14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ότι μας αρνήθηκε η Apple στο “Hello Again” event της

    1d3e5s-780x521

    Όποιος παρακολούθησε το “Hello Again” event της Apple σίγουρα θα περίμενε και το “one more thing” πέρα από την είσοδο της φημολογούμενης Touch Bar στα νέα MacBook Pro και την TV εφαρμογή της εταιρείας.

    Αντί αυτού όμως αυτό που λάβαμε ήταν…. μια αναβάθμιση του Final Cut Pro και ένα νέο accessibility web site….

    Τι δεν είδαμε λοιπόν χθες από την Apple προς απογοήτευση είναι η αλήθεια αρκετών χρηστών:

    Νέο Mac Pro και μια 5K εξωτερική Οθόνη 

    Ο Tim Cook ξεκίνησε αναφέροντας πόσο δημιουργικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τα Macs τους ειδικά ως εργαλεία δουλειάς τους. Αυτό όμως που πολλοί θεωρούν δημιουργική δουλειά γίνεται τις περισσότερες φορές σε ένα desktop και όχι σε ένα laptop.

    Για του επαγγελματίες ή μη και γενικά για τους χρήστες του Final Cut Pro X το Mac Pro είναι η ιδανική λύση – Το μόνο πρόβλημα είναι πως η Apple έχει να το αναβαθμίσει από τον Δεκέμβριο του 2013…

    Επίσης πολλοί ακόμη αναρωτιούνται πόσο δύσκολο θα ήταν για την Apple να κάνει την καταπληκτική 5Κ οθόνη του iMac μια εξωτερική ως μια νέα Cinema Display. Έχει πολύ ενδιαφέρον που η Apple ένωσε τις δυνάμεις της με την LG για μια νέα UltraFine 5K Οθόνη αλλά ακόμη δεν φαίνεται να είμαστε κοντά σε αυτή και επίσης δεν μοιάζει σαν κάτι εφάμιλλο του σχεδιασμού του Jonathan Ive.

    MagSafe Τεχνολογία στα νέα MacBook Pro

    Τα νέα MacBook Pro έρχονται πλέον με 4 θύρες USB-C για μεγαλύτερη χρηστικότητα – πλέον μπορείτε να δώσετε ρεύμα στο laptop σας από όποιο πλευρά θέλετε – όπως τόνισε και η Apple. Αυτό όμως σημαίνει πως μπορούμε πολύ εύκολα να μπερδευτούμε με το καλώδιο ενώ περνάμε δίπλα από το μηχάνημα μας και να παρασύρουμε το πανάκριβο MacBook μας στο πάτωμα. Είναι μεγάλη απορία γιατί η Apple δεν έφερε μια τεχνολογία παρόμοια με το MagSafe για αυτό τον σκοπό….. Και μην πάτε μακριά η Griffin το έχει κάνει ήδη… Σίγουρα λοιπόν θα μπορούσε και η Apple….

    Αναβαθμισμένο Mac Mini

    Η Apple σήμερα απέδειξε πως δεν νοιάζεται τόσο για ανθρώπους με λίγα χρήματα…. Πολλοί περιμένανε μια κάποια αναβάθμιση του Mac Mini. Δυστυχώς δεν ήρθε και έτσι το τωρινό μηχάνημα αυτή την στιγμή έχει στο εσωτερικό του τεχνολογία 2 χρόνων και συνεχίζει με αυτή. Είπε κάποιος μήπως την λέξη Hackintosh ως μια πολύ καλή επιλογή για τους χρήστες;!

    Αναβαθμισμένα MacBook Air

    Τα MacBook Air παραμένουν πάρα πολύ αξιόλογα MacBooks. Είναι ελαφριά και εύκολα στην μεταφορά και επίσης αρκετά οικονομικά. Φανταστείτε τι αντίκτυπο θα είχε στην σειρά αλλά και στους καταναλωτές αν η Apple σήμερα τα αναβάθμιζε, πρόσθετε την Touch Bar σε αυτά και διατηρούσε μια λογική τιμή. Αντί αυτού το 11 ιντσών μοντέλο αποχαιρετάει την αγορά ενώ το 13 ιντσών μοντέλο παραμένει αλλά χωρίς την παραμικρή αναβάθμιση…

    Πιο λογικές τιμές για τα νέα MacBook Pro

    Γνωρίζαμε πως η Touch Bar στα νέα MacBook Pro αλλά και οι υπόλοιπες προσθήκες και αναβαθμίσεις ίσως έκαναν τα εν λόγω μοντέλα πιο ακριβά από τους προκατόχους τους. Τα πράγματα όμως ήταν χειρότερα σε αυτό το κομμάτι από ότι περιμέναμε…

    Το βασικό μοντέλο του MacBook Pro στις 13 ίντσες ξεκινάει από τα $1,799 με την Touch Bar και το Touch ID κάτι που σημαίνει πως αυτόματα σε αυτή την τιμή γίνεται απαγορευτικό για πολλούς χρήστες.

    Ήδη η γκρίνια για αυτή την τιμολογιακή πολιτική της Apple έχει ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό μάλιστα σε Twitter και Reddit. Και όχι άδικα είναι η αλήθεια….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles