16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τι περιμένουμε να δούμε από το Mac event της Apple στις 27 Οκτωβρίου

    %cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-10-20-11-36-52-%ce%bc%ce%bc

    Είναι πλέον επίσημο ότι η Apple θα διοργανώσει νέο event στο Campus της στο Cupertino στις 27 Οκτωβρίου. Όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε ήδη τι μας επιφυλάσσει αυτό το event.

    Ας δούμε λοιπόν τι περιμένουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα από την Apple.

    MacBook Air

    MacBook-Air-main

    Το ΜacBook Air σίγουρα δεν θα είναι το highlight του event αλλά αναμένουμε η συγκεκριμένη γραμμή να δεχτεί κάποια προσοχή. Έχει αναφερθεί ότι η Apple θα σταματήσει την παραγωγή των 11 ιντσών μοντέλου έτσι ώστε να στρέψει την προσοχή του αγοραστικού κοινού στο 12 ιντσών MacBook και στο 13 ιντσών MacBook Air. Κάποιοι βέβαια ακόμη αμφισβητούν αυτό το γεγονός.

    Περιμένουμε ο συνολικός σχεδιασμός του MacBook Air να παραμείνει ο ίδιος ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείτε η προσθήκη και η υποστήριξη της USB-C θύρας. Η οθόνη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα μιας και η Apple δεν προσανατολίζεται ακόμη να δώσει μια Retina επιλογή για όλα τα μοντέλα της.

    Αν τελικά η Apple αποσύρει το 11 ιντσών MacBook Air τότε είναι πιθανό να μειωθεί η τιμή του 13 ιντσών μοντέλου.

     

    Όπως είπαμε λοιπόν παραπάνω περιμένουμε μια τυπική αναβάθμιση στο 13 ιντσών μοντέλο σίγουρα έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι αποδόσεις του αλλά όχι κάτι παραπάνω.

    iMac

    apple-retina-imacs

    Όπως και στην περίπτωση του MacBook Air έτσι και οι iMac δεν αναμένεται να δεχτούν μια εξολοκλήρου αναβάθμιση αν και η Apple σίγουρα θα αναβαθμίσει το εσωτερικό hardware τους.

    Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να είναι στην απόδοση των γραφικών των μηχανημάτων αυτών. Η Apple φημολογείται πως θα φέρει νέες επιλογές για την κάρτα γραφικών με GPUs από την AMD.

    O σχεδιασμός αναμένεται να παραμείνει ο ίδιος ενώ δεν αποκλείεται και εδώ να δούμε μια είσοδο της θύρας USB-C.

    Εξωτερική 5K oθόνη 

    thunderbolt-display

    Η Apple και επίσημα απέσυρε την Thunderbolt οθόνη της νωρίτερα φέτος ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νεότερο και με καλύτερα χαρακτηριστικά μοντέλο. Αναμένεται λοιπόν πως η Apple θα παρουσιάσει μια 5K εξωτερική οθόνη με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για πρώτη φορά.

    Η ανάλυση αναμένεται να είναι 5120 x 2880, ενώ η εσωτερική κάρτα γραφικών GPU θα ενισχύει Macs που δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες όταν θα συνδέονται με αυτή.

    Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι τιμολόγηση μπορεί να έχει αλλά σίγουρα δεν περιμένουμε να είναι μια φτηνή επιλογή.

    Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο η Apple να καθυστερήσει για ακόμη μια χρονιά να παρουσιάσει αυτή την οθόνη μιας και την περιμένουμε από πέρυσι αλλά κάθε χρόνο η Apple παρατείνει την επίσημη παρουσίαση της.

    MacBook Pro

    macbook-pro-concept1

    Όλα τα φώτα αναμένεται να πέσουν φέτος στο MacBook Pro. Η εν λόγω σειρά δεν έχει δεχτεί μια ολοκληρωτική αναβάθμιση τα τελευταία 4 χρόνια και έτσι πλέον έφτασε ο καιρός του με την Apple να φέρετε να έχει ετοιμάσει πολλά.

     

    Ξεκινώντας με τον σχεδιασμό τα νέα Pro αναμένεται να είναι πιο λεπτά και πιο ελαφριά από τα τωρινά μοντέλα χωρίς όμως να μοιάζουν σαν τα MacBook Air ή τα 12 ιντσών MacBook. Όπως και να έχει η σχεδιαστική υπογραφή τους αναμένεται να είναι μικρότερη ενώ το trackpad στο κάτω μέρος θα μεγαλώσει.

    Τα MacBook Pro αναμένεται επίσης να εγκαταλείψουν όλες τις τωρινές τους θύρες προς χάρη της USB-C συνδεσμολογίας. Θύμα της νέας αυτής συνδεσμολογίας όπως όλα δείχνουν θα είναι και η MagSafe μιας και η φόρτιση θα γίνεται μέσω USB-C και αυτή.

    macbook-pro-oled-1-1024x769

    Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να είναι η νέα OLED μπάρα αφής που θα αντικαταστήσει τα functions κουμπιά στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου. Η οθόνη αυτή αναμένεται να προσφέρει κουμπιά γρήγορων ενεργειών που θα αλλάζουν ανάλογα με την εφαρμογή που έχει ανοιχτεί ο χρήστης. Η Apple δουλεύει ήδη με προγραμματιστές τρίτων έτσι ώστε να παρουσιάσει αυτό το νέο χαρακτηριστικό και με λογισμικά τρίτων.

    Το Touch ID αναμένεται και αυτό να ενσωματωθεί στα φετινά MacBook Pro και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο Power κουμπί του μηχανήματος.

     

    Φυσικά αλλαγές θα έχουμε και στο hardware χωρίς όμως ακόμη να έχουμε εικόνα για το τι αναβαθμίσεις ετοιμάζει εκεί η Apple. Μια σίγουρη υπόθεση θα είναι AMDs Polaris κάρτες γραφικών και Intel Skylake επεξεργαστές.

    AirPods

    apple-airpods

    Περιμένουμε και την επίσημη κυκλοφορία των ασύρματων ακουστικών της Apple ή έστω μια ανακοίνωση της επίσημης ημερομηνίας διάθεσης τους στην αγορά. Στο iPhone 7 event τον προηγούμενο μήνα η Apple ανέφερε πως τα νέα ακουστικά της θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβριο αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη ενημέρωση.

    One more thing

    Αναβάθμιση στα Airport αξεσουάρ της Apple είναι κάτι που ίσως δούμε σε αυτό το event. Ίσως η Apple παρουσιάσει και νέα περιφερειακά με ένα Magic Keyboard με μια OLED μπάρα αφής.

    Τι μάλλον δεν θα δούμε – Mac Pro/Mac Mini

    MacPro2013_35781456_25_610x407

    Τα δύο μηχανήματα τα οποία συχνά η Apple ξεχνάει και μάλλον αυτό θα γίνει και σε αυτό το event είναι τα Mac Pro και τα Mac Mini. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία φήμη για κάποια αναβάθμιση αυτών των δύο. Το Mac Pro έχει να δεχτεί μια σημαντική αναβάθμιση εδώ και 3 χρόνια ενώ το Mac Mini εδώ και 2 χρόνια.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles