23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το MacBook Air με το M1 chip κερδίζει το 16-ιντσών MacBook Pro σε επιδόσεις σε benchmark test

    Η Apple παρουσίασε τα πρώτα Macs με τον M1 επεξεργαστή που έχει μια ARM αρχιτεκτονική σχεδιασμού 5nm και φέρνει βελτιωμένες επιδόσεις και παράλληλα καλύτερη διαχείριση ενέργειας οδηγώντας σε μεγαλύτερη αυτονομία. Η εταιρεία ανέφερε πως το M1 chip είναι το πιο ισχυρό από τους περισσότερους PC επεξεργαστές και σήμερα ένα νέο benchmark τεστ αποκαλύπτει πως το νέο MacBook Air με το M1 chip κερδίζει όλα τα 16 ιντσών MacBook Pro με Intel επεξεργαστές.

    Το νέο MacBook Air με το M1 chip έφερε σκορ1687 σε μονό πυρήνα και σκορ 7433 σε πολλαπλούς πυρήνες. Προς σύγκριση το 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλο έχει σκορ 1096 σε μονό πυρήνα και 6870 σε πολλαπλούς πυρήνες με ενσωματωμένο τον Intel Core i9 επεξεργαστή. Αυτό αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό!

    Τα benchmark αποτελέσματα επίσης αποκάλυψαν πως το M1 8 πυρήνων chip έχει μια συχνότητα βάσης στα 3.2GHz ενώ το 8 πυρήνων Intel Core i9 επεξεργαστή που βρίσκεται στο 16 ιντσών MacBook Pro τρέχει στα 2.3GHz με Turbo Boost μέχρι τα 4.8GHz.

    Επίσης φαίνεται πως το M1 chip φέρνει επιδόσεις κοντά στο βασικό μοντέλο του 2019 Mac Pro.

    H Apple αναφέρει πως το M1 chip είναι το ίδιο για όλα τα μοντέλα Mac που αναβαθμίστηκαν αυτή την εβδομάδα και είναι το MacBook Air, το 13 ιντσών MacBook Pro και το Mac mini. Τα 13 ιντσών MacBook Pro και Mac mini βέβαια έχουν και εσωτερικό ανεμιστήρα κάτι το οποίο σημαίνει πως οι επιδόσεις τους θα είναι λογικά ακόμη μεγαλύτερες.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.