22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το όραμα που είχε ο Steve Jobs για το Apple TV αποκαλύπτεται;

    628x471

    Ένα σπάνιας αξίας και πολύ ενδιαφέρον email του Steve Jobs προς τους Apple executives του έκανε την εμφάνιση του σήμερα κατά την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung.

    Σε προηγούμενο άρθρο μας σας παρουσιάσαμε κάποια από αυτά τα κομμάτια του email στα οποία ο Jobs παρουσίασε την στρατηγική της εταιρείας και τα σχέδια της για το 2011 και το 2012. Μπορείτε να τα βρείτε όλα αυτά μαζί με ολόκληρο το email εδώ.

    Πέρα λοιπόν από τις επισημάνσεις του Steve Jobs για τα επερχόμενα iPad 2, iPad 3, iPhone 4S, iPhone 5, Apple Campus 2 και iCloud υπήρχαν και αναφορές στο Apple TV που αξίζει να δούμε λίγο πιο προσεκτικά, ειδικά μιας και είμαστε προ των πυλών της αναβάθμισης του.

    Το 2010 λοιπόν είχαμε την παρουσίαση του Apple TV 2 που έφερε έναν νέο σχεδιασμό, έναν καλύτερο επεξεργαστή ανανεωμένο περιεχόμενο και μια νέα διεπαφή στους χρήστες. Η εξέλιξη του ήρθε το 2012 και ήταν μικρή προσφέροντας ως Apple TV 3 πλέον καλύτερη ανάλυση που φτάνει τα 1080p μερικά έξτρα κανάλια και ανανεωμένη διεπαφή.

    Αλλά τι είχε ο Steve Jobs στο μυαλό του πίσω το 2010 για μελλοντικές εκδοχές του Apple TV; Στο email διαβάζουμε πως ο Jobs πρότεινε εφαρμογές, πλοηγό και ένα “μαγικό ραβδί”

    Οι εφαρμογές και ένας πλοηγός μοιάζουν λογικά σχέδια για το Apple TV και μάλιστα ίσως τελικά τα δούμε και τα 2 να υλοποιούνται με κάποια καθυστέρηση φέτος στο επερχόμενο Apple TV 4 που φημολογείται πως θα έχει το δικό του App Store και γιατί όχι και έναν πλοηγό τον Safari.

    magicwand

    H περίπτωση του “μαγικού ραβδιού” (magic wand) έχει απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά μιας και πατέντες σαν αυτή της φωτογραφίας παραπάνω έχουν κατοχυρωθεί και παρουσιαστεί από την Apple. Το μαγικό λοιπόν αυτό ραβδί και με βάση πάντα τα διπλώματα ερασιτεχνίας είναι ένα ασύρματο χειριστήριο παρόμοιο με αυτό που προσφέρει η Nintendo στην Wii κονσόλα της. Η Apple εδώ και χρόνια θέλει να φέρει τον έλεγχο μέσω κινήσεων στο Apple TV και ίσως το μαγικό αυτό ραβδί είναι η υλοποίηση αυτών των στόχων.

    Επίσης ιστορική έχει μείνει πλέον η πρόταση του Steve Jobs στον βιογράφο του λίγους μήνες πριν πεθάνει πως τελικά είχε καταφέρει να απλοποιήσει την εμπειρία της τηλεόρασης. Μήπως λοιπόν εννοούσε αυτό;

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles