Tuesday, June 2, 2020

H Apple χτίζει εκ νέου τους Χάρτες της – Τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίζονται στην επόμενη iOS 12 beta

To TechCrunch δημοσιοποίησε ένα νέο άρθρο όπου κάνει αναφορά για τις τεράστιες προσπάθειες της Apple να ξαναχτίσει την εφαρμογή των Χαρτών της από την βάση της και προς τα επάνω. Στην νέα αυτή προσπάθεια η Apple χρησιμοποιεί τόσο τα ίδια τα iPhones όσο και αυτοκίνητα – van που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στους δρόμους εδώ και πολλά χρόνια πλέον.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας θα κάνουν την εμφάνιση τους στην επόμενη iOS 12 beta όπου θα έχουμε νέα δεδομένα για τους χάρτες του San Francisco και της Bay Area. Ο στόχος είναι στο άμεσο μέλλον οι νέοι Apple Χάρτες να είναι βασισμένοι αποκλειστικά σε δεδομένα που έχει συλλέξει η ίδια η Apple και όχι άλλες εταιρείες από τα οποία αγοράζει μέχρι σήμερα τα δεδομένα αυτά.

Ο Eddy Cue, ο οποίος είναι ο Internet Software and Services εκπρόσωπος της Apple, είναι στο τιμόνι αυτής της μεγάλης αλλαγής που θέλει να πραγματοποιήσει η Apple στην εφαρμογή αυτή.

“Ξεκινήσαμε πριν 6 χρόνια και δεν αναθεωρούμε τα θέματα που είχαμε όταν κάναμε αυτό το βήμα τότε. Έχουμε πλέον κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των Χαρτών. Όταν λανσάραμε την εφαρμογή τα περισσότερα είχαν να κάνουν με οδηγίες του πως να πας σε ένα μέρος. Το να βρεις το μέρος και να πάρεις οδηγίες για το πως θα πας σε αυτό. Έχουμε επενδύσει πάρα πολλά ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε εκατομμύρια αλλαγές έκτοτε, προσθέτοντας εκατομμύρια τοποθεσίας, και αναβαθμίζοντας την ίδια την εφαρμογή όλο και πιο συχνά. Όλα αυτά τα τελευταία μόλις 6 χρόνια”

Ο Cue αναφέρει πως η Apple έχει εστιάσει πλέον πάρα πολύ ώστε να φέρει την καλύτερη εφαρμογή Χαρτών στον κόσμο κάτι βέβαια που σημαίνει πως η εταιρεία έπρεπε να στηριχτεί στα δικά της δεδομένα και να την χτίσει από την βάση της εκ νέου. Πριν 4 χρόνια λοιπόν η Apple πήρε την απόφαση να ξεκινήσει να στηρίζεται στα δικά της δεδομένα και όχι από εταιρείες τρίτων για τον σκοπό αυτό.

Ο Cue αναφέρει πως η νέες εκδόσεις των Χαρτών που θα ακολουθήσουν θα μπορούν να αναβαθμίζουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο πχ για το αν γίνονται εργασίες σε έναν δρόμο αλλά και διορθώσεις πιο γρήγορα από ποτέ.

Ο Cue αναφέρει καταλήγοντας πως οι νέες αυτές αλλαγές θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους από την Αμερική από τον επόμενο χρόνο.

“Δεν πιστεύω πως αυτή την στιγμή κάποιος κάνει τόσο εντατική δουλειά όσο εμείς αυτή την στιγμή. Δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι, δεν το έχουμε πει σε κάποιον ακόμη. Είναι ένα από αυτά που έχουμε κρατήσει ως μυστικό στην εταιρεία και κανείς δεν γνωρίζει πολλά για αυτό. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι στο να ξεκινήσουμε σιγά σιγά το λανσάρισμα των νέων Χαρτών αρχής γενομένης από του χρόνου ξεκινώντας από την Αμερική”

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!