Έχετε δει το σύμβολο του iCloud να εμφανίζεται δίπλα στο όνομα μιας εφαρμογής στο iPhone ή στο iPad σας στην κεντρική οθόνη; Αν ναι μπορεί να αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό σύμβολο, τι κάνει, και πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.

Αν λοιπόν δείτε αυτό το σύμβολο δίπλα από το όνομα μιας εφαρμογής στο iPhone ή στο iPad αυτό σημαίνει πως αυτή η εφαρμογή έχει μεταφερθεί από την συσκευή σας. Ουσιαστικά το σύμβολο αυτό σας λέει πως η εφαρμογή έχει πάει στο iCloud, ουσιαστικά στο App Store, και είναι διαθέσιμη για λήψη και πρόσβαση όταν την χρειαστείτε εκ νέου.

Αν αυτό εμφανιστεί τυχαία τότε αυτό σημαίνει πως έχετε επιλέξει την μεταφορά μη συχνά χρησιμοποιήσιμων εφαρμογών από τις Ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας, και εν συνεχεία αυτή η συσκευή είχε λίγο αποθηκευτικό χώρα. Με αυτή την ρύθμιση ενεργοποιημένη όταν η iOS συσκευή είναι χαμηλά σε διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο τότε ξεκινάει αυτόματα την μεταφορά εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε συχνά στο iCloud.

Αν θέλετε τώρα να απαλλαγείτε από αυτό το εικονίδιο απλά κάντε tap πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής που εμφανίζει αυτό σύμβολο. Στα screenshots σας έχουμε την εφαρμογή του Ημερολογιού – Calendar που έχει εμφανίσει αυτό το σύμβολο.

Κάνοντας tap για να ανοίξετε την εφαρμογή αυτό θα ενεργοποιήσει την λήψη της εκ νέου από το App Store και θα την εγκαταστήσει εκ νέου στο iPhone ή στο iPad σας. Έτσι θα δείτε το “Loading” – “Λήψη” και “Installing” – “Εγκατάσταση” μήνυμα στο όνομα της εφαρμογής.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση το σύμβολο θα φύγει δίπλα από το όνομα της εφαρμογής. Αν αυτό δεν γίνει σημαίνει είτε ότι δεν έχετε σύνδεση στο Internet είτε ότι ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής σας δεν είναι επαρκής.