Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το “Spectre” του Sam Mendes . Ο ίδιος αναζητώντας αλλού την έμπνευση για την επόμενη δουλειά του γύρισε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς στις αρχές του χρόνου ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε το σενάριο για μια ταινία με τίτλο «1917» και ξεκινούσε άμεσα γυρίσματα.

H επιστροφή του Mendes λοιπόν στη σκηνοθετική καρέκλα σηματοδοτείται ένα τραχύ πολεμικό δράμα στον Ά’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα λέγαμε ότι θυμίζει αρκετά το Dunkirk του Christopher Nolan.

Ο Τζορτζ ΜακΚέι («Captain Fantastic») και ο Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν («Game of Thrones») έχουν αναλάβει τους ρόλους των δυο πρωταγωνιστών που πρέπει να περάσουν από τις εχθρικές γραμμές με σκοπό να μεταφέρουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανατηφόρα επίθεση και να αποφευχθεί ο θάνατος χιλιάδων στρατιωτών. Το υπόλοιπο cast το απαρτίζουν μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μαρκ Στρονγκ, μεταξύ άλλων.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από τη Universal σε περιορισμένες αίθουσες των ΗΠΑ τα φετινά Χριστούγεννα, ώστε να προλάβει τα επερχόμενα Όσκαρ, και σε ευρεία διανομή στις 10 Ιανουαρίου 2020. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: