19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πώς να ξεχωρίσετε αν το iPhone σας είναι καινούργιο, από αντικατάσταση ή refurbished και πολλά ακόμη

    Τίποτα εξωτερικά ενός iPhone ή iPad δείχνει αν η συσκευή που έχετε στα χέρια σας είναι εντελώς νέα ή πρόκειται για μια refurbished συσκευή ή ακόμη κάποια συσκευή αντικατάστασης από αυτές που δίνει η Apple μέσω κάποιων επίσημων service.

    Γνωρίζοντας αν ένα iPhone είναι νέο ή refurbished είναι σημαντικό για να αναγνωρίσετε την αξία του στην αγορά ειδικά αν κάνετε μια αγορά από μια τρίτη πηγή ή ακόμη αν θέλετε να προσκομίσετε την συσκευή σας σε κάποιο service.

    Παρακάτω σας έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

    Αρχικά ας ξεκινήσουμε με τα πιο μοντέλα επίσημα η Apple πουλάει από το δικό της κανάλι ως refurbished συσκευές. Πηγαίνοντας λοιπόν στην Certified Refurbished Products ενότητα του online Apple Store, εκεί θα δείτε τις συσκευές που πουλάει ως refurbished η ίδια η Apple. Να τονίσουμε πως αυτή η λίστα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διάστημα με απόσυρση αλλά και προσθήκη μοντέλων.

    Σημαντικό επίσης είναι να θυμάστε πως refurbished Apple συσκευές πουλάνε και άλλα καταστήματα τρίτων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από την ίδια την Apple κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν θα έχουν και καμία επίσημη εγγύηση από την εταιρεία παρά μόνο από το κατάστημα που θα αγοράσετε μια τέτοια συσκευή.

    Πως να ξεχωρίσετε αν το iPhone είναι νέο ή refurbished

    1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις – Settings του iPhone ή iPad
    2. Πηγαίνετε στο Γενικά – General και μετά στο Σχετικά – Αbout
    3. Κοιτάξτε τι γράφει δίπλα στον Αριθμό Μοντέλου – Model θα δείτε κάτι αντίστοιχο του “MN572LL/A”, ο πρώτος χαρακτήρας θα σας ενημερώσει για το αν η συσκευή είναι καινούργια, refurbished ή έχει προέλθει από κάποια αντικατάσταση.
      • M – Νέα συσκευή – Ο χρήστης την αγόρασε καινούργια
      • F – Refurbished συσκευή, Η συσκευή έχει περάσει από την refurbishing διαδικασία της Apple
      • N – Συσκευή Αντικατάσταση, Η συσκευή που αρχικά αγοράστηκε αντικαταστάθηκε με μια άλλη εξαιτίας αιτήματος service από επίσημο κανάλι της Apple
      • P – Πολύ σπάνια περίπτωση – Η συσκευή έχει δεχτεί παραμετροποίηση με κάποιο εξωτερικό σχεδιαστικό χάραγμα – engraving κατά την αγορά της

    Χρήσιμη μπορεί να σας φανεί και η λίστα όλων των αριθμών μοντέλων των iPhone που θα βρείτε εδώ

    Επίσης ένα χρηστικό site που θα σας δώσει πληροφορίες για την Apple συσκευή σας μέσω του Serial No θα το βρείτε εδώ

    Τέλος να αναφέρουμε για το θέμα κάλυψης εγγύησης και για να δείτε αν μια Apple συσκευή είναι ενεργοποιημένη πηγαίνετε στο επίσημο IMEI check της Apple εδώ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles