13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τελικά θα υπάρχει κάτι νέο στο iPhone 7 και είναι προφανές!

    iphone-7-iphone-7-plus-blue-design-martin-hajek-3

    Παρά το γεγονός πως πολλές εκθέσεις και αναφορές συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η Apple θα κοιμίσει τους καταναλωτές της με την κυκλοφορία του iPhone 7 πάρα αυτά υπάρχουν αποδείξεις έτσι ώστε κάποιος να πιστέψει πως ο “θάνατος” του iPhone που προβλέπεται από πολλούς είναι για ακόμη μια φορά μια μεγάλη υπερβολή.

    Πριν εξετάσουμε τι νέο περιμένουμε να φέρει το iPhone 7 ας αναλογιστούμε αρχικά γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη συζήτηση για το “τίποτα νέο” από πολλούς αναλυτές και αρθογράφους – Οι περισσότεροι από αυτούς δε όλος τυχαίος είναι υπέρμαχοι της Google.

    Αν μη τι άλλο δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν λάθος για την Apple. Το iPhone ήρθε το 2007 και σήμερα έχουμε 2016, έτσι αυτό σημαίνει πως πολλοί από αυτούς κάνουν λάθος για 9 συναπτά έτη!

    Ποτέ iPhone

    Android-iphone-skull-main

    Αυτή η χρονία σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που θέλει αυτούς που ασκούν κριτική στην Apple να τονίζουν στους υπόλοιπους από εμάς απλά να αγνοήσουν την επόμενη ναυαρχίδα της Apple και γενικότερα να αγνοήσουν το iPhone μέχρι η Apple να μας παρουσιάσει κάτι καινοτόμο ξανά. Ίσως σε 2 με 3 χρόνια από τώρα.

    Αυτή την συμβουλή την ακούμε σχεδόν κάθε χρόνο και πριν την κυκλοφορία ενός νέου iPhone – Περιμένετε μέχρι η Apple να καινοτομήσει και έως τότε βρείτε κάποιο εναλλακτικό smartphone διατυμπανίζουν.

    To #NeveriPhone δεν είναι η πρώτη φορά που θα το δούμε στα κοινωνικά δίκτυα αλλά πόσο ευσταθεί πραγματικά και πόσο καθοδηγούμενο είναι από το αντίπαλο στρατόπεδο του Android; Απλά σκεφτείτε το για λίγο.

    Σε ένα γαλαξία μακριά από την κριτική 

    iphone-6s-display-1200x737

    Καθώς η σειρά Nexus της Google έκανε εδώ και πολλά χρόνια ανούσιους κύκλους έδωσε το πάτημα στην Samsung να γίνει ο νούμερο 1 ανταγωνιστής της Apple, με την σειρά Galaxy του Κορεατικού κολοσσού να είναι συσκευές “εμπνευσμένες” από το iPhone και τίποτα περισσότερο.

    Αυτό αποδείχθηκε όταν η Apple λανσάρισε το iPhone 6 το 2014 και συνέτριψε με μιας τον εναπομείναντα κερδοφόρο τομέα της Samsung mobile.

    Πέρυσι η Apple κυκλοφόρησε το ανανεωμένο iPhone 6S λίγο πριν η Samsung προχωρήσει με την δική της αναβάθμιση με το Galaxy S7.

    Αν και το iPhone 6S από πολλούς πήρε την ταμπέλα του “όχι και κάτι νέο” την ίδια στιγμή η σειρά Galaxy S7 παρουσιαζόταν ως η επανάσταση στην κατηγορία των smartphones.

    Όπως και το νέο iPhone το νέο Galaxy είχε ταχύτερο επεξεργαστή και μια καλύτερη κάμερα – Αυτό.

    Το πόσο επηρεασμένος είναι ο τύπος και καθοδηγούμενος; Δείτε παρακάτω τι έγραψε το CNET για τις δύο συσκευές.

    “Τα νέα iPhone είναι καλύτερα με πολλές βελτιώσεις, οι iPhone 6 χρήστες δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά”

    “Το πανέμορφο και πανίσχυρο Galaxy S7 είναι το smartphone του 2016 που όλοι οι ανταγωνιστές θα πρέπει να κερδίσουν”

    Το CNET βέβαια ξέχασε να πει πως το “πανέμορφο” Galaxy S7 είναι ένας μαγνήτης για τις δαχτυλιές και πως η “καταπληκτική” κάμερα του δίνει πλαστικές selfies που δεν άρεσαν σε κανέναν.

    Το iPhone 6S αντιστάθηκε και φέτος και παρά το γεγονός πως δεν έσπασε κάποιο νέο ρεκόρ ήταν μακράν πιο κερδοφόρο από το Galaxy S7 και μάλιστα με σημαντική διαφορά.

    Η Apple συνεχίζει και μεγαλώνει

    Apple-event-September-2014-Tim-Cook-smiling-001

    Μέχρι στιγμή η Apple συνεχίζει να μεγαλώνει την γκάμα του premium hardware της, την στιγμή που η Samsung προσπαθεί να μην δεχτεί άλλο πλήγμα στην κερδοφορία της και δίνοντας στο κοινό την μια αναβαθμισμένη συσκευή μετά την άλλη σε όλες τις κατηγορίες της.

    Ένα παράδοξο επίσης είναι πως οι Android πωλήσεις είναι ευχάριστα νέα για την Apple και αυτό για δύο λόγους. Αρχικά γιατί το Android συχνά δεν ανταγωνίζεται ευθέως την Apple.

    Μόνο ένα μικρό μέρος των Android πωλήσεων είναι premium συσκευές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανταγωνιστές του iPhone. Η Samsung έχει τις μισές Android πωλήσεις σε ότι έχει να κάνει με συσκευές και έτσι έχει τα περισσότερα Android premium μοντέλα στην αγορά.

    Τα φτηνότερα μοντέλα είναι ο δεύτερος λόγος γιατί η ανάπτυξη του Android βοηθάει στην ανάπτυξη της Apple. Το iPhone είναι σαν ένας γίγαντας αυτή την στιγμή στο οικοσύστημα των smartphone που τρώει τα φτηνά μοντέλα Android.

    Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τον τσαπατσούλικο τρόπο που η Google τρέχει το Android της με τους συνεργάτες της – Κατακερματισμός συσκευών σε τεράστιο βαθμό, φτωχές αναβαθμίσεις, σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και πολλά ακόμη που δίνουν ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα στην Apple και τις συσκευές της.

    Με βάση το παραπάνω δεν είναι τυχαίο πως κάθε σχεδόν οικονομικό τρίμηνο η Apple συγκεντρώνει άνετα $10 δις καθαρών εσόδων.

    Οι ήρωες του Android

    android-malware

    Καθώς η Samsung mobile συνεχίζει να δέχεται έντονους κλυδωνισμούς κάθε τρίμηνο ας θυμηθούμε μερικούς άλλους σωτήρες του Android. Η συνεργασία Google με HTC ή Google με Motorola, πόσο επιτυχημένες ήταν. Αρχικά όλες αυτές οι συνεργασίες θα έβαζαν τέλος στην αυτοκρατορία του iPhone αλλά μπορεί στα λόγια να το έκαναν στην πράξη όμως απέτυχαν παταγωδώς.

    Μετά είχαμε την Xiaomi που ονομάστηκε η Apple της Κίνας και που από πίσω της βρίσκεται όλη η Κινεζική προπαγάνδα. Πολλά λόγια και από αυτή την εταιρεία και ακόμη περισσότεροι κλώνοι του iPhone!

    To iPhone 7 θα φέρει τίποτα καινούργιο τελικά; 

    hajek-space-black-4-1024x576

    Θα ξεκινήσουμε από τον επεξεργαστή του iPhone 7 που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο A10. Θυμάστε άραγε πόσο σημαντικός ήταν ο επεξεργαστής για αυτούς που αντιμάχονταν τόσα χρόνια το iPhone. Κάποτε είχαμε την Google με τα φανταστικά Texas Instruments OMAP chips, την ίδια στιγμή που οι οπαδοί της Microsoft πανηγύριζαν για τους Nvidia Tegra.

    Καμιά σειρά από αυτά τα chips δεν υπάρχει πλέον…..

    Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα δεν γίνεται μεγάλος λόγος για τους επεξεργαστές και αυτό γιατί η Apple κέρδισε τους πάντες με τα δικά της chips και την σειρά A.

    A10-chip-rendering

    Ένας λοιπόν καλός λόγος για να αναβαθμίσει κάποιος είναι ο ίδιος ο επεξεργαστής. Τα chip αυτά δεν είναι μόνο σημαντικά για τις ταχύτητες που δίνουν αλλά εξίσου σημαντικά και για την αυτονομία της μπαταρίας. Ο Α10 της Apple μάλιστα φημολογείτε πως θα δώσει νέα προώθηση στην καταμέτρηση ενεργειών υγείας και άσκησης ενώ παράλληλα θα δώσει προώθηση σε νέες εφαρμογές και παιχνίδια.

    Είναι περίεργο που όλοι αυτοί που αναφέρουν πως δεν θα δούμε κάτι νέο με το iPhone 7 δεν κάνουν λόγο για το γεγονός ότι η Apple σχεδόν κάθε χρόνο διπλασιάζει την επεξεργαστική ισχύ των smartphones της ενώ παράλληλα δίνει καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερη ισχύ στα γραφικά.

    iphone-6-camera-living-h1

    Η κάμερα επίσης στα iPhone είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να αναβαθμίσει κάποιος. Οι αισθητήρες τις κάμερας των συσκευών της Apple κάθε χρόνο γίνονται καλύτεροι και σε μια άριστη συνεργασία με τους νέους επεξεργαστές έχουν κάνει την κάμερα των iPhone να αγγίζει τα επίπεδα μιας DSLR.

    Φέτος μάλιστα ίσως είναι η χρονιά που θα δούμε ένα σύστημα διπλών φακών από την Apple που πέρα από το hardware θα ενσωματώσει τεχνολογίες από τις εξαγορές των PrimeSense, LinX, Metaio, Emotient, Faceshift και Perceptio που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν η εταιρεία.

    Περιμένουμε πραγματικά με αγωνία να δούμε πως θα δέσουν αρμονικά όλα τα παραπάνω και τι αποτέλεσμα θα φέρουν στον χώρο της smartphone φωτογραφίας για ακόμη μια χρονία.

    Μην ξεχνάτε επίσης τους νέους αλγόριθμους τεχνίτης νοημοσύνης που έχει προσθέσει πλέον η Apple στο iOS 10 και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή της Photos.

    Στιγμιότυπο 2016-06-13, 11.49.29 μμ

    Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το iOS 10 φέρνει πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά στα τελευταία μοντέλα του iPhone και είναι σίγουρο πως μερικά που δεν έχουμε δει ακόμη θα είναι αποκλειστικά για την iPhone 7 σειρά.

    Πέρα από τους επεξεργαστές, την κάμερα, το λογισμικό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την τεχνολογία οθόνης. Το iPhone 4 μας έφερε τις Retina οθόνες, το iPhone 5 μας εισήγαγε σε υψηλότερες οθόνες, το iPhone 6 σε μεγαλύτερες οθόνες και πάει λέγοντας.

    Κάθε χρόνο επίσης έχουμε σημαντική βελτίωση στα χρώματα και στην ευκρίνεια.

    0c61f37f-0033-4717-94a0-035d5b65df2d800

    Η Apple για φέτος έχει ήδη αποκαλύψει μάλιστα δύο νέες τεχνολογίες για την οθόνη. Η μια ακούει στο όνομα True Tone και έχει να κάνει με τους αισθητήρες φωτός στο iPad Pro και η δεύτερη ακούει στο DCI-P3 Wide Color Gamut, για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στην απεικόνιση των χρωμάτων – Αυτή την τεχνολογία την είδαμε στους 5K iMac που πραγματικά εντυπωσιάζουν με την απόδοση των χρωμάτων τους.

    Πόσο “βαρετό” και αδιάφορο λοιπόν θα ήταν σε κάποιον ένα iPhone 7 που θα ενσωμάτωνε την μια αν όχι και τις δυο παραπάνω τεχνολογίες στην οθόνη του!

    hajek-space-black-2-1024x576

    Για το τέλος αφήσαμε και την τεχνολογία ήχου. Κάποιοι φαίνεται να ξέχασαν αυτή που ενσωματώθηκε στα νέα iPad Pro και που δίνει στέρεο ήχο ανάλογα και με το πως κρατάει την συσκευή ο χρήστης στα χέρια του.

    Στο iPhone 7 λοιπόν με ή χωρίς την θύρα των 3.5 mm περιμένουμε την Apple να παρουσιάσει μια βελτιωμένη κατά πολύ ακουστική εμπειρία.

    Και κλείνουμε με αυτό:

    Πολλοί έχουν ξεκινήσει να διαμαρτύρονται λέγοντας πως η Αpple θα κάνει μια μεγάλη βλακεία αν αφαιρέσει την θύρα των ακουστικών από το iPhone 7 προς χάρη μιας ασύρματης ή Lightning στέρεο ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν πως η Apple δεν καινοτομεί την ίδια στιγμή που είναι υπέρμαχοι μιας τεχνολογίας 50+ χρόνων!!!

    Ελπίζουμε να καταλάβετε την παραπάνω ειρωνεία!!

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles