17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Σταματάει η υποστήριξη του "Rocket League" στο macOS τον Μάρτιο

    Αν παίζετε το Rocket League μέσω του Steam στο Mac σας σύντομα θα πρέπει να αλλάξετε σε Windows περιβάλλον ή πάρετε απόφαση πως δεν θα λειτουργούν σύντομα τα περισσότερα από τα online χαρακτηριστικά του. Το studio πίσω από το επιτυχημένο αυτό παιχνίδια ανακοίνωσε χθες πως αποσύρει την υποστήριξη του από το macOS και το Linux ξεκινώντας από τον Μάρτιο.


    Νεότερα 1/25/19: Η Psyonix έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτή της την απόφαση σε ποστ στο Reddit. Η εταιρεία μάλιστα προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων σε αυτούς που αγόρασαν την Mac ή Linux έκδοση του παιχνιδιού. Πληροφορίες για την επιστροφή χρημάτων θα βρείτε εδώ.

    Η εταιρεία ως μέρος της δικαιολόγησης που έδωσε για αυτή της απόφαση ήταν πως υπάρχει “νέο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά που θέλει να δημιουργήσει αλλά που δεν υποστηρίζονται από το DirectX9”.

    “Δυστυχώς ο macOS και Linux native client μας είναι δομημένος πάνω σε μια DX9 υλοποίηση για το OPENGL renderer και την λειτουργία αυτού. Όταν σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το DX9 αυτοί οι δύο clients θα σταματήσουν να λειτουργούν. Για να κρατήσουμε αυτές τις εκδόσεις λειτουργικές θα έπρεπε να επενδύσουμε πάρα πολύ χρόνο και όχι μόνο για να αντικαταστήσουμε και το renderer με την metal για παράδειγμα στο macOS.”


    Πέρυσι το studio που δημιούργησε το Rocket League, η Psyonix, εξαγοράστηκε από την Epic Games. Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως αυτή η ανακοίνωση έχει να κάνει με την διαφορετική στρατηγική της Epic Games από αυτή του macOS.

    Από την πλευρά της βέβαια η Psyonix τονίζει πως ο στόχος τους είναι να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους τους παίχτες κάτι το οποίο δεν θα ήταν εφικτό αν διατηρούσαν τις Mac και Linux εκδόσεις του παιχνιδιού.

    We want Rocket League to be the best experience possible for all our players. This includes adapting to use new technologies. This has made it more difficult to support macOS and Linux (SteamOS). Because of this, we will have a final patch for these versions in early March.

    Μόλις το τελικά patch του παιχνιδιού γίνει διαθέσιμο τον Μάρτιο για Mac η έκδοση δεν θα υποστηρίζεται πλέον. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν λήψη τον τίτλο και να εγκαταστήσουν το παιχνίδια αλλά κάποιες από τις λειτουργίες του δεν θα είναι διαθέσιμες και κυρίως οι online.

    Αν τώρα έχετε αγοράσει το Rocket League στο Mac μέσω της Steam πλατφόρμας μπορείτε να κάνετε λήψη της Windows έκδοσης που θα τρέξει απροβλημάτιστα με Boot Camp. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό εδώ.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles