13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ψυχολόγος: “Το να δίνετε το iPad στο βρέφος σας θεωρείται κακοποίηση”

    baby-with-ipad-640x480

    O Steve Jobs δεν επέτρεπε στα παιδιά του όσο ήταν σε νεαρή ηλικία να χρησιμοποιούν το iPad στο σπίτι γιατί πίστευε πως θα εθιστούν με τον άσχημο τρόπο στην τεχνολογία.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα διάσημου ψυχολόγου η χρήση iPad σε νεαρή ηλικία μπορεί ακόμη σύμφωνα πάντα με τον ίδιο να θεωρηθεί και παιδική κακοποίηση.

    Ο Dr. Richard House λοιπόν τονίζει πως το iPad σε αυτή την ηλικία είναι σαν ο γονιός να “παίζει ρώσικη ρουλέτα με την εξέλιξη του παιδιού του”.

    Το βασικό επιχείρημα του ψυχολόγου είναι πως οι ηλεκτρονικές εικόνες στην οθόνη του iPad έχουν ως αποτέλεσμα το παιδί να έχει μια έμμεση και διαστρεβλωμένη εμπειρία του κόσμου.

    “Το να μπερδεύεις τα παιδιά την στιγμή που μόλις έχουν ξεκινήσει να αντιλαμβάνονται τον κόσμο με μια σειρά από ψηφιακές εικόνες και σύγχρονές τεχνολογίες είναι μια αντίστροφη διαδικασία της ίδιας της φύσης που οδηγεί σε πολύπλοκες καταστάσεις” τονίζει χαρακτηριστικά.

    “Το να δώσει κάποιος το iPad του σε ένα μωρό πρέπει να θεωρηθεί άμεση παιδική κακοποίηση” τονίζει κατηγορηματικά ο ψυχολόγος.

    Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ένωση δασκάλων της Αγγλίας που τόνισαν πως ο εθισμός στα iPad και στα iPhones σημαίνει πως τα παιδιά ηλικίας 3-4 δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα χειριστούν και να κάνουν swipe την οθόνη αλλά το πρόβλημα είναι πως μετέπειτα δεν αντιλαμβάνονται εύκολα τον πραγματικό χώρο γύρω τους και την χρήση των δαχτύλων τους σε πραγματικές συνθήκες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles