15.1 C
Athens
Thursday, March 30, 2023

AirPods Pro 2: ‘Oτι αγαπήσαμε στα 1ης γενιάς πλέον έγινε ακόμη καλύτερο | Το review μας

Τα AirPods Pro 2, που επίσημα ονομάζονται AirPods Pro (2ης γενιάς), είναι όλα όσα αγαπήσατε στα κορυφαία ακουστικά ακύρωσης θορύβου πρώτης γενιάς έχοντας πλέον περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αφήνουμε πίσω μας τις 4,5 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και έτσι τα AirPods Pro 2 προσφέρουν 6 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Όχι μόνο τα ακουστικά έχουν βαθμολογία IPX4, αλλά τώρα είναι και η θήκη με την ίδια πιστοποίηση. Η θήκη διαθέτει ασύρματη φόρτιση μέσω φορτιστών Apple Watch και ενσωματωμένο μικρόφωνο που σας βοηθά να την βρείτε όταν χάνεται.

Η Apple λοιπόν σε αυτή την περίπτωση φέτος σκέφτηκε όχι τόσο τον σχεδιασμό, που ήδη μας άρεσε, αλλά πως θα μπορούσε να προσθέσει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών για να τα κάνει καλύτερα.

Στο κομμάτι του ήχου, η Apple έχει συμπεριλάβει έναν νέο προσαρμοσμένο ενισχυτή και πρόγραμμα οδήγησης που παρέχει καλύτερες χαμηλότερες και υψηλότερες συχνότητες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα TrueDepth του iPhone για να δημιουργήσετε έναν εξατομικευμένο ήχο χωρικού ήχου για να ακούσετε μερικούς από τους καλύτερους ήχους Dolby Atmos σε οποιοδήποτε ζευγάρι των ακουστικών που έχετε βάλει ποτέ στα αυτιά σας. Η ακύρωση θορύβου εδώ είναι διπλάσια από ό,τι πρόσφεραν τα πρώτα AirPods Pro και πραγματικά είναι το λιγότερο εντυπωσιακή.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά….

Διαθεσιμότητα και Τιμή

Έχουν γίνει πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα και εδώ η τιμή τους σίγουρα δεν είναι αμελητέα σε καμία περίπτωση μιας και το κόστος τους αγγίζει στα επίσημα κανάλια διανομής της Apple στην χώρα μας τα 299,00 €. Την ίδια στιγμή απέναντι τους θα βρεθούν τα Sony WF-1000XM4 με ένα εύρος τιμής από 199,00 € έως 245,30 € στην χώρα μας και τα Bose QuietComfort Earbuds II στα 299,95 €.

Σίγουρα, υπάρχει μια σειρά από πολύ καλά ασύρματα ακουστικά που διατίθενται για λιγότερο από 200,00 € αλλά, αν κοιτάτε μόνο τις μεγάλες εταιρείες ήχου, τα νέα AirPods Pro είναι μια πολύ λογική επιλογή.

Σχεδιασμός

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ των AirPods Pro πρώτης γενιάς και των νέων AirPods Pro – αλλά αφιερώστε αρκετό χρόνο μαζί τους και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τα ξεχωρίσετε το ένα από το άλλο.

Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι το ενσωματωμένο ηχείο στη θήκη που θα βλέπετε κάθε φορά που κοιτάτε τη θύρα φόρτισης και το νέο άγκιστρο βρόχου για κορδόνι. Αυτοί δεν είναι ριζικοί επανασχεδιασμοί σε καμία περίπτωση, αλλά σίγουρα με έκαναν να ξεχωρίζω ποιο ζευγάρι θα έπαιρνα μαζί μου στην δουλειά όταν είχα και τα 2 το ένα δίπλα στο άλλο στο γραφείο μου.

Ωστόσο, όταν κρατάτε τα δύο ακουστικά, δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στο βάρος ή το μέγεθος. Τα αρχικά AirPods Pro έχουν διαστάσεις 1,2 x 0,9 x 0,9 ίντσες, ενώ τα νέα AirPods Pro 2 είναι 1,22 x 0,86 x 0,94 ίντσες — βασικά, οι αριθμοί διαφέρουν ελαφρώς, αλλά δεν υπάρχει κάποια διαφορά που θα σας κάνει αίσθηση. Το ίδιο ισχύει και για το βάρος τους – απλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά απολύτως.

Η πραγματική αλλαγή, φυσικά, θα αφορά τα ίδια τα ακουστικά και το υλικό που υπάρχει μέσα τους. Για τα νέα AirPods Pro 2, η Apple χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα ανίχνευσης δέρματος αντί για έναν αισθητήρα εγγύτητας για να αναγνωρίσει πότε είναι ενεργοποιημένα τα ακουστικά και πότε τα βγάζετε, κάτι που προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τα αρχικά AirPods.

Το γεγονός επίσης ότι έχουμε ένα επιπλέον σετ με eartips είναι πολύ σημαντικό μιας και το να έχετε το σωστό είναι απολύτως σημαντικό – χωρίς αυτό, θα εξακολουθείτε να ακούτε πολύ εξωτερικό θόρυβο και θα χάσετε μέρος της απόκρισης των μπάσων. Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας την επιλογή Test My Fit στις ρυθμίσεις του AirPods Pro.

Στο εσωτερικό των ακουστικών υπάρχουν δύο νέες βασικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες: το νέο τσιπ H2 και ο προσαρμοσμένος ενισχυτής που τροφοδοτεί τα επανασυντονισμένα προγράμματα οδήγησης. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση αργότερα, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την ενότητα σχεδίασης χωρίς τουλάχιστον να αναφέρουμε την ύπαρξή τους στα ακουστικά.

Συνολικά, αν και η σχεδίαση δεν απέχει πολύ από το αρχικά AirPods Pro – υπάρχουν ορισμένες λεπτές εξωτερικές και ουσιαστικές βελτιώσεις στο εσωτερικό που τα ξεχωρίζουν.

Τι γίνεται όμως με την άνεση που προσφέρουν στο αυτί;

Εδώ είναι, ένας από τους μεγάλους λόγους για τους οποίους πρέπει να αναβαθμίσετε στα AirPods Pro 2 εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ένα ζευγάρι τυπικών AirPods πρώτης ή δεύτερης γενιάς – αυτά είναι εξαιρετικά άνετα σε σύγκριση.

Είναι πιο άνετα επειδή τα AirPods Pro 2 συνεχίζουν να χρησιμοποιούν eartips αντί για ένα πλαστικό περίβλημα. Η διαφορά είναι ότι οι άκρες αυτές προσαρμόζονται απαλά στον ακουστικό πόρο αντί να τον αναγκάζουν να ανοίξει ευρύτερα για το σκληρό πλαστικό περίβλημα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φοράτε τα ακουστικά πολύ περισσότερο χωρίς να χρειάζεται να τα βγάλετε — επιτρέποντας τη χρήση όλη την ημέρα χωρίς προβλήματα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε τη σωστή εφαρμογή, οπότε αφιερώστε χρόνο με τις άκρες των eartips που περιλαμβάνονται για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη εφαρμογή. Μπορεί να μην έχετε τρομερή αίσθηση ασφάλειας στο αυτί σας όταν κάνετε πιο έντονες αθλητικές δραστηριότητες — σίγουρα δεν θα τα φορούσαμε ενώ παίζουμε αθλήματα, για παράδειγμα — ωστόσο είναι ασφαλείς να μεταφερθούν στο γυμναστήριο και είναι μεταξύ των καλύτερων ακουστικών για τρέξιμο και τα καλύτερα ακουστικά προπόνησης.

Εργονομία και Χρήση

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή iOS, η ρύθμιση είναι απρόσκοπτη. Πραγματικά το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάτε τα AirPods κοντά στη συσκευή σας iOS και θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη που σας ρωτά αν θέλετε να τα ζευγοποιήσετε. Αν είχατε ένα ζευγάρι ακουστικά Apple στο παρελθόν, ξέρετε ότι η διαδικασία είναι κάτι περισσότερο από απλή, σχεδόν μαγική.

Μετά τη σύζευξη, τα AirPods θα σας ρωτήσουν εάν θέλετε να δοκιμάσετε τον εξατομικευμένο χωρικό ήχο. Για να λάβετε τις κατάλληλες μετρήσεις, τα ακουστικά θα αναπαράγουν μουσική με διαφορετικά επίπεδα ύψους για να δείτε ποιο ακούγεται πιο τρισδιάστατο στα αυτιά σας. Είναι παρόμοιο με πολλούς τρόπους με μια δοκιμή στον οφθαλμίατρο όταν ρωτούν εάν η εικόνα ένα ή η εικόνα δύο σας είναι πιο ξεκάθαρη στον οπτικό σας ορίζοντα. Μπορεί να μην είναι 100% ακριβές, αλλά βοηθά στη βελτίωση της εμπειρίας συνολικά και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε τη δοκιμή των 20 δευτερολέπτων κατά τη ρύθμιση.

Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές προσαρμογής, μπορείτε να τις βρείτε στις ρυθμίσεις AirPods που μπορείτε να βρείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS.

Ένα πρόβλημα που είχαν τα αρχικά AirPods Pro και το οποίο σπάνια το διαβάζαμε ήταν η αδυναμία αλλαγής της έντασης ήχου στα ακουστικά. Εάν θέλετε να αλλάξετε την ένταση του ήχου, θα έπρεπε είτε να ρωτήσετε τη Siri είτε να τραβήξετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας για να το κάνετε αυτή την αλλαγή μόνοι σας.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τα AirPods Pro 2 που διαθέτουν βελτιωμένα χειριστήρια αφής που υποστηρίζουν την σάρωση προς τα πάνω και προς τα κάτω στα στελέχη για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση. Πέρα από τα χειριστήρια έντασης ήχου, μπορείτε να αγγίξετε τα ακουστικά μία φορά για αναπαραγωγή ή παύση μουσικής, παράλειψη ή επαναφορά κομματιών με δύο ή τρία αγγίγματα, αντίστοιχα, και με παρατεταμένη επαφή έχετε εναλλαγή της ενεργής ακύρωσης θορύβου.

Αν τα Bose QuietComfort Earbuds 2 δεν είχαν κυκλοφορήσει ακριβώς πριν από το AirPods Pro 2, τα τελευταία θα διεκδικούσαν εύκολα τον τίτλο των καλύτερων ακουστικών ANC – ακύρωσης θορύβου του 2022 – δυστυχώς, τώρα είναι μια πολύ μονομαχία μεταξύ των δύο.

Όταν είναι ενεργή με μουσική που παίζει σε μέτρια ένταση, η ακύρωση θορύβου μπορεί να ξεπεράσει αυτό που πιστεύω ότι είναι το 95% του θορύβου του σπιτιού και του γραφείου. Δεν θα μπορείτε να ακούσετε ένα άτομο που κάθεται δίπλα σας, ακόμα κι αν το κοιτάτε, και το θαμπό βουητό του γραφείου θα εξαφανιστεί τελείως.

Τούτου λεχθέντος, όταν τα έχετε απλώς ενεργοποιημένα χωρίς να παίζει μουσική, κάποιος ήχος θα γλιστρήσει και μπορεί ακόμη και να ακούσετε το μικρό σφύριγμα των ακουστικών που προσπαθούν να ακυρώσουν μικρές ποσότητες θορύβου του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τις βελτιώσεις, η Apple λέει ότι τα AirPods Pro 2 ακυρώνουν το διπλάσιο θόρυβο από τους προκατόχους τους – ομολογουμένως δύσκολα δεδομένα προς επιβεβαίωση – αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο. Με βάση αυτό πιστεύουμε ότι η ακύρωση θορύβου είναι τουλάχιστον εξίσου καλή με άλλα κορυφαία ακουστικά της αγοράς, όπως τα Sony WF-1000XM4, και βρίσκεται εύκολα στην πρώτη τριάδα όλων των εποχών, όταν πρόκειται για καθαρή ακύρωση θορύβου.

Η λειτουργία διαφάνειας είναι το αντίθετο της ενεργής ακύρωσης θορύβου — αντί να κρατά έξω τον θόρυβο, ενισχύει τον θόρυβο του περιβάλλοντος — και το κάνει πολύ καλά.

Για να το ενεργοποιήσετε, μπορείτε είτε να βγάλετε ένα ακουστικό και να αφήσετε ένα μόνο ακουστικό μέσα στην θήκη ή να πατήσετε παρατεταμένα ένα από τα στελέχη για να αλλάξετε από την ενεργή ακύρωση θορύβου σε Λειτουργία διαφάνειας.

