16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Στα ενδότερα του iOS 10: Πείτε αντίο στο Slide to Unlock

    iOS-10-Lock-screen-Press-home-to-unlock-image-002

    Η γνωστή χειρονομία slide-to-unlock έγινε αντικείμενο μέσα στα χρονία πολλών δικαστικών διαμαχών αλλά ως χαρακτηριστικό ελάχιστα άλλαξε από την στιγμή που παρουσιάστηκε πριν 10 χρόνια.

    Με το iOS 10 όμως η Apple έκανε κάποιες δραματικές αλλαγές στην Οθόνη Κλειδώματος της συσκευής ενώ παράλληλα εισήγαγε ένα νέο τρόπο για να έχετε πρόσβαση στην κεντρική οθόνη του iPhone σας.

    Κάνοντας πλέον αριστερό swipe στην Οθόνη Κλειδώματος θα μεταφερθείτε απευθείας στην εφαρμογή της Κάμερας και έτσι το γνωστό σε όλους μας ”Slide to unlock” έχει αντικατασταθεί με το “Press home to unlock”.

    Με άλλα λόγια πλέον χρειάζεται να πιέσετε φυσικά το Home Button έτσι ώστε να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας είτε με το Touch ID είτε με το Passcode σας. Αν η συσκευή σας δεν έχει Touch ID τότε η πίεση του Home Button θα σας μεταφέρει στην οθόνη όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το Passcode σας.

    Για αυτούς που έχουν συσκευή με Touch ID τότε γνωρίζετε πως η εν λόγω τεχνολογία έχει γίνει τόσο γρήγορη που πλέον μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες ανάγκες άψογα και απροβλημάτιστα.

    Οφειλούμε να ομολογήσουμε πως το Touch ID είναι τόσο γρήγορο πλέον που πριν το iOS 10 για να δει κάποιος τις ειδοποιήσεις του από την Οθόνη κλειδώματος θα έπρεπε είτε να πατήσει το Sleep/Wake κουμπί ή να πατήσει το Home Button με ένα δάχτυλο που δεν ήταν εγγεγραμμένο στο Touch ID. Διαφορετικά με το που ερχόταν το δάχτυλο σε επαφή με τον αισθητήρα του Touch ID η συσκευή ξεκλείδωνε άμεσα.

    Πλέον η λύση του iOS 10 για το παραπάνω ονομάζεται Raise to Wake και έτσι αυτόματα η συσκευή σας ξυπνάει με το σηκώσετε το iPhone σας δίνοντας σας έτσι πρόσβαση στις ειδοποιήσεις της Οθόνης Κλειδώματος.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles