11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Όλα όσα δεν μας ανακοίνωσε η Apple στο iPhone 11 event

    Το event του Σεπτεμβρίου της Apple μας έφερε τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, Apple Watch Series 5 καθώς και πληροφίες για το λανσάρισμα των συνδρομητικών υπηρεσιών Apple Arcade και Apple TV+. Είχαμε ακόμη και την έλευση ενός νέου 7ης γενιάς iPad με μεγαλύτερη 10.2 ιντσών οθόνη. Πάρα αυτά υπάρχουν πολλά προϊόντα ακόμη που η εταιρεία αποφάσισε να τα κρατήσει για ένα επερχόμενο event τον Οκτώβριο ή κάποια άλλη χρονική στιγμή ή που τα αφαίρεσε από αυτό το event της τελευταία στιγμή.

    Κάποια από τα επερχόμενα νέα προϊόντα της Apple που δεν ανακοινώθηκαν αναμένονται ή ακόμη μας έχει δοθεί η υπόσχεση ότι τα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο. Πάρα αυτά το παράθυρο αυτό κλείνει επίσημα στις 21 Δεκεμβρίου με την Apple να είναι γνωστή για την διάθεση προϊόντων μέχρι και την τελευταία στιγμή.

    Apple Tag

    Γνωρίζουμε αρκετά για τον επερχόμενο tracker της Apple με την πρώτη ανακάλυψη να για αυτό να γίνεται στον ίδιο τον κώδικα της Apple και από τον προγραμματιστή Gui Rambo. Το Apple Tag θα δουλεύει με την νέα Find My εφαρμογή που θα δούμε στην iOS 13 έκδοση του λογισμικού προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ανίχνευσης και εύρεσης αντικειμένων.

    Τον Ιούνιο Gui βρήκε την αναφορά “Tag 1,1” στον πηγαίο κώδικα της iOS 13 beta μαζί με την πρώτη εικόνα ενός κυκλικού tracker. Έκτοτε βρεθήκαν περισσότερες αναφορές με το Apple Tag να έρχεται με μια τεχνολογία Bluetooth LE, NFC και Ultra Wideband (UWB) καθώς και με ένα ενσωματωμένο ηχείο.

    Όπως αναμενόταν η νέα iPhone 11 γραμμή έχει ενσωματωμένο ένα U1 chip για να κάνει χρήση της τεχνολογίας Ultra Wideband με την Apple να μην αναφέρει επί σκηνής τίποτα για αυτό.

    Η Tile που έχει έναν παρόμοιο tracker στην αγορά περίμενε από την Apple να ανακοινώσει αυτό το προϊόν την Τρίτη και έτσι σε μια κίνηση marketing έστειλε σε πολλά media πληροφορίες για τα προϊόντα της έτσι ώστε να μην ξεχαστεί σαν επιλογή όταν ο tracker της Apple κυκλοφορήσει στην αγορά.

    Πλέον όλα δείχνουν πως η συσκευή αυτή μπορεί να ανακοινωθεί σε ένα event της Apple τον Οκτώβριο χωρίς όμως να εγγυάται κανείς πως θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2019.

    Stereo AR εφαρμογές και headset(s)

    Αν και οι αναφορές για τον tracker που αναφέραμε παραπάνω αφαιρέθηκαν από την Apple στην iOS 13 GM και στην iOS 13.1 beta 3 εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Apple άφησε το StarBoard framework σε αυτά τα builds που αφορά stereo εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και κάποιο headset.

    Όπως σας έχουμε αναφέρει πίσω τον Απρίλιο είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά αυτή είδηση που έδειξε πως μηχανικοί της Apple δουλεύουν πάνω σε stereo AR εφαρμογές καθώς και σε μια συσκευή που παραπέμπει σε κάποιο headset ίσως παρόμοιο με το DayDream της Google.

    Οι τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να ακυρώνει αυτή την περίοδο τουλάχιστον την δημιουργία ενός AR Headset και έτσι δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο για το αν και το πότε η Apple θα ανακοινώσει κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι πως η εταιρεία σίγουρα δουλεύει πάνω σε μια AR stereo υποστήριξη για τίτλους παιχνιδιών και εφαρμογών.

    Αναβαθμισμένη Apple TV

    Αν και δεν ακούσαμε πολλές φήμες για ένα νέο Apple TV υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Apple μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

    Αρχικά ως προϊόν μέχρι και σήμερα είχε ένα κύκλο αναβάθμισης κάθε 2 χρόνια με την Apple να έχει λανσάρει το Apple TV HD το 2015 και το Apple TV 4K το 2017.

    Επιπλέον είχαμε

    • Τον Twitter λογαριασμό @never_released που ανέφερε ένα νέο Apple TV 11,1 μοντέλο με έναν A12 επεξεργαστή
    • Ανώνυμη πηγή του 9to5 Mac που έκανε αναφορά για ένα Apple TV με υποστήριξη του νέου HDMI 2.1

    Με βάση τα παραπάνω και την έλευση υπηρεσιών όπως το Apple Arcade ένα αναβαθμισμένο Apple TV είναι πάρα πολύ πιθανόν και πλέον αναμένουμε να ανακοινωθεί τον Οκτώβριο αν η Apple πραγματοποιήσει ένα ακόμη event τον άλλο μήνα.

    iPad Pro αναβάθμιση

    Αν και η Apple συνήθως κάνει ανακοινώσεις για νέα iPad τον Οκτώβριο την Τρίτη είχαμε την παρουσίαση του 7ης γενιάς 10.2 ιντσών iPad. Πάρα αυτά δεν έγινε κανένας λόγος για το 11 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro που μπορεί να αναβαθμιστούν και να λανσαριστούν τον επόμενο μήνα.

    Όπως και στην περίπτωση του Apple TV δεν έχουμε ακούσει πολλές φήμες για την αναβάθμιση των iPad Pro και για το τι θα προσφέρουν φέτος. Το Macotakara έχει αναφέρει ως τώρα πως η αναβάθμιση τους θα φέρει και την ενσωμάτωση του τριπλού συστήματος φακών του iPhone 11 Pro.

    16-ιντσών MacBook Pro

    Πίσω τον Φεβρουάριο ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo ήταν ο πρώτος που ανέφερε πως ένα νέο 16 ιντσών MacBook Pro μπορεί να έκανε την εμφάνιση του στην αγορά φέτος. Έκτοτε ακούσαμε πολλά για τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά του.

    Οι φήμες δείχνουν μια νέα σχεδίαση με λεπτότερα πλαίσια και έτσι παρά το μέγεθος της οθόνης οι διαστάσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές του 15 ιντσών MacBook Pro εξαιτίας και τον λεπτότερων πλαισίων που θα έχει. Το πληκτρολόγιο θα αλλάξει και δεν θα είναι το προβληματικό butterfly. H οθόνη θα έχει μια ανάλυση 3072 x 1920. Στον τομέα της τιμολόγησης το MacBook Pro αυτό και μιας και θα απευθύνεται σε επαγγελματίες θα έχει μια τιμή γύρω στα $3000.

    Mac Pro

    Το νέο Mac Pro και η νέα Pro Display XDR παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό τον Ιούνιο κατά την διάρκεια του WWDC. Η Apple ανέφερε πως θα έκανε διαθέσιμες και τις δύο συσκευές το Φθινόπωρο αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Γνωρίζουμε πως η τιμή του νέου Mac Pro θα ξεκινάει από τα $5,999 ενώ η νέα οθόνη της Apple από τα $4,999 ενώ παράλληλα γνωρίζουμε και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

    Ακόμη και αν η Apple δεν λανσάρει τα Mac Pro και την Pro Display XDR σε ένα επερχόμενο event τον Οκτώβριο σίγουρα θα μπορούσε να δώσει κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για την επίσημη διάθεση τους στην αγορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles