18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τύπους προπόνησης στο Apple Watch

    H εφαρμογή Προπόνηση στο Apple Watch διαθέτει πολλούς τύπους προπόνησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την άσκησή σας.

    Βάδισμα

    Επιλέξτε «Βάδισμα εντός» για βάδισμα σε διάδρομο γυμναστικής. Επιλέξτε «Βάδισμα εκτός» για δραστηριότητες, όπως πεζοπορία ή περπάτημα σε μονοπάτι.

    Ανάλογα με το Apple Watch που διαθέτετε, ίσως χρειαστεί να φέρετε και το iPhone σας μαζί σας:

    • Apple Watch Series 2 ή νεότερα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, συγκεντρώστε τουλάχιστον 20 λεπτά βαδίσματος εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.
    • Apple Watch Series 1 ή προηγούμενα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, πάρτε μαζί σας και το iPhone σας για τα πρώτα 20 λεπτά βαδίσματος εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.

    Τρέξιμο

    Επιλέξτε «Τρέξιμο εντός» για τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστικής. Επιλέξτε «Τρέξιμο εκτός» για δραστηριότητες, όπως τρέξιμο σε στίβο ή μονοπάτι.

    Ανάλογα με το Apple Watch που διαθέτετε, ίσως χρειαστεί να φέρετε και το iPhone σας μαζί σας:

    • Apple Watch Series 2 ή νεότερα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, συγκεντρώστε τουλάχιστον 20 λεπτά τρεξίματος εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.
    • Apple Watch Series 1 ή προηγούμενα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, πάρτε μαζί σας και το iPhone σας για τα πρώτα 20 λεπτά τρεξίματος εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.

    Προπονήσεις ποδηλασίας

    Επιλέξτε «Ποδήλ. εντός» για δραστηριότητες, όπως γυμναστική με στατικό ποδήλατο. Επιλέξτε «Ποδήλ. εκτός» για ποδηλασία σε εξωτερικές τοποθεσίες.

    Ανάλογα με το Apple Watch που διαθέτετε, ίσως χρειαστεί να φέρετε και το iPhone σας μαζί σας:

    • Apple Watch Series 2 ή νεότερα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, συγκεντρώστε τουλάχιστον 20 λεπτά ποδηλασίας εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.
    • Apple Watch Series 1 ή προηγούμενα μοντέλα: Για βελτιωμένη ακρίβεια, πάρτε μαζί σας και το iPhone σας για τα πρώτα 20 λεπτά ποδηλασίας εκτός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προπόνηση.

    Ελλειπτικό

    Επιλέξτε «Ελλειπτικό» όταν χρησιμοποιείτε ένα ελλειπτικό μηχάνημα ή κάνετε μια παρόμοια δραστηριότητα.

    Κωπηλασία

    Επιλέξτε «Κωπηλασία» όταν χρησιμοποιείτε ένα μηχάνημα κωπηλασίας ή κάνετε μια παρόμοια δραστηριότητα.

    Στέπερ

    Επιλέξτε «Στέπερ» όταν χρησιμοποιείτε μηχάνημα στέπερ.

    Προπόνηση HIIT

    Επιλέξτε HIIT για κύκλους έντονης άσκησης που ακολουθούνται από μικρότερες περιόδους χαλάρωσης ή επαναφοράς. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνετε σχοινάκι για 45 δευτερόλεπτα, να ξεκουράζεστε για 30 δευτερόλεπτα και να επαναλαμβάνετε.

    Ορισμένες ακανόνιστες κινήσεις στις προπονήσεις HIIT μπορεί να μην επιτρέπουν τη μέτρηση των καρδιακών παλμών. Αν οι καρδιακοί παλμοί δεν είναι διαθέσιμοι, οι θερμίδες εξακολουθούν να παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο. Αν δεν καταφέρετε να έχετε σταθερούς καρδιακούς παλμούς στη διάρκεια των προπονήσεων HIIT, μπορείτε να συνδέσετε το Apple Watch σας σε έναν ιμάντα στήθους Bluetooth.

    Προπονήσεις κολύμβησης

    Με το Apple Watch Series 2 ή νεότερα μοντέλα,1 μπορείτε να επιλέξετε «Κολύμβηση σε πισίνα» ή «Κολύμβηση ανοιχ. θάλασσας». Όταν αρχίσετε την προπόνηση, η οθόνη κλειδώνει αυτόματα για αποφυγή των τυχαίων πατημάτων από σταγόνες νερού.

    Ακολουθεί ο τρόπος που μπορείτε να τερματίσετε την προπόνησή σας και να ξεκλειδώσετε την οθόνη:

    1. Πατήστε ταυτόχρονα το Digital Crown και το πλευρικό κουμπί για παύση της προπόνησής σας.
    2. Στεγνώστε την οθόνη σας. Αν η οθόνη έχει βραχεί, το νερό ενδέχεται να προκαλέσει ακούσια πατήματα.
    3. Περιστρέψτε το Digital Crown για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και καθαρίστε το νερό από το Apple Watch σας. Το ρολόι σας παράγει έναν ήχο και ενδέχεται να αισθανθείτε νερό στον καρπό σας.
    4. Σαρώστε προς τα δεξιά και πατήστε «Τέλος».

    Ακολουθεί ο τρόπος που το Apple Watch μετρά κάθε προπόνηση:

    • Κολύμβηση σε πισίνα: Όταν ξεκινάτε την προπόνηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει με ακρίβεια το μήκος της πισίνας για να βοηθήσετε το Apple Watch στη μέτρηση των γύρων και της απόστασης. Το GPS δεν χρησιμοποιείται κατά την κολύμβηση σε πισίνα και το νερό μπορεί να μην επιτρέπει τη μέτρηση των καρδιακών παλμών, αλλά οι θερμίδες, οι γύροι και η απόσταση θα εξακολουθούν να καταγράφονται χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο.
    • Aνοιχ. θάλασσας: Το GPS θα παρέχει μόνο την απόσταση όταν κάνετε ελεύθερη κολύμβηση. Το νερό μπορεί να μην επιτρέπει τη μέτρηση των καρδιακών παλμών, αλλά οι θερμίδες θα εξακολουθούν να καταγράφονται χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο.
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles