16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Οικογενειακή κοινή χρήση στο iOS [Οδηγός]

    Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας πράγματα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

    Με την Οικογενειακή κοινή χρήση, έως και έξι μέλη στην οικογένειά σας μπορούν εύκολα να μοιράζονται μεταξύ τους τις αγορές από το iTunes, το iBooks και το App Store, καθώς και μια οικογενειακή συνδρομή Apple Music και ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud. Η οικογένειά σας μπορεί επίσης να μοιράζεται ένα άλμπουμ φωτογραφιών, ένα ημερολόγιο και υπομνήσεις, ενώ οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση της συσκευής που έχει χάσει ένα άλλο μέλος.

    Οργανωθείτε

    Ένας ενήλικας στην οικογένεια —ο οργανωτής της οικογένειας— επιλέγει μια δυνατότητα που θέλει να μοιράζεται η οικογένεια και προσκαλεί τα υπόλοιπα μέλη να συνδεθούν. Αφού τα μέλη της οικογένειας συνδεθούν, η Οικογενειακή κοινή χρήση διαμορφώνεται αυτόματα στις συσκευές όλων. Αν στη συνέχεια, θέλετε να προσθέσετε περισσότερες υπηρεσίες για κοινή χρήση με την οικογένειά σας, ο οργανωτής μπορεί να ενημερώσει τις ρυθμίσεις της Οικογενειακής κοινής χρήσης ανά πάσα στιγμή.

    Επιλέξτε μια δυνατότητα

    Στείλτε μια πρόσκληση

     

    Η διαμόρφωση είναι απλή.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Οικογενειακή κοινή χρήση σε iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 8 ή νεότερη έκδοση, σε Mac με OS X Yosemite ή νεότερη έκδοση και iTunes 12 ή σε PC με iCloud για Windows.

    • Στο iPhone, iPad ή iPod touch σας, πατήστε Ρυθμίσεις> [το όνομά σας]. Στη συνέχεια, πατήστε Διαμόρφωση Οικογενειακής κοινής χρήσης > Έναρξη και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη. Αν έχετε iOS 10.2 ή νεότερη έκδοση, πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Διαμόρφωση Οικογενειακής κοινής χρήσης και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη.
    • Στον Mac, μεταβείτε στο μενού Apple > Προτιμήσεις συστήματος > iCloud, κάντε κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση οικογένειας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη.

    Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την Οικογενειακή κοινή χρήση όταν πραγματοποιείτε εγγραφή στην οικογενειακή συνδρομή Apple Music ή όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud, για να το μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας.

    Όλες οι αγορές της οικογένειας, από όλες τις συσκευές της οικογένειας.

    Αφού διαμορφώσετε την κοινή χρήση των αγορών, τα τραγούδια, τα άλμπουμ, οι ταινίες, οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα βιβλία και οι εφαρμογές που αγοράζονται από τα μέλη της οικογένειας θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε οποιοδήποτε άλλο μέλος στην οικογένεια. Και, φυσικά, το ίδιο θα συμβαίνει με τις νέες αγορές. Το περιεχόμενο εμφανίζεται αυτόματα στην καρτέλα “Αγορασμένα” στο iTunes, το iBooks ή το App Store για κάθε μέλος της οικογένειας. Απλώς επιλέξτε το μέλος της οικογένειας στη συλλογή του οποίου θέλετε να περιηγηθείτε και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη ή αναπαραγωγή του περιεχομένου που θα επιλέξετε. Τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη συλλογή σας με τον ίδιο τρόπο. Αν θέλετε να διατηρήσετε απόρρητες ορισμένες αγορές, μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε μεμονωμένα στοιχεία ή να επιλέξετε να μην μοιράζεστε τις αγορές σας από τις ρυθμίσεις της Οικογενειακής κοινής χρήσης.

    Οι αγορές εντός εφαρμογής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού με τα μέλη της οικογένειάς σας. 

