Η χρήση ενός ποντικιού σε ένα iPad είναι ένα χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε με την Apple να το κατατάσσει στα εργαλεία της προσβασιμότητας που προσφέρει στο iPadOS για αυτούς που έχουν δυσκολίες στο να χρησιμοποιήσουν την οθόνη επαφής με ακρίβεια εξαιτίας κάποιου προβλήματος που έχουν.

Η Apple παραδέχεται όμως πως γνωρίζει πως αυτό το χαρακτηριστικό θα κερδίσει και πάρα πολλούς άλλους χρήστες.

Η director of Global Accessibility Policy & Initiatives, Sarah Herrlinger της Apple παραχώρησε συνέντευξη στον Steven Aquino του TechCrunch

“Η υποστήριξη του ποντικού βρίσκεται στο μενού assistivetouch το οποίο έχει δημιουργηθεί για χρήστες που έχουν κάποιο φυσικό πρόβλημα ως προς την διαδραστικότητα τους με μια οθόνη αφής. Η Apple αναφέρει πως το εργαλείο αυτό θα δουλεύει τόσο με USB όσο και Bluetooth ποντίκια αν και ακόμη δεν έχει ανακοίνωση την λίστα με τις συμβατές αυτές συσκευές. Η εταιρεία αναφέρει ξεκάθαρα πως θεωρεί αυτό το χαρακτηριστικό ως μια λειτουργία προσβασιμότητας για άτομα με δυσκολίες. Βέβαια όπως γνωρίζουμε καλά πολλά εργαλεία προσβασιμότητας της Apple χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και από άλλους χρήστες.

Έτσι λοιπόν και εδώ η χρήση ποντικιού στο iPad είναι μια λειτουργία που θα κερδίσει και χρήστες και μάλιστα πολλούς που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Η Apple το αναγνωρίζει αυτό και δεν θα κάνει κάτι για να το εμποδίσει.”

Μέσω της εκπροσώπου της βέβαια η Apple τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες είναι διαδραστικοί με το iPad. Το iPad παραμένει μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να γίνεται χρήση με την αφή.