Πώς να κάνετε γρηγορότερη την αναβάθμιση του Apple Watch σας

0
1801

Η λήψη του watchOS λογισμικού στο Apple Watch σας αντικειμενικά είναι μια πολύ αργή διαδικασία.

Μπορεί να κρατήσει από μισή ώρα μέχρι και μια ώρα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μια αναβάθμιση. Έτσι λοιπόν τις περισσότερες φορές αναβαθμίζουμε το Apple Watch σε ώρες που σίγουρα μπορούμε να το αποχωριστούμε από τον καρπό μας όπως για παράδειγμα αργά το βράδυ.

Ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται μια τέτοια αναβάθμιση έχει να κάνει με το μέγεθος του αρχείου της αναβάθμισης, το μοντέλο του Apple Watch που έχετε, το δίκτυο το οποίο είστε και πολλά ακόμη που μπορεί να επηρεάσουν την ασύρματη αυτή μεταφορά δεδομένων.

Δεν θα ήταν τέλειο αν μπορούσατε να κάνετε γρηγορότερη αυτή την αναβάθμιση;

H λύση υπάρχει και έχει να κάνει με την απενεργοποίηση του Bluetooth στο iPhone σας!!

Το Apple Watch εργοστασιακά δίνει προτεραιότητα στην Bluetooth σύνδεση απέναντι στην WiFi όποτε κάτι τέτοιο είναι δυνατό έτσι ώστε να έχει καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις. Αν και το Bluetooth λοιπόν χρειάζεται λιγότερη ενέργεια από το WiFi ως πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων είναι ιδιαίτερα αργό σε σύγκριση με το WiFi.

Απενεργοποιώντας λοιπόν το Bluetooth στο iPhone σας που είναι σε ζεύξη με το Apple Watch σας θα κάνει την διαδικασία απίστευτα πιο γρήγορη αρκεί να γίνει την σωστή στιγμή.

1) Βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch είναι στο φορτιστή του, έχει τουλάχιστον 50% μπαταρία και είναι κοντά στο iPhone σας. Βεβαιωθείτε πως τόσο το WiFi όσο και το Bluetooth είναι ενεργοποιημένα τόσο στο iPhone όσο και στο Apple Watch σας

2) Ανοίξτε την Watch εφαρμογή στο iPhone.

3) Κάντε Tap στο My Watch tab.

4) Κάντε tap στο General.

5) Κάντε tap στο Software Update.

6) Αν υπάρχει διαθέσιμη watchOS ενημέρωση θα δείτε τον αριθμό της έκδοσης της καθώς και το συνοδευτικό κείμενο, κάντε tap στο Download and Install.

7) Καθώς η Watch εφαρμογή στο iPhone σας ετοιμάζει να στείλει τον installer που κάνει λήψη στο Apple Watch θα δείτε το κλασικό μήνυμα “Estimated time remaining”

Προσοχή ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ BLUETOOTH ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

8) Πηγαίνετε στα Settings του iPhone. Η απενεργοποίηση πρέπει να γίνει μέσα από τις Ρυθμίσεις της συσκευής

9) Επιλέξτε το Bluetooth από την λίστα

10) Απενεργοποιήστε το Bluetooth

11) Το Bluetooth έχει απενεργοποιηθεί – Πηγαίνετε πίσω στην Watch εφαρμογή και στο My Watch → General → Software Update.

12) Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί που θα σας ζητάει να συνδεθείτε με το Apple Watch σας

Κάντε tap στο Cancel για να συνεχίσετε.

13) Βλέποντας πως το Bluetooth δεν είναι διαθέσιμο η Watch εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει το WiFi δίκτυο ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ Apple Watch ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ iPhone ΣΑΣ έχουν ενεργοποιημένο το WiFi και ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο χρόνος αναμονής θα πέσει αισθητά μιας και θα γίνει χρήση του κατά πολύ γρηγορότερου WiFi πρωτοκόλλου.

14) Αυτό ήταν εν συνεχεία προχωράτε με τα βήματα της εγκατάστασης του νέου λογισμικού όπως το κάνατε πάντα