18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το Apple Watch δεν χρειάζεται Bluetooth αν είναι συνδεμένο με το iPhone στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο

    Screen Shot 2015-03-11 at 01.58.52

    Το Apple Watch θα προσφέρει την ίδια ολοκληρωμένη εμπειρία ακόμη και αν το iPhone με το οποίο έχει γίνει ταύτιση και σύνδεση του είναι εκτός της εμβέλειας του Bluetooth. Αρκεί τόσο το Apple Watch όσο και το iPhone να είναι συνδεμένα στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

    Το παραπάνω είναι κάτι που ανέφερε ο Tim Cook στο media event της Apple και το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

    Για παράδειγμα αν αφήσετε το iPhone στο σαλόνι του σπιτιού σας και μετακινήστε από δωμάτιο σε δωμάτιο ή βγείτε σε κάποιον προαύλιο χώρο δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πως θα χάσετε την σύνδεση του Apple Watch σας.

    Η συνδεσμολογία Bluetooth έχει θεωρητικά μια μάξιμουμ εμβέλεια τα 3ο μέτρα με την απόδοση να μειώνετε αν ανάμεσα στις δύο συσκευές που είναι συνδεμένες μεσολαβούν συμπαγές εμπόδια όπως τοίχοι κλπ.

    Σε αντίθεση η συνδεσμολογία Wi-Fi έχει συνήθως την διπλάσια ή τριπλάσια εμβέλεια από αυτή του Bluetooth ανάλογα και με το πιο πρωτόκολλο χρησιμοποιείται, την δύναμη του σήματος του router κλπ.

    Μιας και το Apple Watch επιτρέπει σύνδεση τόσο με Bluetooth όσο και με Wi-Fi αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να είναι λειτουργικό ακόμη και αν ο χρήστης ξεφύγει από την εμβέλεια του πρώτου.

    Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα πολύ μεγάλο ατού σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο Android Wear στην αγορά και σίγουρα σε αυτό τον τομέα κάνει το Apple Watch να ξεχωρίζει και να διαφέρει πολύ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles