22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε για το iPhone, iPad, και Mac event της Apple την Άνοιξη

    2014-09-09-c1-onemorte-0c1b51

    Η Apple έχει μια ανάμικτη ιστορία σε όχι έχει να κάνει με special events την Άνοιξη και ειδικά με την παρουσίαση νέων προϊόντων. Σίγουρα και φέτος θα έχουμε κάτι νέο σε ένα τέτοιο event που αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί πολλοί είναι πλέον εκείνοι που το θεωρούν σίγουρο.

    Πέρυσι η Apple παρουσίασε στο ανοιξιάτικο event της το iPhone SE, το 9.7 ιντσών iPad Pro και νέα λουράκια για το Apple Watch – Πιο συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου. Πριν 2 χρόνια και την ίδια εποχή η Apple είχε παρουσιάσει τα 12 ιντσών MacBook, μια οικονομικότερη 3ης γενιάς Apple TV καθώς και αναβαθμίσεις στην σειρά των MacBook Air και Pro – H ημερομηνία τότε ήταν 9 Μαρτίου.

    Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω και στις 7 Μαρτίου του 2012 η Apple είχε ανακοινώσει τα Apple TV 3 και iPad ενώ στις 2 Μαρτίου του 2011 o Steve Jobs είχε παρουσιάσει το iPad 2.

    Δεν είχαμε ανοιξιάτικα event το 2013 και το 2014 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κάνει τέτοια event μόνο όταν έχει έτοιμο κάτι προς λανσάρισμα στην αγορά.

    Φέτος ίσως το ανοιξιάτικο event να μας έρθει τον Απρίλιο.

    Έχει λοιπόν η Apple κάτι να ανακοινώσει – παρουσιάσει – λανσάρει στην αγορά;

    iPad 

    ipad-pro-both-sizes1

    H γραμμή του iPad αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 5 μοντέλα – iPad mini 2, iPad mini 4, iPad Air 2, 9.7-ιντσών iPad Pro, και το 12.9-ιντσών iPad Pro.

    Η τελευταία αναβάθμιση έγινε περίπου πριν ένα χρόνο ενώ το iPad Mini 2 που είναι ακόμη στην αγορά έχει το Α7 chip που συναντήσαμε για πρώτη φορά στο iPhone 5s πίσω το 2013.

    Η επόμενη κίνηση που πιστεύουν πολλοί πως θα κάνει η Apple είναι η εισαγωγή ενός νέο 10.5 ιντσών iPad χωρίς πλαίσια και με παρόμοιες διαστάσεις με το 9.7 ιντσών μοντέλο. Επίσης αναμένονται εσωτερικές αναβαθμίσεις – hardware για τα 9.7 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro καθώς και μια νέα τιμολόγηση για αυτά.

    Μια πρόσφατη αναφορά κάνει λόγο πως το νέο 10.5 ιντσών iPad και το αναβαθμισμένο 12.9 ιντσών iPad θα γίνουν διαθέσιμα τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο. Το Απρίλιο λοιπόν η Apple μπορεί να τα παρουσιάσει αυτά τα μοντέλα προσφέροντας τα στο κοινό 4-6 εβδομάδες μετά όπως έγινε και στην περίπτωση του πρώτου iPad Pro.

    Λόγος έχει γίνει και για ένα νέο 7.9 ιντσών iPad Mini Pro που θα κάνει και αυτό το ντεμπούτο του φέτος.

    iPhone

    red-iphone

    Τα πλάνα της Apple για το iPhone αυτή την περίοδο είναι πιο εύκολο να τα προβλέψει κάποιος. Η εταιρεία παρουσιάζει τα νέα μοντέλο το Φθινόπωρο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος.

    Η μόνη αλλαγή που είχαμε ήταν όταν η Apple στο ανοιξιάτικο event της παρουσίασε για πρώτη φορά το 4 ιντσών iPhone SE. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν λοιπόν πως η εταιρεία θα μας δείξει φέτος την άνοιξη ένα iPhone SE με μια νέα χωρητικότητα και συγκεκριμένα στα 128 GB.

    Ένα νέο χρώμα για την γραμμή του iPhone 7 έχει επίσης αναφερθεί και συγκεκριμένα ένα κόκκινο μοντέλο. Συνήθως η Apple δεν κάνει βέβαια τέτοιες κινήσεις σε χρωματισμούς αυτή την περίοδο με μοναδική εξαίρεση ίσως το λευκό μοντέλο του iPhone 4.

    Mac

    apple-retina-5k-imac-mk462lla

    H γραμμή του Mac είναι και αυτή που έχει τον μεγαλύτερο χώρο για αναβάθμισες ειδικά σε συσκευές όπως τα iMac, Mac Pro και Mac Mini.

    H αναβάθμιση στα MacBook Pro λογικά έχει ολοκληρωθεί με τα νέα Touch Bar μοντέλα ενώ η Apple συνεχίζει να τονίζει πως το 13 ιντσών Mac Pro με την Touch Bar είναι ο αντικαταστάτης του MacBook Air.

    Στις 19 Απριλίου επίσης το 12 ιντσών MacBook 2ης γενιάς θα κλείσει τον ένα χρόνο του στην αγορά και έτσι και αυτή η συσκευή ίσως αναβαθμιστεί εσωτερικά αυτή την Άνοιξη.

    Όσο αφορά τα Mac Pro και Mac Mini αυτά ως τώρα φαίνεται σαν να τα έχει ξεχάσει η Apple και ακόμη δεν έχει διαρρεύσει κάτι για κάποια επερχόμενη αναβάθμιση τους που πρέπει να θεωρείτε όμως απαραίτητη αν η Apple θέλει να τα κρατήσει στην αγορά και αν ισχύσει αυτό που πρόσφατα δήλωσε ο Tim Cook για “υπέροχα” desktops που έρχονται σύντομα!!

    Apple Watch

    apple-watch-series-2-late-2016

    Τέλος η Apple ίσως ετοιμάζει και μια ανανέωση στα λουράκια του Apple Watch και στους συνδυασμούς τους σε αυτό το επικείμενο ανοιξιάτικο event της.

    Φήμες για ένα Apple Watch Series 3 υπάρχουν ήδη αλλά αυτό αναμένεται μάλλον κάποια στιγμή αργότερα μέσα στον χρόνο και όχι τόσο σύντομα.

    20140909__0910appleloc~1

    Καταλήγουμε λοιπόν στο αρχικό μας ερώτημα για το πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα νέο event της Apple τους επόμενους μήνες.

    Η απάντηση θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο είναι έτοιμα για το κοινό τα νέα iPads και iMacs. Αυτό γιατί οι άλλες φημολογούμενες αναβαθμίσεις όπως αυτές για ένα κόκκινο iPhone 7 ή ένα 128 GB iPhone SE μπορούν απλά να γίνουν με ένα δελτίο τύπου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles