16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iPhone βγάζει τον καλύτερο εαυτό των φωτογράφων

    IMG_0552_169338-780x780

    Καταξιωμένοι φωτογράφοι όταν τους ρωτάνε για τον εξοπλισμό τους συνήθως δεν στέκονται πολύ σε αυτόν. Δεν είναι η κάμερα που δημιουργεί μια φωτογραφία αλλά ο ίδιος ο φωτογράφος υποστηρίζουν τις περισσότερες φορές και όχι άδικα.

    Ο βραβευμένο φωτογράφος με Pulitzer Richard Koci Hernandez  δεν διαφωνεί με το παραπάνω αλλά κάνει μια εξαίρεση πλέον και μιλάει για το πόσο ευχάριστη είναι η εμπειρία των φωτογραφίσεων του όταν αυτή προσέχεται από μια mobile συσκευή και συγκεκριμένα ένα iPhone.

    Εξάλλου το iPhone του ήταν εκείνο που είχε σημαντική συμμετοχή στο να κερδίσει το Pulitzer βραβείο μεταξύ άλλων.

    “Ερωτεύτηκα την κάμερα του iPhone τόσο γρήγορα που άφησα πίσω μου και σε κουτιά πολλές από τις επαγγελματικές κάμερες που χρησιμοποιούσα. Στην κυριολεξία μου άλλαξε την ζωή”

    Από την παραπάνω δήλωση του φωτογράφου καταλαβαίνουμε τις σεισμικές δονήσεις που έφεραν οι smartphone κάμερες και ειδικά αυτή του iPhone στον κόσμο της φωτογραφίας.

    Οι τυπικές κάμερες σημειώνουν συνεχώς πτωτική πορεία στην αγορά από την στιγμή που κάθε χρόνο η Apple βελτιώνει την κάμερα της στα νέα της μοντέλα.

    IMG_2777-780x780

    Το παραπάνω σε συνδυασμό με κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram έχουν κάνει τους ανθρώπους να μοιράζονται στιγμές τους πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

    Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως η πλατφόρμα διαμερισμού Flickr ανέφερε πως πέρυσι το iPhone ήταν η πρώτη κάμερα που χρησιμοποιούσαν οι 10 εκατομμύρια χρήστες αυτής της πλατφόρμας.

    Αν και ένα μεγάλο ποσοστό φωτογραφιών που αγγίζει το μισό δις που γίνονται λήψη καθημερινά είναι Selfies, τα iPhones έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσουν μοναδικά φωτογραφικά έργα και βίντεο που παρουσιάζονται σε εκθέσεις καλλιτεχνικές παγκοσμίως.

    Αυτές δεν είναι απλές φωτογραφίες. Είναι η έκφραση μιας ταυτότητα και του πως οι άνθρωποι δημιουργούν στην κοινωνία τους.

    Ο Hernandez στα 46 του τώρα θυμάται πως αναλάμβανε φωτογραφήσεις καυτών νέων έχοντας τους διευθυντές σύνταξης να τον πιέζουν με αυστηρές διορίες.

    Οι φωτογράφοι σε πολύ γρήγορο χρόνο θα έπρεπε να κάνουν λήψη από την ψηφιακή φωτογραφία, μετά να την μεταφέρουν στο laptop τους και εν συνεχεία να τις επεξεργαστούν.

    IMG_3572_152277-780x780

    Το iPhone ήταν πολύ πιο γρήγορο σε αυτή την διαδικασία και ο Hernandez βρέθηκε να κάνει λήψεις και να τις στέλνει από το iPhone τους στους συντάκτες εφημερίδων και site.

    H ποιότητα των πρώτων iPhone καμερών δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν με τις DSLR αλλά ο Hernandez είχε την διαίσθηση πως αυτό θα άλλαζε γρήγορα.

    “Δεν είναι μόνο ένα εργαλείο δημιουργία γιατί το τηλέφωνο είναι πλέον συνδεμένο και με το Internet. Πλέον έχει τόσο απλά και μια πλατφόρμα διανομής. Πλέον όλες μου τις ενέργειες μπορούσα να τις κάνω από την άνεση του ενός χεριού μου ενέργειες που κάποτε μου έπαιρναν πάρα πολύ χρόνο σε ένα σκοτεινό θάλαμο και ήθελε χρόνια εκπαίδευσης”

    Ο Hernandez πλέον έχει 252,000 ακολούθους μόνο στο Instagram παγκοσμίως!!!

    To είδος street photography, φωτογραφία δρόμου, στο οποίο αναλώνει πολύ από τον χρόνο του έχει να κάνει με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ένας μαγευτικός συνδυασμός μαύρου και λευκού μαζί με το ανθρώπινο στοιχείο.

    Οι λήψεις αυτές έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στον Pierre Le Govic, που έχει έναν εκδοτικό οίκο με την ονομασία Out of the Phone στην Γαλλία και που ειδικεύεται στην δημοσιοποίηση φωτογραφιών mobile.

    Ο Hernandez δημοσιοποίησε μέσου αυτού του οίκου πολλά από τα έργα τους ενώ το πρώτο βιβλίο φωτογραφιών του οίκου αυτού προήλθε από τον ίδιο.

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles