Αν και δεν είδαμε μια νέα έκδοση του Apple Watch στο φετινό WWDC είναι πολύ πιθανό πως τους επόμενους μήνες μαζί με τα υπόλοιπα hardware που θα ανακοινώσει η Apple να δούμε και κάτι τέτοιο.

Μια από τις αλλαγές που μπορεί να φέρει το νέο μοντέλο εξωτερικά θα είναι οι αφαίρεση των φυσικών κουμπιών προς χάρη solid state ones.

H Fast Company αναφέρει πως η Apple θα αντικαταστήσει με τα φυσικά πλευρικό κουμπί και Digital Crown με solid state κουμπιά αφής. Η αναφορά κάνει λόγο πως το Digital Crown θα επιτρέπει το φυσικό scrolling όπως και σήμερα αλλά όταν κάποιος θα το πατάει εκεί πλέον θα έχουμε την Taptic μηχανή της Apple.

To παραπάνω δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη μιας και η Apple αφαίρεσε το φυσικό Home Button από το iPhone 7 και έπειτα και έκανε κάι κάτι αντίστοιχο με το trackpads των Mac με solid state τεχνολογία και την Taptic μηχανή.

Η κίνηση αυτή της Apple ίσως έρθει φέτος ενώ αν δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες τότε ίσως το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας πάει για την παρουσίαση αυτού του Apple Watch κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Φυσικά μια τέτοια αλλαγή σημαίνει άμεσα πως θα έχουμε ακόμη καλύτερη αντίσταση στο υγρό στοιχείο ενώ επίσης θα δημιουργηθεί χώρος και για μια μεγαλύτερη μπαταρία.