    Η πραγματοποίηση αγορών είναι εύκολη. Το ίδιο εύκολος είναι και ο καθορισμός ορίων.

    Με την κοινή χρήση αγορών, όλες οι νέες αγορές που πραγματοποιούνται από το iTunes, το iBooks και το App Store από μέλη της οικογένειάς σας χρεώνονται στον λογαριασμό του οργανωτή της οικογένειας. Ωστόσο, τις αποφάσεις εξακολουθεί να τις παίρνει ο οργανωτής. Απλώς ενεργοποιήστε την επιλογή “Ερώτηση για αγορά” για τα παιδιά της οικογένειας. Αν ένα παιδί πραγματοποιήσει μια αγορά, αποστέλλεται μια ειδοποίηση στον οργανωτή, ο οποίος μπορεί να εξετάσει τη λήψη και να εγκρίνει ή να απορρίψει την αγορά απευθείας από τη συσκευή του. Αυτό ισχύει τόσο για τις αγορές όσο και για τις δωρεάν λήψεις.

    Σας ρωτούν πριν αγοράσουν

    Για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά σας μια αγορά, πρέπει να ζητήσουν την άδεια σας.

    Κι εσείς μπορείτε να απαντήσετε από οπουδήποτε

    Μια γνωστοποίηση θα εμφανιστεί στη συσκευή σας. Μπορείτε να εξετάσετε το αίτημα και, στη συνέχεια, να το εγκρίνετε ή να το απορρίψετε.

    Συνδρομή στο Apple Music για όλα τα μέλη της οικογένειας.

    Με μια οικογενειακή συνδρομή Apple Music, τα μέλη της οικογένειας μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο Apple Music από τις συσκευές τους. Όλοι έχουν πλήρη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη στο Apple Music που αριθμεί πάνω από 40 εκατομμύρια τραγούδια. Επιπλέον, κάθε μέλος της οικογένειας έχει έναν προσωπικό λογαριασμό με προσωπική βιβλιοθήκη μουσικής και συστάσεις ειδικών. Με άλλα λόγια, προσφέρεται ολόκληρος ο κόσμος της μουσικής σε όλη την οικογένεια.

    Μοιραστείτε ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud με την οικογένειά σας.

    Τώρα μπορείτε να μοιράζεστε ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud με ολόκληρη την οικογένειά σας. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα 200 GB ή 2 TB, για να έχουν όλοι αρκετό χώρο να αποθηκεύουν φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και πολλά άλλα. Μπορείτε εύκολα να δείτε πόσο χώρο χρησιμοποιεί ο καθένας, ενώ μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

    Όταν χρησιμοποιείτε από κοινού ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας εκτός εάν επιλέξετε να το μοιράζεστε μαζί τους. Και αν ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς σας χρειάζεται περισσότερο χώρο ή θέλει να χρησιμοποιήσει τον δικό του χώρο αποθήκευσης iCloud, μπορεί να επιλέξει το δικό του πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης ενώ παραμένει εγγεγραμμένο στο οικογενειακό πρόγραμμα.

    Παρακολουθήστε πού βρίσκονται.

    Με την Οικογενειακή κοινή χρήση, μπορείτε να ξεκινήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας στα άλλα μέλη της οικογένειας αυτόματα. Αν πρόκειται να αργήσετε σε ένα δείπνο ή θέλετε να γνωρίζετε αν το παιδί σας πήγε στην πρόβα μουσικής, απλώς χρησιμοποιήστε την εφαρμογή “Εύρεση Φίλων” ή “Μηνύματα”, για να παρακολουθήσετε τα μέλη της οικογένειας σας και αντίστροφα.

    Αν χρειάζεστε ιδιωτικότητα, μπορείτε προσωρινά να διακόψετε την κοινοποίηση της τοποθεσίας σας απενεργοποιώντας την “Κοινοποίηση τοποθεσίας μου” στις ρυθμίσεις του iCloud.

