17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα 3 χειρότερα gadgets του 2014

    Flop-gadgets-2014

    Με την πάροδο των χρόνων έχουμε δει κάποια gadgets που έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά και που ήταν αποτυχημένα από το λανσάρισμα τους ακόμη. Ναι και η Apple έχει κάνει τέτοια λάθη αλλά πάει πολύς καιρός που έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο από την εταιρεία.

    Ο λόγος για λάθη έγκειται στο γεγονός πως πολλές εταιρείες βιάζονται να λανσάρουν προϊόντα στην αγορά, δεν έχουν καθόλου υπομονή και πολλές φορές μιας και δεν είναι σίγουρες για την ανταπόκριση του κοινού, τους δίνουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά που απλά μετά περιμένουν να δουν τι άρεσε και τι όχι στον κόσμο.

    Με το 2014 να πλησιάζει στο τέλος του ρίχνουμε μια ματιά στα 3 χειρότερα gadgets της φετινής χρονίας.

    Amazon Fire Phone

    252

    Δημιουργήθηκε από την Amazon έτσι ώστε να ενισχύσει το οικοσύστημα της και της πωλήσεις της μέσα από αυτό και θέλοντας να δώσει μια μοναδική εμπειρία στους αγοραστές του. Η Amazon ίσως έχει το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα μετά την Apple και αφού ο Tim βγάζει τρελά κέρδη από το iPhone γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο Jeff. H συσκευή έγινε διαθέσιμη στην αγορά στα $650 κάτι το οποίο σήμαινε πως ήταν μια premium συσκευή.

    Οι καταναλωτές όμως πέρα από το γεγονός πως βρήκαν πολύ υψηλή την τιμολόγηση της θεώρησαν πως η Amazon το μόνο που είχε στο μυαλό της ήταν να ενισχύσει τις αγορές μέσω του online καταστήματος της και τίποτε άλλο.

    Σε μια κίνηση πανικού η Amazon αυτόματα μείωσε την τιμή αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Μια από τις πιο αποτυχημένες smartphone συσκευές για το 2014 και μια από τις πιο αποτυχημένες κινήσεις από μια εταιρεία που δεν το περιμέναμε είναι η αλήθεια.

    Nokia X

    35

    Με το Nokia X η εταιρεία θέλησε να μας δώσει μια γεύση από μια Nokia συσκευή που τρέχει Android. Δυστυχώς το λανσάρισμα της έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μιας και η Nokia αποφάσισε να δώσει την συσκευή αρχικά σε μη δυνατές αγορές της.

    Επίσης το Android σε μια Nokia συσκευή σήμαινε πως δεν υπήρχε διαθέσιμο το Google Play Store και καμιά υποστήριξη για εφαρμογές της Google. Αυτό αποτέλεσε και το τελειωτικό χτύπημα για την εν λόγω συσκευή.

    Η Nokia απογοητευμένη από τις πωλήσεις απέσυρε την συσκευή εντελώς από την αγορά μέσα σε μόλις 5 μήνες.

    Samsung Gear S

    114

    H Samsung διέθεσε στην αγορά τα περισσότερα smartwatches από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία φέτος με την τελευταία προσθήκη να είναι το Gear S.

    Διαφημίστηκε ως το smartwatch που μπορεί να αντικαταστήσει ένα smartphone και έτσι άμεσα δημιούργησε πολλές απορίες αλλά και μπέρδεψε το καταναλωτικό κοινό. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό η Samsung ενσωμάτωσε το δικό της πλέον λογισμικό με την ονομασία Tizen OS το οποίο δεν είχε καμιά σχεδόν εφαρμογή και έκανε ουσιαστικά το εν λόγω smartwatch δύσχρηστο και ανούσιο.

    Αν σε αυτή την αποτυχημένη εξίσωση βάλουμε το γεγονός πως θέλει μια 3G SIM κάρτα για να δουλέψει, την τιμή του αλλά και το άθλιο μάρκετινγκ της εταιρείας εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η εν λόγω συσκευή έρχεται στην τρίτη θέση της λίστας μας αυτής.

    Α επίσης δεν ενθουσίασε σχεδόν κανέναν το πάχος του που ομολογούμενος έκανε την συσκευή να ξεχωρίζει στον καρπό σας από χιλιόμετρα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles