19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Σαν σήμερα: Ο Steve Jobs παραιτείται από CEO της Apple

    Steve Jobs Introduces iCloud Storage System At Apple's Worldwide Developers Conference

    24 Αυγούστου 24, 2011: O Steve Jobs αφήνει το τιμόνι της Apple και παραιτείτε από CEO, καθώς η υγεία του χειροτερεύει, δίνοντας τα σκήπτρα της εταιρεία στον Tim Cook που θα γίνει ο 7ος CEO στην ιστορία της Apple.

    “Πάντα έλεγα πως αν φτάσει η μέρα που δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω στις ευθύνες μου και σε αυτό που περιμένουν από μένα ως CEO της Apple θα ήμουν ο πρώτος που θα το παραδεχόμουν και θα το ανέφερα. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφτασε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jobs στο γράμμα παραίτησης του προς το συμβούλιο της Apple.

    Τον Αύγουστο του 2011 o καρκίνος στο πάγκρεας του Jobs είχε χειροτερέψει και ήδη γνώριζε πως υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει στα καθήκοντα του ως CEO της εταιρείας. Πριν πάρει αυτή την απόφαση μίλησε με την γυναίκα του και με τον Jony Ive και τον Tim Cook.

    Αντί να καλέσει ένα ειδικό συμβούλιο για αυτό τον λόγο ο Jobs αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση του σε μια προγραμματισμένη συνάντηση. Η υγεία του είχε χειροτερέψει τόσο πολύ που για να παρευρεθεί σε αυτή την συνάντηση χρειάστηκε να μετακινηθεί σε αναπηρικό καρότσι – όλοι του είπαν να κάνει μια τηλεδιάσκεψη και να μην έχει φυσική παρουσία αλλά το αρνήθηκε με όλες του τις δυνάμεις.

    Ο επίλεκτος του Jobs για να αναλάβει τον ρόλο του ήταν ο Tim Cook και μάλιστα επέμεινε σε αυτό.

    Ο Tim Cook γυρνώντας το χρόνο πίσω είχε αναφέρει:

    “Όταν ανέλαβα τον ρόλο του CEO πίστευα από καρδίας πως ο Steve θα ήταν μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη. Θα είχε τον ρόλο του προέδρου του συμβουλίου. Έτσι ξεκίνησα με αυτή την σκέψη αλλά μετά…. 6 εβδομάδες μετά… πέθανε. Είχα πείσει τον εαυτό μου πως θα κέρδιζε και αυτή την μάχη όπως έκανε πάντα!!”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles