23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Apple Watch

    Αν το Apple Watch χαθεί, η εφαρμογή Εύρεση μπορεί να σας βοηθήσει να το βρείτε και να προστατεύσει τις πληροφορίες σας.

    Δείτε πώς λειτουργεί

    Η Εύρεση μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να προστατεύσετε το Apple Watch που έχει χαθεί. Αν έχετε ήδη διαμορφώσει την Εύρεση iPhone στο ζευγοποιημένο iPhone, θα είναι ενεργοποιημένη αυτόματα και στο Apple Watch. Επομένως, αν χαθεί ή κλαπεί το ρολόι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εύρεση για να σας βοηθήσει να το βρείτε ξανά. Επίσης, χάρη στο Κλείδωμα ενεργοποίησης, θα ζητηθεί το Apple ID και το συνθηματικό σας για να μπορέσει κάποιος να σβήσει το Apple Watch και να το χρησιμοποιήσει με το iPhone του.

    Αν χρησιμοποιείτε την Εύρεση, το Apple Watch με υποστήριξη GPS και κινητού δικτύου μπορεί να χρησιμοποιεί τη λειτουργία GPS και μια αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi ή κινητού δικτύου για να σας εμφανίσει την τοποθεσία του κατά προσέγγιση. Το Apple Watch με GPS μπορεί να χρησιμοποιεί GPS και μια αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi. Επειδή το Apple Watch Series 1 δεν διαθέτει GPS, θα εμφανιστεί η τοποθεσία του ζευγοποιημένου iPhone ή η σύνδεση Wi-Fi του.

    Δείτε το ρολόι σας σε χάρτη

    Συνδεθείτε στο iCloud.com ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Εύρεση για να δείτε το ρολόι σας σε χάρτη. Αν το ρολόι σας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπαραγωγή ήχου για να διευκολύνετε τον εντοπισμό της.

    Στον υπολογιστή σας:

    1. Μεταβείτε στο iCloud.com και, στη συνέχεια, συνδεθείτε με το Apple ID σας.
    2. Ανοίξτε την εφαρμογή «Εύρεση iPhone».
    3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Όλες οι συσκευές» και κατόπιν κάντε κλικ στο Apple Watch σας.

    Στο iPhone:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση.
    2. Επιλέξτε την καρτέλα «Συσκευές».
    3. Επιλέξτε το Apple Watch σας για να δείτε την τοποθεσία του στον χάρτη.

    Αν βρείτε το ρολόι σας στον χάρτη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στην επιλογή «Αναπαραγωγή ήχου». Το ρολόι σας θα αναπαραγάγει ένα κουδούνισμα μέχρι να πατήσετε «Απόρριψη».

    Αν το ρολόι σας δεν εμφανιστεί στον χάρτη, ενδέχεται να μην είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi, κινητό δίκτυο ή στο ζευγοποιημένο iPhone.

    Ορισμός του Apple Watch στη λειτουργία Απώλειας

    Αν το Apple Watch χαθεί, μπορείτε να το κλειδώσετε αμέσως από το iCloud.com ή το ζευγοποιημένο iPhone. Απλώς ορίστε το ρολόι σας στη λειτουργία Απώλειας. Κατόπιν, μπορείτε να στείλετε σε αυτό ένα προσαρμοσμένο μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου σας. Επομένως, αν κάποιος βρει το Apple Watch, θα γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει μαζί σας.

    Σε συσκευή iOS:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση και πατήστε ή κάντε κλικ στο Apple Watch σας.
    2. Πατήστε «Ενεργοποίηση» στην ενότητα «Επισήμανση ως χαμένου».
    3. Πατήστε «Συνέχεια».
    4. Εισαγάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας και κατόπιν πατήστε «Επόμενο».
    5. Εισαγάγετε ένα μήνυμα το οποίο θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη του ρολογιού.
    6. Πατήστε «Ενεργοποίηση».

    Η Εύρεση θα σας στείλει ένα email για να επιβεβαιώσει ότι έχετε θέσει το Apple Watch στη λειτουργία Απώλειας.

    Απενεργοποίηση ή ακύρωση της λειτουργίας Απώλειας

    Όταν βρείτε το Apple Watch που χάσατε, πατήστε «Ξεκλείδωμα» στο ρολόι σας και κατόπιν εισαγάγετε το συνθηματικό σας. Η λειτουργία Απώλειας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα και μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ρολόι σας ξανά ως συνήθως. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Απώλειας από το ζευγοποιημένο iPhone ή το iCloud.com.

    Στον υπολογιστή σας

    1. Συνδεθείτε στο iCloud.com με το Apple ID σας.
    2. Ανοίξτε την εφαρμογή «Εύρεση iPhone».
    3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Όλες οι συσκευές» και κατόπιν κάντε κλικ στο Apple Watch σας.
    4. Κάντε κλικ στην επιλογή> «Διακοπή λειτουργίας απώλειας» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ξανά στην επιλογή «Διακοπή λειτουργίας απώλειας» για επιβεβαίωση.

    Στο iPhone

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση και πατήστε το Apple Watch που χάσατε.
    2. Πατήστε «Ενεργοποιήθηκε» στην ενότητα «Επισήμανση ως χαμένου».
    3. Πατήστε «Απενεργοποίηση επισήμανσης ως χαμένου» και, στη συνέχεια, πατήστε «Απενεργοποίηση» για επιβεβαίωση.

    Αν το Apple Watch δεν εμφανιστεί στον χάρτη

    Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει την Εύρεση [συσκευή] πριν από την απώλεια ή την κλοπή του Apple Watch και το ρολόι σας δεν ήταν συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi, κινητό δίκτυο ή στο ζευγοποιημένο iPhone, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τη συσκευή σας. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας:

    1. Ορίστε το Apple Watch στη λειτουργία Απώλειας. Αν το ρολόι σας βρίσκεται στη λειτουργία Απώλειας, θα ζητηθεί το συνθηματικό σας για να μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει την Εύρεση , να σβήσει το ρολόι σας ή να το ζευγοποιήσει με άλλο iPhone.
    2. Αλλάξτε το συνθηματικό του Apple ID σας. Αν αλλάξετε το συνθηματικό του Apple ID, μπορείτε να αποτρέψετε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας στο iCloud ή να χρησιμοποιήσει άλλες υπηρεσίες της συσκευής σας που έχει χαθεί.
    3. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στην τοπική αστυνομική αρχή. Η αστυνομική αρχή ενδέχεται να ζητήσει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.

    Η Εύρεση είναι ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσετε ή να εντοπίσετε μια συσκευή σε περίπτωση απώλειας. Αν η Εύρεση δεν έχει ενεργοποιηθεί στο ρολόι σας πριν χαθεί, δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία της Apple η οποία να μπορεί να εντοπίσει, να παρακολουθήσει ή να επισημάνει με οποιονδήποτε τρόπο τη συσκευή σας για εσάς.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles