21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το Apple Watch σώζει την ζωή ακόμη ενός ανθρώπου

    Κατά την διάρκεια του πρόσφατου event της Apple και της παρουσίασης των νέων Apple Watch Series 5 η εταιρεία μας παρουσίασε ένα βίντεο με πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που το Apple Watch τους άλλαξε – έσωσε την ζωή.

    Σε αυτή την λίστα πλέον έχουμε ακόμη ένα τέτοιο παράδειγμα που δείχνει μάλιστα και τι αξία του fall detection – αναγνώρισης πτώσης χαρακτηριστικού των Apple Watch.

    Ο Gabe και ο πατέρας του, Bob, είχαν προγραμματιστεί μια διαδρομή ποδηλασίας σε ένα ορεινό σημείο. Ωστόσο, ο πατέρας έφτασε νωρίτερα και στην προθέρμανση είχε ένα ατύχημα, πριν καν ο γιος του φτάσει στο σημείο. Το Apple Watch Series 4 που φορούσε έστειλε μήνυμα στο iPhone του γιου του ειδοποιώντας τον για την πτώση που είχε καθώς και για την τοποθεσία του.

    Με ενεργοποιημένο το fall detection ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν καν φτάσει ο γιος του στο σημείο του ατυχήματος αφού το Apple Watch είχε καλέσει αυτόματα και το 911 (αντίστοιχο του 112 που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα). Νεότερη ενημέρωση από το Apple Watch έδειξε στον γιο του και το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο πατέρας του έτσι ώστε αυτός να φτάσει εγκαίρως.

    Ο Bob πλέον αναρρώνει από την πτώση που είχε με την Apple να του στέλνει ένα ολοκαίνουριο Apple Watch Series 5 ως ένα μικρό δώρο.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles