21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα σημαντικότερα που ακούστηκαν στο JailbreakCon 2014 (Round-Up)

    17436

    Το JailbreakCon, το συνέδριο της jailbreak σκηνής έληξε με επιτυχία την Κυριακή. Όπως σας ενημερώσαμε είχαμε την τελευταία αυτή μέρα μια σειρά από σημαντικούς ομιλητές και ακόμη σημαντικότερα τα όσα ειπώθηκαν.

    Αναρωτιέστε λοιπόν για το μέλλον του jailbreak ή του πολυπόθητου jailbreak στο Apple TV; Διαβάστε τα παρακάτω highlights. Επί σκηνής λοιπόν ανέβηκαν οι:

    Josh Tucker — σχεδιαστής του CallBar αλλά και πολλών ακόμη γνωστών tweaks του Cydia. Μίλησε για τον σχεδιασμό του  IX/UX και πως μπορεί κάποιος από μια ιδέα να υλοποιήσει ένα tweak. Ανέφερε το θέμα των συνεργασιών και τόνισε γιατί είναι σημαντική η επιλογή του ποιου θα διαλέξεις για να δημιουργήσεις κάτι από κοινού. Χαρακτηριστικά επίσης τόνισε πως δεν χρειάζεται κάποιος να έχει master στον προγραμματισμό για να έχει μια καλή ιδέα και μέσω μιας συνεργασίας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό και κερδοφόρο.

    Steven DiFranco, γνωστός και ως iH8sn0w στην jailbreak σκηνή. Μίλησε για το  Activation Lock ένα νέο χαρακτηριστικό που είδαμε στο  iOS 7. Ανέφερε πως το Activation Lock δουλεύει και το σύγκρινε με το Find My iPhone που είχαμε σε προηγούμενες εκδόσεις του ios. Ο iH8sn0w επίσης ανέφερε πως ο activation server της Apple με το όνομα Albert, επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα τονίζοντας πως είναι πολύ πιο ασφαλές από το Find My iPhone.

    Filippo Bigarella – Δημιουργός του Springtomize. Ανέφερε την πορεία του με το εν λόγω tweak καθώς επίσης τόνισε και το πολύ σοβαρό θέμα της πειρατείας που μαστίζει και την jailbreak σκηνή. Από τις 900.000 λήψεις του tweak του μόνο το 8% έχουν αγοραστεί κανονικά.

    Ryan Petrich – Δημιουργός μιας σειρά επιτυχημένων tweaks. O Ryan μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλούς ανθρώπους στην ομάδα σου. Ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν τεστ την εφαρμογή σου και να σου δώσουν μια ειλικρινή άποψη πέρα από συμφέροντα.

    Kevin Bradley – Δημιουργός του NitoTV και του Seas0nPass εργαλείου για το Apple TV. O Kevin τόνισε γιατί δεν έχουμε κάποιο exploit ακόμη για το Apple TV 3 και ο βασικός λόγος που έδωσε ήταν στο πόσο μικρό είναι το BootROM στην εν λόγω συσκευή σε σχέση με το iPhone και το iPad. Έτσι λοιπόν δεν είχαμε κάποιο ευχάριστο νέο για το μέλλον του jailbreak στο Apple TV 3.

    O Surenix μίλησε για τον σχεδιασμό των διεπαφών και για το πως ξεκίνησε στην jailbreak σκηνή. Μερικά από τα πιο επιτυχημένα του projects ήταν τα iRetina και iRetina+ για το SBSettings καθώς και τα themes ayecon και ayeris. Ο Surenix έδειξε επίσης για πρώτη φορά το νέο του tweak  auki που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

    Ο pod2g απέφυγε να δώσει κάποιο πληροφορία για κάποιο επερχόμενο jailbreak εργαλείο. Εστίασε στην δουλειά του στην Chromic Dev Team και αργότερα με τους evad3rs. Επίσης εξήγησε το πόσο διαφορετικό είναι το jailbreak στο iOS σε σχέση με το root του Android καθώς και τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου.

    Τέλος ο saurik, ο δημιουργός του  Cydia, μίλησε γενικά για το jailbreak και την εκπαίδευση. Έκλεισε τονίζοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να ξεκινήσει να προγραμματίζει!

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles