Η Apple κέρδισε “σημαντική” νίκη απέναντί στην Xiaomi και το Mi Pad στην Ευρώπη

0
600

Xiaomi-Mi-Pad-001

Η Apple κέρδισε μια σημαντική νίκη απέναντί στην κινεζική εταιρεία Xiaomi σχετικά με την ονομασία που είχε δώσει η δεύτερη σε έναν αντικειμενικά κλώνο του iPad Mini.

Η Xiaomi έχει ονομαστεί πάρα πολλές φορές ως “Apple της Κίνας” και όχι άδικα μιας και πολλά μοντέλα της έχουν αντιγράψει και αντιγράφουν κατά καιρούς τις σχεδιαστικές υπογραφές των αντίστοιχων της Apple. Η Xiaomi λοιπόν το 2015 είχε παρουσιάσει έναν iPad Mini κλώνο με την ονομασία Mi Pad.

Η Apple εξέδωσε άμεσα επίσημη κατηγορία για αυτό στην επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο EU Intellectual Property Office (EUIPO).

Η επιτροπή τελικά έκρινε και έδωσε δίκαιο στην Apple τελικά σήμερα αναγνωρίζοντας πως η ονομασία Mi Pad μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό με την αντίστοιχη του iPad.

Δικαστικά λοιπόν η Apple κέρδισε και δικαιώθηκε. Στην ουσία βέβαια αυτό που όρισε το δικαστήριο είναι η απαγόρευση της κατοχύρωσης της ονομασία Mi Pad στην επιτροπή των πνευματικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Xiaomi θα πρέπει να διαγράψει την ονομασία αυτή από τις tablet συσκευές της ή κάποια άλλη απαγόρευση σε αυτό το επίπεδο.