Γιατί θα θέλατε να είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία Διαφάνειας; Λοιπόν, φανταστείτε ότι είστε σε ένα αεροπλάνο και σας ρωτούν τι θα θέλατε να πιείτε. Αντί να βγάλετε τα ακουστικά, μπορείτε να τα κρατήσετε, να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία διαφάνειας και να συνεχίσετε μια συνομιλία. Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε όταν τρέχετε για να ακούσετε την κίνηση ή σε ένα γραφείο, εάν θέλετε να παραμένετε συντονισμένοι σε αυτό που λένε όλοι οι άλλοι.

Ποιότητα Ήχου

Τα AirPods Pro 2 δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν ακουστικά που βασικής τους λειτουργία είναι να σας μεταφέρουν όσο πιο ποιοτικά γίνεται έναν ήχο. Πάρα αυτά η ποιότητα τους στο τομέα του ήχου είναι από τις καλύτερες.

Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στην Apple τον τρόπο που τα νέα ακουστικά μεταφέρουν τον χωρικό ήχο Dolby Atmos. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, τα AirPods είναι χιλιόμετρα μπροστά με την τεχνολογία χωρικού ήχου και η μουσική απλώς μεταμορφώνεται σε τρισδιάστατη εμπειρία με αυτά τα ακουστικά. Πραγματικά η εμπειρία ακρόασης άλπουμ σε Atmos περνάει σε άλλο επίπεδο.

Τώρα σε διαφορές με τα αρχικά AirPods Pro σε αυτό τον τομέα μπορώ να αναφέρω πως τα νέα έχουν ένα σκαλί πιο πάνω μπάσο αλλά όχι κάτι άλλο.

Η ποιότητα κλήσης είναι ένας τομέας στον οποίο ελπίζαμε να δούμε κάποια βελτίωση, αλλά δεν βρήκαμε πολλά: οι κλήσεις που πραγματοποιούνταν με τα AirPods Pro 2 έχουν την ίδια ποιότητα με τους προκατόχους τους. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι τέλεια και σίγουρα πολλοί θα προτιμούσαν να συνομιλούν μαζί μας απευθείας από το ηχείο του τηλεφώνου. Έτσι λοιπόν εδώ είμαστε σε ανεκτά – καλά επίπεδα χωρίς κάποια βελτίωση.

Ο λόγος που δεν βλέπουμε μεγάλη αλλαγή – αν υπάρχει – είναι επειδή η Apple δεν έχει κάνει πολλά στη σειρά μικροφώνων μέσα στα ίδια τα ακουστικά. Ναι, το τσιπ H2 μπορεί να μπορεί να κάνει λίγη επεξεργασία ήχου για να εξαλείψει περισσότερο θόρυβο, αλλά, όσον αφορά την πραγματική φωνητική ευκρίνεια, τα AirPods περιορίζονται από τα μικρόφωνα.

Έτσι τονίζουμε εκ νέου η ποιότητα κλήσεων είναι αρκετά όπως και παλαιότερα θα θέλαμε όμως να είναι ακόμη καλύτερα μιας και μιλάμε για ένα premium σετ ακουστικών.

Αυτονομία

Πλέον, αντί για 24 ώρες αυτονομίας φόρτισης στη θήκη, έχουμε 30 ώρες και τα ακουστικά αντέχουν έξι ώρες με μία μόνο φόρτιση αντί για τέσσερις.

Στις δοκιμές μας, μπορέσαμε να επαληθεύσουμε αυτούς τους αριθμούς – αν και καταλήξαμε λίγο πιο κοντά στις πέντε ώρες ανά φόρτιση και 26 ώρες με τη θήκη. Αυτοί οι αριθμοί είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς τα ακουστικά θα χρησιμοποιούνται περισσότερο τους επόμενους μήνες όπως γίνεται φυσικά πάντα.

Μία από τις μεγάλες ανακοινώσεις της Apple είναι ότι η επανασχεδιασμένη θήκη φόρτισης MagSafe‌ μπορεί τώρα να φορτιστεί από έναν φορτιστή Apple Watch και θα κάνει θόρυβο όταν ξεκινήσει να φορτίζεται. Είναι μια λεπτή προσαρμογή και θα προτιμούσαμε να έχουμε ένα πλήρως λαμπερό πορτοκαλί LED για τη διάρκεια της φόρτισης παρά έναν ήχο αλλά αυτή είναι μια πολύ μικρή παρατήρηση.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.