο κόσμος επιστρέψει στην παλιά του καθημερινότητα. Επίσης τι θα γίνει όταν όλοι θα μπορούν να μπουν συμπεριλαμβανομένων και των Android χρηστών. Θα μπορέσει η υπηρεσία να κρατήσει τα υψηλά στάνταρ που έχει αυτή την στιγμή; Επίσης στον τομέα ασφάλειας υπάρχει κάτι που θα πρέπει αυτή η εφαρμογή να προσέξει και να προφυλαχτεί;

  Οι απαντήσεις για τα παραπάνω θα έρθουν φυσικά σε βάθος χρόνου. Για τώρα πραγματικά χαιρόμαστε την εμπειρία που μας προσφέρει!

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.