18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    5 προβλέψεις για το πως θα μοιάζει το iPhone σε 10 χρόνια από τώρα

    iphone-7-concept

    Καθώς το iPhone γίνεται 10 χρόνων αυτή την εβδομάδα όλα δείχνουν πως η εν λόγω συσκευή θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον και σίγουρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή των smartphone συσκευών.

    Τίποτα όμως δεν διαρκεί για πάντα. Έτσι λοιπόν πως το iPhone θα μπορεί να μοιάζει σε 10 χρόνια από τώρα και πιο συγκεκριμένα το 2027 όταν η τεχνολογία αν μη τι άλλο θα έχει μπει ακόμη πιο πολύ στην καθημερινότητα μας;

    Όπως έχετε σίγουρα καταλάβει αυτή την εβδομάδα και για να γιορτάσουμε την επέτειο των 10 χρόνων του iPhone σας έχουμε μια σειρά από Editorials όπως και αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ας περάσουμε λοιπόν στις προβλέψεις για το iPhone του 2027.

    Ο σχεδιασμός θα παραμείνει αυτός του slab – πλακέ 

    iphone-7-ios-10-concept-9

    Η Samsung και άλλοι Android smartphone κατασκευαστές ήδη δοκιμάζουν διάφορες πρωτότυπες συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες και γενικότερα πειραματίζονται με τον βασικό σχεδιασμό του smartphone που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

    Ο Avi Greengart,research director της Global Data, πιστεύει πως ο βασικός σχεδιασμός του iPhone θα παραμείνει ο ίδιος.

    “Αν και θα υπάρξει πειραματισμός με εύκαμπτες ή ακόμη και με οθόνες με ολογράμματα η βασική πλακέ μορφή θα παραμείνει η βασική στον σχεδιασμό των smartphones. Αυτό γιατί αυτός ο διαχρονικός σχεδιασμός φέρνει μια τέλεια ισορροπία στην αναπαράσταση και μετάδοση της πληροφορίας, της διαδραστικότητας και της ευκολίας στον χειρισμό – μεταφοράς”

    Το iPhone θα φέρει την επαυξημένη πραγματικότητα και σε άλλες συσκευές και θα γίνει η πύλη για τον χρήστη

    0-22774-iphone8arconcept1-l

    Αντί να γίνει λιγότερο χρήσιμο το iPhone καθώς όλο και περισσότερες καθημερινές συσκευές θα γίνονται εξυπνότερες, το iPhone θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την αλληλεπίδραση με αυτές και τον κόσμο γύρω μας. Ο συνιδρυτής του Android Andy Rubin προβλέπει ότι τα smartphones θα αποτελέσουν μια πύλη σε μια συλλογή από άλλα χαρακτηριστικά άλλων gadgets.

    “Τα smartphones θα αποτελέσουν την προσωπική σας Internet φούσκα. Το smartphone θα φέρει την συνδεσμολογία απίστευτα κοντά στον χρήστη, 24 ώρες την ημέρα 5 ημέρες την εβδομάδα”

    Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρειάζεται ακόμη και τότε μια οθόνη

    54d43cbde0f9f_-_7589796-minorityreport

    Το 2027 o βασικός υπολογιστής μπορεί να μην είναι μια συσκευή αλλά μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης. Ο David Pierce προβλέπει πως ακόμη και τότε όμως θα χρειάζεται μια οθόνη για την σωστή αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

    “Το 2027 o βασικός σας υπολογιστής θα είναι μια AI πλατφόρμα που θα τρέχει σε ένα απίστευτο 5G δίκτυο με πανίσχυρους επεξεργαστές. Ο χρήστης θα αλληλεπιδρά μαζί του με την φωνή (δεν θα είναι τόσο ενοχλητική αυτή η αλληλεπίδραση τότε), με χειρονομίες (που δεν θα κάνουν τον χρήστη να αισθάνεται περίεργα), με πληκτρολόγια (που θα υπάρχουν και τότε) και πάει λέγοντας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα χρειαζόμαστε και τότε οθόνες. Οι οθόνες θα είναι σαν τα ρούχα της τεχνητής νοημοσύνης ή σαν το σώμα αυτής”

    Οι εφαρμογές μπορεί να έχουν πεθάνει με την σημερινή μορφή εικονιδίων 

    AAEAAQAAAAAAAAriAAAAJDJjMmQyZGI4LTI5OTktNDJlZi1iMzQxLWE3OWRhNzVkODg0OQ

    Ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να μην έχει το iPhone το 2027 είναι οι εφαρμογές. O Igbal Arshad, που για χρόνια ηγήθηκε ομάδων δημιουργίας smartphones της Motorola, αναφέρει ότι τα εικονίδια των εφαρμογών το ένα δίπλα στο άλλο στην οθόνη μιας smartphone συσκευής θα είναι κάτι που θα ανήκει στο παρελθόν.

    “Αυτή την στιγμή είναι κάτι βλακώδες. Έχεις όλα αυτά τα εικονίδια στην συσκευή σου και επίσης έχεις μια σειρά από χαζές ειδοποιήσεις όλη την ώρα. Όταν οι συσκευές αυτές ωριμάσουν μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη που θα βρίσκεται από πίσω τους τότε τόσο η ίδια η φωνή του χρήστη και η διεπαφή στην οθόνη θα αποκτήσουν ένα κατά πολύ πιο έξυπνο χαρακτήρα.”

    Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταφερθεί από το Cloud στους επεξεργαστές 

    1410721844_w760_h494

    Τα περισσότερα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε σήμερα στο iPhone μέσω της Siri απαιτούν μια σύνδεση στο Internet. Αυτό γιατί η επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται είναι πάρα πολύ μεγάλη για να μπορεί να αντεπεξέλθει ένα iPhone και έτσι η Apple έχει μεταφέρει τα πάντα στο cloud.

    “Οι άνθρωποι πάντα θα θέλουν μια προσωπική συσκευή. Καθώς οι επεξεργαστές θα γίνονται όλο και πιο γρήγοροι, περισσότεροι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης θα ενσωματωθούν στα smartphones φεύγοντας από το cloud που είναι σήμερα. Αυτό θα πρέπει να είναι μια απαίτηση από τον μελλοντικό χρήστη αντί να συμβιβαστεί με μια παρακολούθηση της ζωής του από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες. Οι άνθρωποι θα θέλουν κάτι στην τσέπη τους εύκολο στην χρήση και λειτουργικό – Έναν προσωπικό υπολογιστή με την στενή έννοια του όρου και όχι την ευρεία που έχουμε σήμερα.”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles