23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το iOS 8 airplay επικοινωνεί με το Apple TV χωρίς Wi-Fi

    Peer-to-peer-Airplay-image-001

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας AirPlay, ως έχει μέχρι σήμερα απαιτεί το Mac και η iOS συσκευή να είναι στο ίδιο δίκτυο WiFi για να κάνει μετάδοση κατά κύριο λόγω στο Apple TV. Αν και η συγκεκριμένη συνδεσιμότητα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ως έχει πάρα αυτά η τωρινή του μορφή το κάνει αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε σε μέρη που δεν υπάρχει προσβάσιμο τουλάχιστον ένα τοπικό δίκτυο.

    Η Apple λοιπόν φαίνεται να δίνει με το νέο λογισμικό της μια νέα διάσταση σε αυτή την peer-to-peer επικοινωνία. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να μεταδώσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο από το iPhone, iPod Touch και iPad στο Apple TV σας ακόμη και αν δεν μοιράζονται το ίδιο τοπικό δίκτυο.

    Αυτή την ανακάλυψη την έκανε το AppleInsider αναφέροντας χαρακτηριστικά:

    With the new system, users will be able to discover and stream to a nearby Apple TV without being connected to a network at all.

    A presenter could walk into a conference room, for instance, and broadcast to an Apple TV connected to the projector without going through a complex connection process.

    Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η λύση βασίζεται στην ίδια τεχνολογία AirDrop που συναντούμε και στο νέο χαρακτηριστικό Handoff του OS X Yosemite.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles