17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Όλες οι εφαρμογές και υπηρεσίες που η Apple προσπάθησε να σκοτώσει στο WWDC

    Tim-Cook-has-a-knife-640x375

    Για ακόμη μια φορά η Apple μας έδειξε την επιθυμία της να αποτελέσει το επίκεντρο σε ότι κάνουμε στην καθημερινότητα μας.

    Κατά την διάρκεια του φετινού WWDC 2015 η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά από αναβαθμίσεις, υπηρεσίες αλλά και μια σειρά από προσθήκες που σκοπό είχαν να κοιτάξουν στα μάτια τον ανταγωνισμό.

    Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με εφαρμογές και υπηρεσίες που η Apple προσπάθησε να “σκοτώσει”.

    Apple Watch stands και ξυπνητήρια 

    Screen-Shot-2015-06-08-at-19.32.40-640x289

    Κατά την παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του watchOS 2 η Apple παρουσίασε το λεγόμενο “Nightstand Mode,” μια επιλογή που μετατρέπει το Apple Watch σε ένα ρολόι που μπορεί να δείχνει την ώρα όταν φορτίζετε την συσκευή το βράδυ.

    Η νέα αυτή επιλογή σας παρουσιάζει την ώρα σε θέση landscape και σας επιτρέπει να τοποθετείτε ξυπνητήρια με την χρήση της ψηφιακής κορόνας αλλά του δίπλα κουμπιού που αυτόματα γίνεται ένα snooze κουμπί.

    Αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα stands για το Apple Watch έγιναν άχρηστα αλλά οι σχεδιαστές τους σίγουρα θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε έναν οριζόντιο προσανατολισμό της συσκευής αντί για ένα κάθετο.

    Επίσης αν χρησιμοποιείται μια εφαρμογή ξυπνητηριού στο iPhone σας με το Apple Watch πλέον θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

    Flipboard

    Χωρίς να υπερβάλουμε η νέα εφαρμογή της Apple με την ονομασία News είναι ουσιαστικά ένα νέο Flipboard.

    Σίγουρα λοιπόν η απομάκρυνση του Newsstand ήταν κάτι πολύ θετικό και ακόμη μεγαλύτερο θετικό πως η Apple έχει πλέον μια δική της εφαρμογή που μπορεί να παρουσιάζει νέα και ειδήσεις στους χρήστες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

    CurrentC

    b1ebc6156af1851363fa325a1aab87479cbd45fa_expanded_large_2x-640x360

    Δεν αποτελεί έκπληξη πως η Apple θέλει πολύ να δει το CurrentC να απομακρύνεται και να μην απειλεί την δική της mobile πλατφόρμα πληρωμών – Apple Pay.

    To Apple Pay συνεχίζει την ανοδική του πορεία και πλέον έχει μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες που θα το στηρίξουν όπως με αυτή της Square.

    Google Now

    Ψηφιακοί βοηθοί όπως η Cortana της Microsoft αλλά και το Google Now είναι παραλλαγές της αντίστοιχης της Apple Siri. Η Apple λοιπόν βγαίνει στην αντεπίθεση αναβαθμίζοντας την Siri με χαρακτηριστικά όπως τα “Proactive Assistant” και “deep linking.”

    Αυτά τα χαρακτηριστικά θα δουλέψουν σε στενή συνεργασία με το iOS 9 και θα προσφέρουν πληροφορίες αλλά και ακόμη μεγαλύτερη διαχείριση από την πλευρά του χρήστη.

    Η Siri πλέον θα σας παρέχει πληροφορίες κίνησης στους δρόμους για τα ραντεβού σας έτσι ώστε να μην αργήσετε ενώ κάθε φορά που θα συνδέετε τα ακουστικά σας θα ανοίγει την εφαρμογή της Μουσικής για εσάς.

    Google Maps

    Screen-Shot-2015-06-08-at-18.52.21-640x357

    H μεγάλη αναβάθμιση των Χαρτών της Apple την φέρνει δίπλα διπλά με την αντίστοιχη εφαρμογή των χαρτών της Google.

    H προσθήκη πληροφοριών για τα μαζικά μέσα μεταφοράς δίνει άλλο αέρα πλέον στην εφαρμογή της Apple ενώ η ενσωμάτωση σημείων αποδοχής Apple Pay πάει την εμπειρία ακόμη ένα βήμα παραπέρα.

    Πορτοφόλια 

    Ναι η Apple προσπαθεί να κάνει το ίδιο το πορτοφόλι που έχουμε όλοι μαζί μας κάτι τελείως περιττό από την καθημερινότητα μας.

    Η εφαρμογή Wallet της Apple που αντικατέστησε το Passbook ουσιαστικά θα μπορεί να αποθηκεύσει ότι έχετε σήμερα μέσα σε ένα φυσικό σας πορτοφόλι.

    Soundcloud, Spotify και Pandora

    Αν και δεν έχουμε ακόμη μια πλήρη εικόνα για το πως θα λειτουργεί η νέα μουσική υπηρεσία της Apple – Apple Music γνωρίζουμε κάποια πράγματα.

    Είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία 3 σε 1 και έτσι έχουμε ένα μουσικό κατάστημα, μια πλατφόρμα κοινωνική και ένα ράδιο. Αν λοιπόν αυτό δελεάσει τον κόσμο, ο συνδυασμός δηλαδή τότε τα νέα για τους ανταγωνιστές θα είναι πάρα πολύ άσχημα.

    iTunes Match

    Apple-Music-versus-iTunes-Match-640x202

    Όταν κάποιος κάνει εγγραφή στο Apple Music ουσιαστικά η προσωπική του μουσική βιβλιοθήκη σκανάρεται και τα τραγούδια του αυτόματα περνάνε στο iCloud.

    Ουσιαστικά λοιπόν το iTunes Match ενσωματώνεται μέσα στο Apple Music.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles