Πριν από λίγες ημέρες, μια ομάδα χάκερ γνωστή ως “AgainstTheWest” μοιράστηκε μια ανάρτηση σε ένα φόρουμ για χάκερ που ισχυριζόταν ότι βρήκε παραβιάσεις ασφαλείας στο TikTok και στο WeChat. Ωστόσο, παρά τα όσα λέει η ομάδα, το TikTok έχει επίσημα αρνηθεί όλες τις αναφορές για χάκερ που διέρρευσαν τον πηγαίο κώδικα και τα ευαίσθητα δεδομένα.
Η αρχική ανάρτηση που έγινε από το AgainstTheWest περιέχει στιγμιότυπα οθόνης μιας βάσης δεδομένων που φέρεται να ανήκει στο TikTok και στο WeChat. Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι η βάση δεδομένων των 790 GB έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια εγγραφές, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων χρηστών, στατιστικών στοιχείων πλατφόρμας, κώδικα λογισμικού, μάρκες και πολλά άλλα.
Ωστόσο, το TikTok δεν φαίνεται να δέχεται αυτές τις κατηγορίες. Η εταιρεία είπε σε δήλωση στο BleepingComputer (μέσω του The Verge) ότι όλοι οι ισχυρισμοί της ομάδας χάκερ είναι ψευδείς. “Αυτός είναι ένας εσφαλμένος ισχυρισμός”, λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. Σύμφωνα με το TikTok, ο πηγαίος κώδικας που κοινοποιείται στο φόρουμ δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα της εταιρείας.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Troy Hunt (ο οποίος είναι ο δημιουργός του HaveIBeenPwned) ανέφερε στο Twitter ότι τα δεδομένα TikTok που έλαβαν οι χάκερ είναι έγκυρα. Ωστόσο, η βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα. Ο Hunt ισχυρίζεται ότι “ορισμένα δεδομένα δεν έχουν καμία αξία”, καθώς μέρος τους προέρχεται από δημόσια προσβάσιμα δεδομένα.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube