16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Apple Store είναι κάτω πριν την έλευση των νέων iPhone SE, iPad Air και «Mac Studio» που αναμένονται στο #AppleEvent αργότερα σήμερα

    Με κλασικό τρόπο, το Apple Store δεν είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο αυτή την στιγμή λίγο πριν το event “Peek performance”. Αναμένουμε να δούμε την ανακοίνωση ενός νέου iPhone SE με υποστήριξη 5G και ένα iPad Air με προδιαγραφές παρόμοιες με αυτές του iPad Pro ως προς την επεξεργαστική ισχύ. Αναμένουμε επίσης από την Apple να συνεχίσει τη μετάβαση στο Apple Silicon, παρουσιάζοντας ίσως ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο “Mac Studio” και μια νέα εξωτερική οθόνη ταυτόχρονα.

    Η εκδήλωση του Μαρτίου δεν είναι ο χώρος για την Apple να επιδείξει εμβληματικά iPhones. Ωστόσο, κάθε λίγα χρόνια, η Apple ανανεώνει το φθηνότερο iPhone στη σειρά, το iPhone SE. Για το 2022, η Apple θα ενημερώσει το iPhone SE με νέα εσωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά θα διατηρήσει τον ίδιο βιομηχανικό σχεδιασμό του iPhone 8 όπως έγινε και με τον προκάτοχο του. Αυτό σημαίνει ότι το 2022 iPhone SE θα λάβει ένα τσιπ A15 και 5G υποστήριξη.

    Το iPad Air ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2020, όπου υιοθέτησε τη γλώσσα σχεδιασμού του iPad Pro, αν και με πλευρικό κουμπί Touch ID αντί για (το πιο ακριβό) σύστημα βιομετρικών στοιχείων Face ID. Ωστόσο, στο ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε, ακόμη και τα φθηνότερα iPad της Apple έχουν προχωρήσει μπροστά, με χαρακτηριστικά όπως το Center Stage.

    Το iPad Air πέμπτης γενιάς θα καλύψει τη διαφορά σε αυτές τις περιοχές και αναμένουμε ότι θα λάβει μεγάλη ώθηση ταχύτητας χάρη στην ενσωμάτωση του τσιπ M1 – που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν μόνο σε Mac και το iPad Pro του 2021.

    Ενώ οι ανακοινώσεις του iPhone SE και του iPad Air είναι αρκετά επιβεβαιωμένες για σήμερα, οι φήμες γύρω από το Mac είναι λιγότερο βέβαιες. Σίγουρα φαίνεται ότι θα δούμε νέα Mac σήμερα, αλλά ακριβώς ποια μοντέλα παραμένουν ασαφή.

    Την περασμένη εβδομάδα, το 9to5Mac ανέφερε αποκλειστικά ότι η Apple αναπτύσσει ένα νέο προϊόν, που ονομάστηκε Mac Studio. Αυτός θα είναι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής που βρίσκεται μεταξύ ενός Mac mini και Mac Pro, προσφέροντας ένα μεσαίο έδαφος απόδοσης και φυσικού μεγέθους. Είναι πιθανό ότι αυτό το νέο Mac θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σήμερα, ίσως μάλιστα να διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο τσιπ σιλικόνης της Apple που δεν έχουμε ξαναδεί.

    Υπάρχουν επίσης έντονες φήμες για μια νέα εξωτερική οθόνη της Apple. Το 9to5Mac αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζει μια οθόνη Apple Studio, με μια ανάλυσης 7K, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν αυτή η οθόνη θα κάνει το ντεμπούτο της σήμερα ή θα έρθει αργότερα. Υπήρξαν επίσης αναφορές για φθηνότερη οθόνη Apple 27 ιντσών, που επίσης μπορεί να δούμε σήμερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.