Τι περιμένουμε να δούμε από την Apple το 2018

0
2611

Μπορεί μόλις να έχουμε μπει στο νέο έτος αλλά και προσωπικά ανυπομονούμε για το τι θα δούμε από την Apple φέτος.

Μπορεί το 2017 να μην ήταν η απίστευτη χρονιά για την Apple αλλά κατά γενική ομολογία η εταιρεία μας παρουσίασε κάποια εντυπωσιακά προϊόντα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω και με βάση τις ήδη υπάρχουσες φήμες τι μας ετοιμάζει η Apple για το 2018.

HomePod

Το HomePod αρχικά ήταν να παρουσιαστεί στην αγορά και στο ευρύ κοινό την περίοδο των εορτών και μέσα στο 2017. Λόγω όμως κάποιων προβλημάτων η διάθεση του δεν έγινε ποτέ και έτσι το περιμένουμε κάποια στιγμή στις αρχές του 2018.

Το έξυπνο ηχείο της Apple με ένα κόστος $349 υπόσχεται πάρα πολλά και θα ενταχθεί απίστευτα όμορφα στον αυτοματισμό σπιτιού που οραματίζεται η εταιρεία. Από την Siri που θα είναι προ εγκατεστημένη και έτοιμη να εξυπηρετήσει τον χρήστη στις ανάγκες τους στο γεγονός ότι το ηχείο θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον που θα βρίσκεται και να ρυθμίζει ανάλογα τον ήχο των εντυπωσιακών 7 tweeter και 4 ιντσών woofer στο εσωτερικό του, σίγουρα περιμένουμε πολλά.

Ένα έξυπνο λοιπόν hub αν μη τι άλλο που θα ακούει συνεχώς το περιβάλλον και τον χρήστη και που λείπει αυτή την στιγμή από το οικοσύστημα της Apple.

iPhone SE 2

To 2018 ίσως είναι η χρονιά που επιτέλους το δημοφιλές iPhone SE θα αναβαθμιστεί. Το SE από την πρώτη στιγμή στην αγορά κέρδισε πολλούς καταναλωτές εξαιτίας των χαρακτηριστικών του αλλά και της μικρής υπογραφής τους.

Οι φήμες θέλουν την Wistron να ετοιμάζει τις μηχανές της για την παραγωγή του επόμενου iPhone SE σε εργοστάσιο της στην Ινδία.

Το νέο 4 ιντσών iPhone SE μπορεί να κάνει το ντεμπούτου το στις αρχές ή στα μέσα του 2018, κρατώντας την σχεδιαστική υπογραφή του προκατόχου του αλλά με σημαντικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του – A10 επεξεργαστή, iOS 11, χωρητικότητα στα 32GB και 128GB και μια μπαταρία στις 1700mAh.

Πολλοί πιστεύουν πως αυτή η νέα συσκευή θα αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της Apple για να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της σε περιοχές όπως η Ινδία τα επόμενα 5 χρόνια. Με την εταιρεία να αντιμετωπίζει μάλιστα διάφορα προβλήματα στην Κίνα η αγορά της Ινδίας έχει γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του Tim Cook.

To iPhone SE 2 λοιπόν ή όπως ονομαστεί τελικά θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Ινδία πρώτα πριν εμφανιστεί και στις υπόλοιπες αγορές.

Βέβαια να τονίσουμε πως την στιγμή που γράφονται τα παραπάνω υπάρχει και μια μερίδα αναλυτών που πιστεύουν και προβλέπουν το ακριβώς αντίθετο – το ότι δηλαδή η Apple δεν έχει κανένα πλάνο για ένα αναβαθμισμένο iPhone SE την στιγμή που όλο και περισσότεροι καταναλωτές πηγαίνουν σε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες.

3 νέα iPhones

Πέρα από τις φήμες για το νέο iPhone SE πολλές είναι εκείνες που ήδη υποστηρίζουν πως η εταιρεία δουλεύει πάνω στον αντικαταστάτη του iPhone X και εστιάζοντας πολύ στην αυτονομία. Έτσι το επερχόμενο νέο iPhone X από τις 2,716mAh μπορεί να φτάσει τις 2,900mAh με 3,000mAh.

Όλα τα iPhones της Apple επίσης το 2018 θα έχουν pre-5G τεχνολογία και Face ID. Αν επαληθευτεί αυτό τότε θα σημαίνει πως φέτος θα αποχαιρετήσουμε το Touch ID το οποίο η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά πίσω το 2013 με την τότε έλευση του iPhone 5s.

Στα πλάνα της Apple και με βάση την πάντα αξιόπιστη KGI Securities υπάρχει και ένα μοντέλο iPhone X Plus για φέτος. Ο αναλυτής της εταιρείας Ming-Chi Kuo πιστεύει πως η Apple θα κυκλοφορήσει 3 νέα iPhone μοντέλα το 2018.

Έτσι λοιπόν θα έχουμε ένα 5.8 ιντσών και ένα 6.5 ιντσών OLED μοντέλο και με τα δύο να συνεχίζουν την γραμμή του iPhone X. Την ίδια στιγμή μπορεί να έχουμε και ένα τρίτο 6.1 ιντσών μοντέλο παρόμοιο σχεδιαστικά με τα άλλα δύο αλλά με μια LCD οθόνη.

Το 6.5 ιντσών iPhone X Plus θα έχει μια οθόνη με 480 ή 500 ppi και έτσι θα είναι το πρώτο iPhone στην ιστορία της Apple με μια τόσο μεγάλη οθόνη και μια τόσο μεγάλη πυκνότητα pixel. Στην αντίπερα όχθη το 6.1 ιντσών LCD μοντέλο θα έχει μια οθόνη με μια πυκνότητα pixel που θα ανέρχεται στα 320 με 330 ppi.

O Ming-Chi Kuo αναφέρει επίσης πως ο TrueDepth αισθητήρας που μας παρουσίασε η Apple φέτος στην εμπρόσθια κάμερα του iPhone X στα νεότερα μοντέλα θα παραμείνει εκεί και η εταιρεία δεν θα τον ενσωματώσει σε καμία οπίσθια κάμερα τους η οποία ως συνήθως θα δεχθεί μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις όπως κάθε χρόνο.

Ένωση των iOS και macOS εφαρμογών

Μια άλλη φήμη είναι πως η Apple σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ενοποιήσει τις εφαρμογές του iOS και macOS για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Apple ακόμη και σήμερα τονίζει πως η ένωση των λογισμικών της για mobile και desktop συσκευές δεν είναι καλή ιδέα. Το 2018 όμως ίσως είναι η χρονιά που η εταιρεία θα δώσει την ικανότητα στους προγραμματιστές της να δημιουργούν εφαρμογές που ταυτόχρονα θα είναι συμβατές σε iPhones, iPads και Macs.

Βάση της φήμης αυτής η Apple θα δώσει την δυνατότητα αυτή στους προγραμματιστές της το δεύτερο μισό του 2018 και κατά πάσα πιθανότητα στο WWDC ετήσιο συνέδριο της το καλοκαίρι.

Η κωδική ονομασία αυτού του project της Apple έχει την ονομασία “Marzipan.” με το Bloomberg πρόσφατα να επιβεβαιώνει τα παραπάνω τονίζοντας όμως παράλληλα πως η Apple μπορεί να ακυρώσει αυτά τα πλάνα της μιας και ακόμη δεν είναι 100% ότι θα προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο ενοποίησης εφαρμογών.

AirPods 2

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα AirPods έχουν κλείσει ένα χρόνο στην αγορά αλλά πάρα αυτά ακόμη είναι δύσκολο κάποιος να τα βρει διαθέσιμα. Ναι μπορεί η διαθεσιμότητα του iPhone X να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως πλέον, τα AirPods όμως ακόμη έχουν διάφορα θέματα και στο online σύστημα της Apple παρουσιάζονται με 7 μέρες αναμονή από την στιγμή της παραγγελίας τους.

Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση τους το δεύτερο μισό του 2018

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo δεν δίνει πληροφορίες για το τι διαφορετικό θα έχουν πέρα από το γεγονός ότι ίσως αποκτήσουν μια μικρότερη σχεδιαστική υπογραφή.

Φτηνότερο, αναβαθμισμένο iPad

Μετά την επιτυχία του iPad το 2017 οι φήμες θέλουν την Apple να παρουσιάζει ένα νέο οικονομικό μοντέλο το 2018.

Βάση πηγών η νέα αυτή συσκευή μπορεί να είναι φτηνότερη από το τωρινό 2017 9.7 ιντσών μοντέλο.

Η επιθετική πολιτική της Apple στον χώρο των tablets ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο όπου το 2017 9.7 ιντσών iPad έφτασε στην αγορά στα $379 – μια τιμολόγηση φτηνότερη και από αυτή του iPad Mini. Μάλιστα τα χαρακτηριστικά του μοντέλου ήταν ιδιαίτερα δελεαστικά με μια Retina οθόνη, τον αξιόπιστο A9 επεξεργαστή και με μια 8 MP οπίσθια κάμερα.

Οι πωλήσεις του iPad σημείωναν πτώση κάθε χρόνο και από το 2014 και έπειτα. Η Apple λοιπόν έχει ήδη ξεκινήσει την αντεπίθεση της στην αγορά των tablets και έτσι το 2018 αναμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές κινήσεις από την εταιρεία. Σύμφωνα μάλιστα με το Digitimes το νέο 9.7 ιντσών iPad του 2018 μπορεί να λανσαριστεί στην αγορά ακόμη και στα $259.

iPad Pro

Η σειρά Pro της Apple στα iPad θα ενισχυθεί επίσης. Αναμένουμε μια μεγάλη αναβάθμιση στην επεξεργαστική τους ισχύ φέτος και σύμφωνα με φήμες από την παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας στην Ασία.

Το επερχόμενα iPad Pro λοιπόν ίσως έχουν ένα 8 πυρήνων επεξεργαστή κάνοντας τα τα ισχυρότερα tablet που κυκλοφόρησε ποτέ η Apple. Στην κατασκευή του επεξεργαστή θα εργαστεί η TSMC ενώ το νέο αυτό chip θα έχει κάποια νέα χαρακτηριστικά που το αντίστοιχο A11 chip του iPhone X δεν έχει.

Η ονομασία του μπορεί να είναι A11X Bionic chip με 3 υψηλών επιδόσεων Monsoon πυρήνες και 5 ενεργειακών αποδόσεων Mistral πυρήνες.

Ίσως επίσης δούμε σε αυτά τα μοντέλα την έλευση του Face ID και έναν edge to edge σχεδιασμό παραπλήσιο με αυτόν του iPhone X.

Φυσικά σίγουρα θα έχουμε αναβαθμισμένες κάμερες καθώς και ίσως ένα νέο Apple Pencil.

Αυτό που μάλλον δεν θα δούμε φέτος όμως είναι μια OLED οθόνη στα iPad αυτά.

Apple Watch Series 4

Σε ότι αφορά το Apple Watch το Series 3 πέρυσι έδωσε μια τεράστια ώθηση στην Apple και στην αγορά των wearable συσκευών.

Η Apple προσανατολίζεται να αφήσει τις οθόνες της Samsung υιοθετώντας για πρώτη φορά μια microLED oθόνη για αυτή την συσκευή της.

Αν η Apple καταφέρει να ενσωματώσει μια τέτοια τεχνολογία τότε ίσως δούμε ένα Apple Watch με πιο λεπτή υπογραφή και με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία.

Ένα νέο Mac Pro

Πολλοί περιμένουν το νέο Mac Pro πως και πως και παρά την έλευση του πανίσχυρου iMac Pro. Έχουν περάσει 4 χρόνια από την στιγμή που η Apple αναβάθμισε σημαντικά αυτή την γραμμή της.

Η εταιρεία παραδέχθηκε πως το τωρινό μοντέλο του Mac Pro δεν καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών χρηστών και πως θα φέρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο με μεγάλο του χαρακτηριστικό να είναι η εύκολη αναβάθμιση του hardware του από τον χρήστη.

Ο Schiller μάλιστα παραδέχθηκε πως μαζί με αυτό το νέο και ανασχεδιασμένο Mac Pro η εταιρεία θα ρίξει εκ νέου στην αγορά και μια Apple Oθόνη υψηλής ανάλυσης.

Ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε άλλα μάλλον το νέο Mac Pro θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό κάποια στιγμή μέσα στο 2018 μαζί με την νέα Apple Display.

One more thing

To 2018 επίσης ίσως δούμε την Apple να εστιάζει ακόμη περισσότερο στην επαυξημένη πραγματικότητα.

O Ming Chi-Kuo προβλέπει πως η Apple είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό στον χώρο αυτό 3-5 χρόνια και έτσι σίγουρα θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό γεγονός όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φήμες μάλιστα θέλουν την Apple να έχει μεγάλες ομάδες μηχανικών της να ασχολούνται και να δουλεύουν πάνω σε πρωτότυπα AR και VR headsets.

To 2018 επίσης ίσως είναι η χρονιά που θα δούμε την Apple να λανσάρει την δίκη της συνδρομητική υπηρεσία βίντεο που θα έρθει να ανταγωνιστεί το Netflix.