17.4 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Το νέο iPad Air 5 θα έχει τις ίδιες αποδόσεις του iPad Pro με ενσωμάτωση του M1 και 5G

    Απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι την επόμενη εκδήλωση της Apple, όπου η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone SE 3ης γενιάς, νέα μοντέλα Mac και επίσης ένα νέο iPad Air. Οι φήμες είχαν ήδη προβλέψει ότι αυτό το νέο iPad θα διαθέτει υποστήριξη 5G, αλλά το 9to5Mac έχει μάθει τώρα από πηγές ότι το iPad Air 5 θα τροφοδοτείται από το τσιπ M1.

    Με βάση τις πληροφορίες του 9to5Mac, το iPad Air 5 (με την κωδική ονομασία J408) θα έχει το ίδιο τσιπ M1 που χρησιμοποιεί η Apple στα μοντέλα iPad Pro του 2021 και επίσης στην πρώτη γενιά Apple Silicon Macs, το οποίο περιλαμβάνει το iMac 24 ιντσών και το MacBook Air 2020.

    Όσον αφορά την απόδοση, το τσιπ M1 είναι περίπου 50% ταχύτερο από το A15 Bionic και 70% πιο ισχυρό από το A14 Bionic (το οποίο είναι αυτό της 4ης γενιάς iPad Air). Ενώ το A15 Bionic διαθέτει CPU 6 πυρήνων και GPU 5 πυρήνων, το τσιπ M1 έρχεται με CPU 8 πυρήνων και GPU 7 πυρήνων, συν 8GB μνήμης RAM στο βασικό μοντέλο.

    Οι πηγές έχουν επίσης επιβεβαιώσει άλλες φήμες για το iPad Air 5. Η υποστήριξη για δίκτυα 5G, η οποία προστέθηκε στο iPad Pro 2021 και το iPad mini 6 πέρυσι, θα είναι διαθέσιμη στο νέο iPad Air.

    Με βάση τις ίδιες πηγές επιβεβαιώνεται ότι το iPad Air 5 θα διατηρήσει την ίδια ανάλυση οθόνης με το τρέχον iPad Air 4ης γενιάς. Μια ενημερωμένη μπροστινή κάμερα με υποστήριξη Center Stage αναμένεται επίσης για το νέο iPad. Πολλές πηγές ανέφεραν ότι το νέο iPad Air θα ανακοινωθεί σήμερα και σε λίγες ώρες από τώρα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.