16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τι γράφει η Pangu σε ανοιχτό γράμμα της για τα λεφτά και τις διακρίσεις

    Pangu-iPhone-6

    Η ομάδα της Pangu είναι υπεύθυνη για μιας σειρά από iOS 7 και iOS 8 jailbreaks και χθες προχώρησε στην δημιουργία ενός ανοιχτού γράμματος – απάντησης σε πολλούς που τις έχουν επιτεθεί τόσο από την jailbreak κοινότητα όσο και από αλλού για μια σειρά από θέματα.

    Στο γράμμα μιλάνε για την χρηματοδότηση τους, της φήμες αλλά και για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό.

    Όπως όλα δείχνουν αφορμή για αυτή την ενέργεια αποτέλεσαν τα αρνητικά σχόλια του hacker Stefan Esser γνωστός στην jailbreak κοινότητα και ως I0n1c.

    Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το γράμμα της Pangu εδώ – παρακάτω σας έχουμε μια σειρά με τα πιο ενδιαφέρον αποσπάσματα του.

    Η φήμη για το $1 εκατομμύριο

    “Έχει αναφερθεί πως το ξαφνικό ενδιαφέρον της Pangu ομάδας για το jailbreaking είχε να κάνει με την επιθυμία να βγάλει λεφτά και συγκεκριμένα συχνά ακούγεται η φήμη για $1 εκατομμύριο κέρδη. Αυτό όμως δεν είναι αληθές ενώ τα λίγα λεφτά που βγάζει η ομάδα από συνδρομές πηγαίνουν κυρίως για συσκευές testing, στους servers και στην ανάπτυξη λογισμικού”

    Η Pangu ομάδα δεν αγοράζει expoloits του λογισμικού

    “Στην πρώτη έκδοση του Pangu 7, μέσα σε πολλά από τα κενά που χρησιμοποιήθηκαν, χρησιμοποιήσαμε και kernel πληροφορίες που διέρρευσαν από τον Stefan Esser. Η ομάδα όμως αφαίρεσε αυτά τα exploits όταν δεχτήκαν έντονη κριτική από τον Esser και εκ τότε δουλεύουν μόνο με δικά τους exploits του λογισμικού που τα βρίσκουν μόνοι τους. Έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσουν exploits του λογισμικού και αισθάνονται σίγουροι πως και στο μέλλον η ομάδα τους θα τα καταφέρει το ίδιο καλά.”

    Η Pangu ομάδα δεν χρησιμοποιεί κλεμμένα πιστοποιητικά 

    “Σχετικά με τις φήμες πως η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει κλεμμένα πιστοποιητικά από άλλους hackers η ομάδα αναφέρει πως έχει χρησιμοποιήσει μόνο expired/donated enterprise πιστοποιητικά. Αυτά χρησιμοποιούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία του jailbreak”

    Σχετικά με τον “θολό” κώδικα που χρησιμοποιούν 

    “Η ομάδα αναφέρει πως κάνει κάτι τέτοιο αλλά όχι για κάποιο κακόβουλο λόγο αλλά για να εμποδίσει να χρησιμοποιηθούν jailbreak exploits και για να εμποδίσει την Apple να αναγνωρίσει άμεσα τα κενά και να τα διορθώσει. Όπως αναφέρουν με αυτή την τεχνική τους ως τώρα τα έχουν καταφέρει μια χαρά”

    Προχωρώντας στο μέλλον χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό 

    “Ναι είμαστε Κινέζοι. Είμαστε ευγνώμονες στην jailbreak κοινότητα και επίσης είμαστε περήφανοι να είμαστε μέρος αυτής. Ενθουσιαστήκαμε απίστευτα που εκατομμύρια χρήστες έκαναν λήψη του Pangu 7 και Pangu 8. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κοινότητα να μην κρίνει τους προγραμματιστές με βάση το φίλο, το χρώμα ή την θρησκεία”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles