21.1 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Γιατί το iPhone 6 Plus πάσχει από το “Touch IC Disease” και τι να κάνετε

    20130919_iphone6-review_0245-780x520

    Τα iPhone 6 Plus έχουν περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από αυτό που ονομάζεται “Touch IC Disease,” από ότι τα μικρότερα iPhone 6.

    Η εν λόγω ευπάθεια εντοπίζεται στην οθόνη και σε συσκευές που είναι πιο ηλικιωμένες σύμφωνα  με το iFixit που έχει μεγάλη εμπειρία στην επιδιόρθωση συσκευών και πιο συγκεκριμένα smartphones.

    H οθόνη επηρεάζεται τόσο μάλιστα που πρακτικά κάνει μη χρηστικές τις συσκευές και μπορεί να αποδειχθεί σαν συμβάν μεγαλύτερο ακόμη και από το σκάνδαλο του Bendgate το 2014.

    “Σχεδόν το 90% των συσκευών με Touch IC Disease είναι iPhone 6 Plus” αναφέρουν χαρακτηριστικά τεχνικοί του χώρου.

    Τι προκαλεί όμως το πρόβλημα; 

    H Apple έκανε μια αλλαγή στην μητρική πλακέτα του iPhone 6 που είχε ως αποτέλεσμα αυτή την ευπάθεια. Αντί να χρησιμοποιηθεί μεταλλική μόνωση για την προστασία της πλακέτας όπως και στο iPhone 5S η Apple χρησιμοποίησε μια αυτοκόλλητη προστασία.

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα chips να μην προστατεύονται όταν η συσκευή λυγίζει. Έτσι λοιπόν από όλα τα chip που βρίσκονται στην μητρική πλακέτα το Touch IC είναι αυτό που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.

    “Αυτό είναι ένα μεγάλο κατασκευαστικό λάθος. Όλα τα τηλέφωνα έχουν ένα αλλά το συγκεκριμένο είναι πάρα πολύ σοβαρό” τονίζουν οι ειδικοί.

    Τι μπορείτε να κάνετε; 

    Δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη λύση έτσι ώστε το iPhone 6 ή πολύ περισσότερο το iPhone 6 Plus σας αργά η γρήγορα να μην παρουσιάσει το εν λόγω πρόβλημα.

    Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι:

    • Να έχετε το iPhone σας σε μια καλή θήκη προστασίας
    • Να αποφεύγετε να το βάζετε στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας
    • Και γενικότερα δεν πρέπει να ασκείτε μεγάλη πίεση στο σασί της συσκευής

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles