19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι πρέπει να γνωρίζετε για τους εξωτερικούς δίσκους και το iPadOS

    Η υποστήριξη εξωτερικών δίσκων είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του νέου iPadOS. Ακόμη και αν έχετε ένα iPad με πολύ μεγάλο ενσωματωμένο χώρο πολλές είναι εκείνες οι φορές που θέλετε περισσότερο ή απλά να έχετε άμεση πρόσβαση σε φωτογραφίες, μουσική ή ακόμη και ταινίες που έχετε αποθηκεύσει σε έναν εξωτερικό δίσκο.

    Η υποστήριξη εξωτερικών δίσκων έρχεται σε οποιοδήποτε iPad είναι συμβατό με το iPadOS που θα γίνει διαθέσιμο προς όλους το Φθινόπωρο. Στην λίστα των συμβατών iPad έχουμε τα νεότερα USB-C iPad Pros αλλά και παλαιότερα iPad μοντέλα. 

    Για να συνδέσετε μια συσκευή αποθήκευση στο iPad της το μόνο που έχετε να κάνετε είναι….. απλά να την συνδέσετε. Αν έχετε ένα USB-C δίσκο και ένα 2018 iPad Pro η σύνδεση δεν γίνεται πιο απλή. Αν πάλι όχι θα χρειαστείτε ένα αντάπτορα. Ένας που μπορεί να θέλετε να προμηθευτείτε είναι ο Lightning Camera Adapter που κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικά χρόνια στο εμπόριο.

    Όταν συνδέσετε των εξωτερικό δίσκο η επόμενη σας κίνηση είναι να πάτε στην Files εφαρμογή. Τα volumes που έχουν γίνει mount θα εμφανιστούν στην πλευρική μπάρα κάτω από το Location. Εκεί δηλαδή θα βρείτε τον εξωτερικό σας δίσκο με την ονομασία που του έχετε δώσει. Απλά το μόνο που έχετε να κάνετε κατόπιν είναι να κάνετε tap και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του. Μπορείς να κάνετε επίσης drag and drop ενέργειες με διάφορα αρχεία και φακέλους από και προς τον εξωτερικό αυτό δίσκο.

    Για την αφαίρεση του απλά αποσυνδέεται τον εξωτερικό δίσκο από το iPad.

    To iPadOS υποστηρίζει τα ίδια φορμάτ αποθηκευτικού χώρου που υποστηρίζει και το macOS.

    Έτσι έχουμε:

     

    • macOS Extended journaled — NAI read and write.
    • FAT32 — NAI read and write.
    • XFAT — NAI read and write.
    • NTFS — OXI.
    • APFS — OXI.

    Με άλλα λόγια όλοι οι συμβατοί εξωτερικοί δίσκοι με το Mac σας θα είναι συμβατοί και με το iPad σας με το iPadOS.

    Ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο για αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα βρείτε και παρακάτω:

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles