Friday, May 17, 2024

Το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus φέρεται να διαθέτουν βελτιωμένη έκδοση του τσιπ A15

Μόλις μια ημέρα πριν από την αποκάλυψη της σειράς iPhone 14 από την Apple, ο Tim Higgins της Wall Street Journal αναφέρει ότι τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Plus χαμηλού επιπέδου θα είναι εξοπλισμένα με μια “βελτιωμένη έκδοση” του τσιπ A15 Bionic.

Η αναφορά δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες για το τσιπ, αλλά υπήρξαν εικασίες ότι τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 θα είναι εξοπλισμένα με το ανώτερο τσιπ A15 του iPhone 13 Pro με GPU πέντε πυρήνων για έως και 25% ταχύτερη απόδοση γραφικών . Στα τυπικά μοντέλα iPhone 13, το τσιπ A15 έχει τετραπύρηνο GPU.

Η βελτιωμένη απόδοση γραφικών θα ήταν πιθανότατα η μόνη αλλαγή στο τσιπ A15 στα iPhone 14 και iPhone 14 Plus, καθώς το τσιπ έχει την ίδια CPU 6 πυρήνων και 16πύρηνο Neural Engine τόσο στο iPhone 13 όσο και στο iPhone 13 Pro.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κοινοποίησε ο αναλυτής Ming-Chi Kuo τον Μάρτιο, η έκθεση υποστηρίζει ότι μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα αναβαθμιστούν με το τελευταίο τσιπ A16 της Apple για ταχύτερη απόδοση της CPU. Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple περιορίζει το τελευταίο της τσιπ στα μοντέλα Pro ως μέρος μιας ετήσιας ανανέωσης της ναυαρχίδας της σειράς iPhone, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων standard και Pro.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.