Friday, May 17, 2024

Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2 επόμενης γενιάς περιλαμβάνει το MagSafe της Apple για καθολική συμβατότητα

Η τεχνολογία φόρτισης Qi επόμενης γενιάς θα ενσωματώσει τη λειτουργία μαγνητικής φόρτισης MagSafe της Apple, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία Wireless Power Consortium (WPC). Το Qi2 είναι ένα νέο ενοποιημένο πρότυπο ασύρματης φόρτισης που βασίζεται στην τεχνολογία φόρτισης MagSafe που παρέχεται από την Apple.

Το Qi2 ενσωματώνει ένα προφίλ μαγνητικής ισχύος, που σημαίνει ότι οι συσκευές που υιοθετούν το Qi2 στο μέλλον θα χρησιμοποιούν την ίδια μαγνητική τεχνολογία MagSafe που είναι διαθέσιμη στις συσκευές MagSafe που έχουν δημιουργηθεί για το iPhone 12 και μεταγενέστερα.

Το WPC λέει ότι το Magnetic Power Profile στο Qi2 θα διασφαλίσει ότι τα τηλέφωνα και άλλα κινητά προϊόντα που τροφοδοτούνται με μπαταρία είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα με τους φορτιστές για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και ταχύτερη φόρτιση.

Η ταχύτερη φόρτιση θα είναι διαθέσιμη για ορισμένες συσκευές και το ενημερωμένο πρότυπο θα «ανοίξει επίσης το δρόμο για σημαντικές μελλοντικές αυξήσεις στις ταχύτητες ασύρματης φόρτισης».

Το πρότυπο Qi2 θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος και θα αντικαταστήσει το τρέχον πρότυπο Qi. Τα smartphone και οι φορτιστές Qi2 αναμένεται να είναι διαθέσιμα από την εορταστική περίοδο του 2023.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.