         

    Βρείτε τις συσκευές όλων των μελών.

    Η εύρεση των συσκευών των μελών της οικογένειας που έχουν χαθεί γίνεται ευκολότερα όταν όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Χάρη στην Οικογενειακή κοινή χρήση και την Εύρεση iPhone, οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της συσκευής που έχει χάσει ένα άλλο μέλος. Οι συσκευές τους εμφανίζονται σε μια λίστα στην εφαρμογή Εύρεση iPhone και στο iCloud.com. Επομένως, ο εντοπισμός ενός iPhone, iPad ή Mac που έχετε χάσει ή έχει κλαπεί γίνεται πιο εύκολος από ποτέ.

    Μείνετε συντονισμένοι με τα μέλη της οικογένειάς σας.

    Όταν διαμορφώνετε τον οικογενειακό σας λογαριασμό, δημιουργείται αυτόματα ένα κοινόχρηστο άλμπουμστην εφαρμογή Φωτογραφίες στις συσκευές όλων των μελών της οικογένειας. Όλοι μπορούν να προσθέτουν φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια στο άλμπουμ όποτε θέλουν, καθώς και να ειδοποιούνται όταν προστίθεται κάτι νέο.

    Η Οικογενειακή κοινή χρήση ρυθμίζει επίσης ένα οικογενειακό ημερολόγιο στο οποίο όλοι μπορούν να βλέπουν, να προσθέτουν ή να αλλάζουν συμβάντα και ραντεβού, καθώς και να λαμβάνουν μια ειδοποίηση όταν γίνεται μια αλλαγή. Και όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Υπομνήσεις, για να στείλουν υπομνήσεις ώρας και τοποθεσίας στην οικογένεια. Είτε πρόκειται για την ημέρα φωτογράφισης, για μια βραδιά πίτσας είτε για εκδρομή στην παραλία, όλοι θα το γνωρίζουν.

    Αν δεν θέλετε να μοιράζεστε το οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών, το ημερολόγιο ή τις υπομνήσεις, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή απευθείας από τη συσκευή σας ή από το iCloud.com.

    Και τα παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να έχουν λογαριασμό.

    Tα παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να έχουν το δικό τους Apple ID. Ως γονιός ή κηδεμόνας, ο οργανωτής δημιουργεί το Apple ID του παιδιού και προσθέτει το παιδί στην οικογενειακή ομάδα. Η λειτουργία “Ερώτηση για αγορά” είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και ο οργανωτής μπορεί επίσης να περιορίσει το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά από τις συσκευές τους, μέσω των Περιορισμών σε μια συσκευή iOS ή του γονικού ελέγχου στο macOS και το iTunes.

    Μάθετε περισσότερα.

    Για την Οικογενειακή κοινή χρήση απαιτείται ένα προσωπικό Apple ID το οποίο είναι συνδεδεμένο στο iCloud. Αν η οικογένειά σας έχει ενεργοποιημένη την κοινή χρήση αγορών, μπορεί να πραγματοποιείται λήψη μουσικής, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και βιβλίων σε έως 10 συσκευές ανά λογαριασμό, πέντε από τις οποίες μπορούν να είναι υπολογιστές.

    Για να διαμορφώσετε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα Οικογενειακής κοινής χρήσης απαιτείται το iOS 8 και το OS X Yosemite ή νεότερη έκδοση, τα οποία προτείνονται για πλήρη λειτουργικότητα. Δεν είναι όλο το περιεχόμενο κατάλληλο για κοινή χρήση. Μπορεί να γίνει απόκρυψη περιεχομένου από μέλη της οικογένειας. Το κρυφό περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο για λήψη. Το περιεχόμενο που έχουν κατεβάσει τα μέλη της οικογένειας ή που έχει αγοραστεί με κωδικό εξαργύρωσης δεν υπόκειται στη λειτουργία “Ερώτηση για Αγορά”.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles