20.8 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Το iPhone 16 Pro φημολογείται ότι το επόμενο έτος θα διαθέτει αναγνωριστικό προσώπου κάτω από την οθόνη

    Το iPhone 16 Pro θα διαθέτει τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη για να παρέχει πιο εύχρηστη περιοχή οθόνης, σύμφωνα με το The Elec.

    Η αναφορά εξηγεί ότι η Apple θα μετακινήσει τα στοιχεία που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας Face ID απευθείας κάτω από την οθόνη του iPhone το 2024. Όταν δεν χρησιμοποιείται, η κάμερα TrueDepth για το Face ID δεν θα είναι ορατή κάτω από την οθόνη, η οποία θα εμφανίζεται άψογα συνεχόμενη με τον περιβάλλοντα χώρο της οθόνης.

    Η αναφορά διευκρίνισε ότι η τρύπα στην οθόνη για την μπροστινή κάμερα θα παραμείνει στο iPhone 16 Pro, αλλά η συνολική περιοχή οθόνης και η αίσθηση εμβάπτισης θα βελτιωθούν. Πρόσθεσε ότι οι εγκοπές οθόνης θα παραμείνουν οι ίδιες από το iPhone 14 Pro στο iPhone 15 Pro αργότερα φέτος, καθώς η τεχνολογία κάτω από την οθόνη δεν είναι ακόμη έτοιμη.

    Επίσης, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 15 θα προσφέρουν το Dynamic Island, επεκτείνοντας τη δυνατότητα από το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max στα δύο τυπικά μοντέλα αργότερα το 2023.

    Περαιτέρω, στο μέλλον, η έκθεση πρόσθεσε ότι μόλις η Apple εφαρμόσει την τεχνολογία under-display Face ID‌, θα προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας κάμερας κάτω από την οθόνη (UPC), εξαλείφοντας έτσι όλες τις εγκοπές οθόνης που υπάρχουν επί του παρόντος στο iPhone.

    Αυτό ευθυγραμμίζεται με τον οδικό χάρτη που καθορίστηκε από τον αναλυτή οθόνης Ross Young τον Μάιο του 2022. Περιέγραψε έναν κύκλο όπου η Apple θα εναλλάσσεται μεταξύ των μοντέλων Pro και των μη Pro κάθε χρόνο, όταν εισάγει αναθεωρημένα cutouts οθόνης ή νέα τεχνολογία κάτω από την οθόνη:

    Τα μοντέλα Pro θα είναι τα πρώτα σε νέες καινοτομίες εμφάνισης αυτού του είδους, όπως είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι με το Dynamic Island στο iPhone 14 Pro‌ και το iPhone 14 Pro‌ Max, ενώ τα iPhone 14 και ‌iPhone 14 Plus έμειναν με την ίδια «εγκοπή» όπως το iPhone 13. Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε διαμόρφωση των εγκοπών οθόνης και της τεχνολογίας κάτω από τον πίνακα θα διατηρηθεί για δύο γενιές το πολύ σε κάθε iPhone, προτού η συσκευή αποκτήσει συνολική χρησιμοποιήσιμη περιοχή οθόνης κάπου γύρω στο 2027.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.