Το Bloomberg κυκλοφόρησε σήμερα ένα νέο δημοσίευμα δίνοντας πληροφορίες για τα πλάνα της Apple για την TV εφαρμογή για το iOS και το Apple TV αναφέροντας πως θα προσθέσει μια συνδρομητική υπηρεσία σε αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple σχεδιάζει να φέρει συνδρομή στις βίντεο υπηρεσίες της κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Το Bloomberg αναφέρει πως η κίνηση αυτή θα ενώσει κομμάτια από την πλατφόρμα της Apple που ήδη υπάρχουν σήμερα έτσι ώστε να ενίσχυση την ζήτηση των συνδρομών αυτών.

“Για πρώτη φορά η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλάει συνδρομές για συγκεκριμένες υπηρεσίες βίντεο απευθείας και μέσω της TV εφαρμογής της αντί να ζητάει από τους χρήστες να κάνουν συνδρομές μέσω ξεχωριστών εφαρμογών”

Η Apple αυτή την στιγμή κερδίζει μέρος από τα κέρδη συνδρομητικών υπηρεσιών τρίτων όταν οι καταναλωτές κάνουν εγγραφή μέσω εφαρμογών που έχουν γίνει λήψη από το App Store.

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να κάνει μια συνδρομή στο Netflix απευθείας από το site της εταιρείας και έτσι η Apple δεν κερδίζει κάτι. Αν όμως κάνει την ίδια συνδρομή από την εφαρμογή του Netflix στο App Store μέσω του Apple ID του τότε η Apple λαμβάνει μερίδιο αυτής της συνδρομής.

Σήμερα η εφαρμογή TV της Apple που δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στην Ελλάδα περιλαμβάνει περιεχόμενο από τα  Hulu, HBO Now, Crunchyroll, ESPN, με το Netflix να παραμένει απών από αυτό. Αν η Apple υλοποιήσει το παραπάνω πλάνο τότε εταιρείες όπως η Netflix ίσως μετακινηθούν πιο εύκολα στην εφαρμογή της Apple.

Φυσικά και όπως έχουμε αναφέρει η Apple σχεδιάζει και μια νέα βίντεο συνδρομητική υπηρεσία καθαρά δική της με δικό της περιεχόμενο και όχι μόνο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.