19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε ως τώρα για το νέο 9.7 ιντσών iPad της Apple

    smaller-iPad-pro-9.7-inch

     

    H γραμμή του iPad Air δεν έχει αναβαθμιστεί από τον Οκτώβριο του 2014 αλλά αυτό το γεγονός αλλάζει φέτος στις 21 Μαρτίου όπου και περιμένουμε την Apple να παρουσιάσει το νέο 9.7 ιντσών iPad που σίγουρα θα αποτελέσει την καλύτερη πρόταση της εταιρείας μέχρι στιγμής στην κατηγορία αυτή.

    Χάρη στις φήμες έχουμε ήδη μια πολύ καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε από αυτή την νέα συσκευή.

    Όνομα

    Η λογική λέει πως μιας και θα είναι ο διάδοχος του iPad Air 2 η ονομασία του να είναι iPad Air 3. Πάρα αυτά όμως το 9to5Mac επιμένει πως το νέο iPad θα ονομαστεί iPad Pro.

    Αυτή η ονομασία μπορεί να μπερδέψει τους καταναλωτές αρχικά αλλά θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που έχουμε δει στην σειρά των MacBooks όπου και ανάλογα με την κατηγορία και την οθόνη έχουμε 2 μοντέλα MacBook Pro και 2 αντίστοιχα μοντέλα MacBook Air.

    To iPad Air 2 θα παραμείνει στην αγορά αλλά όλα δείχνουν πως μάλλον η Apple σιγά σιγά θέλει να αποχωριστεί τον όρο Air τόσο από τα iPad όσο και από τα MacBook.

    Σχεδιασμός

    Το 9.7 ιντσών iPad Pro λοιπόν αναμένεται να μοιάζει πολύ με τον μεγάλο 12.9 αδελφό του που είδαμε πέρυσι. Το μικρότερο iPad Pro λοιπόν θα έχει τις διαστάσεις του iPad Air 2 με μόνη διαφορά πως ίσως είναι ελαφρώς πιο παχύ.

    Σχεδιαστική διαφορά αναμένουμε στην θέση των ηχείων μιας και οι φήμες θέλουν το νέο αυτό iPad να ενσωματώνει το ίδιο σύστημα 4πλών ηχείων που είδαμε στο iPad Pro.

    Επίσης θα έχουμε ένα άνοιγμα για τον Smart Connector που θα επιτρέψει στους χρήστες να προσάψουν ένα Smart Keyboard.

    Τέλος η Apple μάλλον θα ενσωματώσει και ένα οπίσθιο flash στην συσκευή κάνοντας την το πρώτο iPad στην ιστορία με ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

    Hardware

    Σύμφωνα πάντα με τις φήμες η οθόνη του νέου iPad θα είναι εντυπωσιακή. Κάποιες διαρροές κάνουν λόγο πως η ανάλυση θα φτάσει ακόμη και τα 401 ppi – προς σύγκριση το iPad Air 2 έχει 264 ppi. Αυτή η αύξηση στην πυκνότητα των pixel της οθόνης σημαίνει πως η ανάλυση μπορεί να φτάσει στο εντυπωσιακό 3112 χ 2334!!

    Επίσης φήμες κάνουν λόγο πως θα υπάρχει διαφορά και στην φωτεινότητα της οθόνης σε σύγκριση με το iPad Air 2 χάρη σε μια νέα τεχνολογία που θα ενσωματώσει η Apple στον τομέα των pixels.

    Η τεχνολογία 3D Touch μάλλον δεν θα είναι συμβατή ούτε σε αυτό το iPad και θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν αποκλειστικό χαρακτηριστικό των iPhone 6S και 6S Plus.

    Στον τομέα του επεξεργαστή αναμένουμε τον πανίσχυρο Α9Χ με αύξηση στην RAM ακριβώς όπως είχαμε και στο 12.9 ιντσών iPad Pro.

    Τέλος και στον τομέα του hardware το νέο αυτό tablet θα έχει ένα καλύτερο modem από αυτό του iPad Air 2 και θα είναι συμβατό με Apple Pay, Touch ID και Bluetooth 4.2.

    Κάμερα

    Το νέο iPad Pro θα έχει την καλύτερη κάμερα που είδαμε ποτέ σε ένα iPad. Όλα δείχνουν πως η Apple θα ενσωματώσει ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα που συναντήσαμε στο iPhone 6S. Ο εν λόγω αισθητήρας υποστηρίζει λήψη 4K βίντεο και 240 slo-mo. H Apple επίσης για πρώτη φορά σε iPad θα ενσωματώσει και ένα flash στο πίσω μέρος της συσκευής για ακόμη καλύτερες φωτογραφίες

    Smart Keyboard και Apple Pencil

    Το νέο iPad Pro θα υποστηρίζει τόσο ένα Smart Keyboard αλλά και το Apple Pencil της Apple δίνοντας του ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον τομέα της χρηστικότητας και δημιουργικότητας.

    Αποθηκευτικό χώρος  και Χρωματισμός 

    To νέο tablet της Apple μάλλον θα εγκαταλείψει τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου και το βασικό μοντέλο ίσως ξεκινάει από τα 32 GB με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 128 GB.

    Space Grey, gold, rose gold και silver θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι χρωματικές επιλογές αν και ίσως η Apple μπορεί να μας έχει και κάποια έκπληξη στον τομέα αυτό.

    Τιμή

    Επειδή το 9.7 ιντσών iPad Pro θα έχει κάποια πολύ μεγάλα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το iPad Air 2 ίσως δούμε μια αύξηση στην τιμή του. Αν αναλογιστούμε πως το 64 GB iPad Air 2 στοιχίζει $599 τότε ίσως δούμε το 32 GB νέο μοντέλο να στοιχίζει κάπου ανάμεσα στα $550 και $600.

    Κυκλοφορία

    Το νέο iPad Pro μάλλον θα γίνει διαθέσιμο αμέσως μετά το event της Apple στις 21 Μαρτίου και θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων για πρώτη φορά στις 25 του ίδιου μηνός.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles